Selam ✨ Zaman denildiğine aklınıza ilk gelen şey nedir? ve zaman sizin için ne anlam ifade ediyor.. Karakteriniz zamanla değişiyor mu.

Selam ✨ Zaman denildiğine aklınıza ilk gelen şey nedir? ve zaman sizin için ne anlam ifade ediyor.. Karakteriniz zamanla değişiyor mu.

Zaman diyince aklıma; çocukluğum, gençliğim geliyor. Nasıl da hızlı akıyor zaman, iyi değerlendirmek lazım, geri gelmiyor çünkü. Ah bir de Müslüm Babanın ''Tutamıyorum zamanı'' şarkısı geliyor aklıma.
Zaman iyi değerlendrilmesi gereken bir armağan bana göre. İnsan zamanını hayrına olan, kendine güzellik katan değerlerle doldurmalı. Zaman aynı zamanda an'dır bana göre. Şu an geçirmiş olduğun an'da bir zaman dilimi. Zamanın içinde yaşıyoruz herbirimiz.
Hz. Mevlananın'da dediği gibi;
''İyi ki geçiyorsun zaman. Ya acının en derinime işlediği bir anda donsaydın''
Zaman bazen iyi ki de geçiyor, insanı dönüştüren de bu geçen zaman değil mi? Zaman insana fırsat veriyor akıp geçerken, bazen de fırsatları kaçırmasına sebep oluyor, küçük bir lahza lakin kaçıp giden fırsatlar dahi insana deneyim katıyor, böyle böyle öğreniyor insan, zamanla, zamanın içinde hata yaparak, eğriyi doğruyu böyle böyle öğreniyor lakin bazıları da belli bir zamanda sıkışıp kalıyorlar, ordan çıkamıyorlar, çıkamadıkları için de dönüşemiyorlar. Halbuki zamanını sağlıklı bir şekilde değerlendiren her insan kazanır. Olaylara takılmak yerine, olayların öğrettiklerini almalı her insan, işte o vakit zaman o insana ilaç ve hediye olur lakin olduğu yerde sayarsa ''bir arpa boyu yol alamadı'' deriz o kişi için.
Benim için zaman çok kıymetli, çünkü ben mutluluğu geç bulanlardanım, onun için bir saniye dahi benim için çok kıymetli. Mutluluğun, huzurun değerini bilenler zamanlarına daha çok ehemmiyet veriyorlar bence. Zamanımı boş olaylara üzülmek yerine, kendimi iyileştirerek dolduruyorum. Çünkü bir daha dünyaya gelmeyeceğim, tek kullanımlık bir hayatım var ve ben de o zamanı, kalacak örümü mutlulukla tamamlamak istiyorum, zamanımı ayrıntılarda boğularak, geçirmek yerine an'ın tadını çıkararak geçirmeyi yeğliyorum, bunun için çabalıyorum. Her zaman an'da kalmak mümkün olmuyor. Mutlu bir başlangıç yapamadım. İhmalkar ebeveynlerle büyüdüm lakin bir zaman sonra insan kendinin sahibi oluyor, finali mutlu bitirmek istiyorum, mutlu yaşamak ve mutlu ölmek istiyorum, işte bu bakımdan zaman benim için hediye, bu hayatı dolu dolu yaşamak ve geçen zamanları telafi etmek için hediye zaman
Annem ve babamla yaşadığım dönemler geliyor. Pazar günleri ile gitmezlerdi babam tost yapardı annem diğer kahvaltılıkları hazırlardı. Balkonumuzda kahvaltıya otururduk. Çok özledim çocukluğumu, ailemi..
Umarım hep mutlu olursun abla.. :)
Sağ ol, bir tanem sen de hep mutlu ol😍
Teşekkür ederim abla 🤗🌺
Zamanla değişmiyor oturuyor karakter. Zaman derken bu zamana kadar ve sonraki yapacağın çabalarım aklıma geliyor
Teşekkür ederim kardeşim 😊
Rica ederim abla :)
Bu hayatın geçiciliğini ve yapmam gerekenleri hatırlatıyo. Vakit akıp gidiyo ve geride gelmiyo maalesef.
https://www.youtube.com/embed/fqNHSqRgBos 
Koleksiyon yaptım😅
😂
Cevap
13Cevap
Evet biliriz birzamanlar sende öyle bir tribe soktuki ve başarılı oldu ben+de verdim ta olup bitenleri anlamak içinn sonra bir baktım jöle den saclar dokulu veriyor bende fark ed'ince
Dahada içine verdim saçlarım uzadıkça seçimini bilerek hep kestirirdim öyle böyle şansız kaldım yani tadım kaçtı kalakaldım (0)
Yaşım geliyor, zaman o kadar hızlı geçti ki ne ara bu kadar büyüdüm anlamıyorum. 🤭
Bunu ben bile diyorum abla ama bazen de diyorum çocukluğumu bile yaşayamadım tuhaf geliyor 🤭
Giden zamanın geride kaldığı ve bi daha gelmeyeceği maalesef ölüme gün geçtikçe yaklaştığımiz geliyor zaman çok önemli bi kavram onun için güzel değerlendirmek gerekiyor keşke güzel olan yıllar geri gelse
Zaman aklımıza geldikçe geçmişte yaptıklarımız ve bulanrdan ders çıkarmamız gerektiği aklıma geliyor. Karakterimiz zamanla değişir tabii.
"Değişim iyidir"
-Bir Çekirge Atasözü
Akıl hastanesinde yatan bir hastaya sormuşlar.
Doktor: Zaman nedir?
Hasta: Allah'ın cenneti hak etmek için Dünya'da bize tanıdığı süreye denir.
Bence çok anlamlı ve güzel.
Çocukluğum geliyor..
Karakterimin zamanla değişeceğini sanmıyorum hele de bu yaştan sonra baya zor
Karakterim genel olarak aynıdır ama yer ve kişiye göre değişir. Zaman denilince değişim, gelişim ve yaşlılık geliyor aklıma.
Zaman denildiğinde aklıma giderek yaşlandığım geliyor sjdfjsd Zaman çok hızlı geçiyor ve çok değerli umarım onu iyi değerlendirebiliriz. ✨
Anlam veremediğim bir şey.. Kimi zaman geçmek bilmeyen bir şey.. Kimi zaman da öylesine hızlı geciyor ki dursun.. gitmesin istiyosun..
Bazen asla geçmesini istemediğin ama şu gibi akan giden, bazen de hemen gecsin istediğin ama asla geçmeyen bir girdap bence.
Öncelikler geliyor. Zamanımız, önceliğimiz olan şeylere göre işliyor. Bunun dışında kalanlara vaktimizi ayırmıyoruz.
Çocukluğum geldi direkt. O zamanları özlüyorum. Hiç büyümemeyi isterdim.
Zaman denilince aklıma gelen ilk şey zamanın geçtiği ve yaşlandığım olur
Derin bir his oluyor içimde, yaşadıklarım ve yaşayamadıklarım geliyor aklıma
Var olmayan cocukluğum aclık ve sefalet yırtık üst baş zor günler kısacası
yaşamak geliyor. yaşanmamış ve yaşanmış şeylerin dizilimi..
Zaman denince aklıma ilk Einstein'ın görelelik teorisi geliyo 😂😂 senin ne geliyor
Teşekkürler :D :D benimde aklıma Einstein'ın görelelik teorisi geliyor
Demek ki aynı düşünüyoruzz 🙃
Rica ederim
Evet :) görüşümü beğendiğin için de teşekkür ederim
Çünkü iç sesim olmuşsun 🍃
🍂🍁
İlaç değil, alışılmış geliyor.
Gecmis zamanlarim
Boşa uğraştığım şeyler falan geliyor
Ne kadar hızlı ve boş geçtiği
Haftasonlarının çok hızlı geçmesi
Aklıma sınav geliyor.