Allah sevdiği kuluna bela ve musibetler mi verir?
Neden üst üste olumsuz olaylar olur?
Dervişe sordular musibet neden gelir?
!!! Derviş dediki:
Gözünü yokla harama baktın mı?
Dilini ve kulağını yokla gıybet yaptin. Mı kulağını yokla?
Elini işini yokla harama el uzatıp rızkına haram kattın mı?
Ayağını yokla olmaman gereken yerde kaldın mı?
İşte bu soruları kendimize sorup şekillendirelim...
Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ Hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tövbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." [Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizî, Da'avât 105, (3533).]
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bence adalet olmadığı için. ama sabretmek lazım bence
İmtihan kardeş dünya hayatı
Soruyu sormuş, cevabını vermişsiniz. Allah imtihanımızı kolay etsin
Amin cümlemize inşallah
Ben de metanetli olmamız için belki de hayatta pişmemiz için dertler başımıza gelebilir diye düşünüyorum
Bence dert veren derman vermek için kendini hatirlatiyor
Keşke sadece dertli zamanlarımızda değil her zaman hatırlayabilsek ama fıtratımız böyle işte
Nankörüz iyi gidince unutuyoruz aynen beşeriz fıtratda var
Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için 😇
Aynen öyle 👍
Derviş merviş evliyayla Allah'ın dinine paralel başka dinler çıkarmayın lütfen. Kur'anda yazıyor Allah'ın herkesi imtihan edeceği. Ve neler ile imtihan edeceği de yazıyor.
Konuyu nerden nereye çektin vaybe helal olsun
Enerji
Neden enerji dedin? Neye dayanarak sizce?
Yaşadıklarımıza bunlara olan tepkimize düşüncelerimize vs bunların hepsi enerjisel olarak bir bütündür. Ve bana göre çok büyük bir etken
Asla alakası yok hepsi manevi kalp ile alakalı ruh la alakalı
İyi araştır
Maneviyat duygu ve düşüncelerin oluşturduğu bir bütün zaten. Kimseyi inandırmak gibi bir niyetim yok. Bu benim düşüncem ve inancım
Ben seni yanılmıyorsam bizim vücudumuzun nasıl organları varsa ruhun da organları var araştır sadece
imtihan
Evet imtihan ama bizimde hatalarımız var onun için dert ve sıkıntılar insana düzeltme yapar
hataları olmayan insanlarada gelebilir dertler illa bir kusurumuz olmasına gerek yok
Bence kimse kusursuz değil ya da daha büyük bir şey nasip olmak için imtihan gerektiriyor ,,, olabilir diye düşünüyorum
vehim fehim fikir ve tahayüller ilmi ezelde levhi mahfuzda yazılı olanı değiştirmez olacak olan olur
tevhid inancında yakini imana erişebilenler başlarına gelenlerle hiç uğraşmadan her durumda kulluklarına devam ederler
Nerden örnek verdin? Açıklaya bilirmisin?
Neden gizlisin?
gizli olmakta bir seçenek olduğu için bu hakkı bize site veriyor üyeler değil sorularınızı herkese açık da sorabilirsiniz
Dediğin Tevhid inancından insanda büyük takva olması lazim çünkü her insan böyle düşünemez
Sorma amacım bir kaç kişi gördüm böyle yorum yapabileçek bu sitede onun için sordum
Maşallah bilgilisin ondan dedim
nefslerin perdelediği ruhlar her fiili cüzlere bölerek bir sebep arar ruhun galebe çaldığı nefsler vahdaniyetin şuuruyla kulluk kurbiyetine erince sadece vazifesini yapar dünya hayatındaki her sebep allah cc yakın olmak için bir sebeptir sadece
Risali nurdan mı? Örnek veriyorsun tam idrak edemiyorum açarmisin tam cümleyi tam nedemek isteniliyor
Tevhid kıtadan mi? Örnek verdin
Tasavvuf dan mı ornek verdin?
Nefis örneği mi?