Benim asiri yuksek derece sosyal fobim var yuksek dereceden kastim yabanci insanlari birak ailemle bile konusmakta cekiniyorum hic odamdan cikmiyorum hatta bu sorunum okul hayatimi asiri derecede etkiledi ailecek yemek yerken bile tabagi alip odama geciyorum odamda tek basima yiyorum aslinda krese ilk basladigimdan beri bu problemim vardi ama bu kadar siddetli derecede degildi saka yapmiyorum hic arkadasim yok pandemide basladi bu kadar kotu derecede sosyal fobim karantina oldugu icin yilda max 7 kere cikmisimdir disari ve sonra 2021 yili benim 11. Sinifim baslamisti ve okula gitme cesaretini bulamadim kendimde ve aciga gectim lise bitene kadar aciktan okudum derslerim inanilmaz iyidir ama bu sene sinava giricem cok yuksek bir universite hedefim var ama o kadar korkuyorumki okula gitme cesaretini bulamayip mezuna kalirsam diye bu yil Mart ayinda psikiyatriste basladim her ay gelmemi istedi ama devlet hastanesinde bir doktor ama baya ilgili yani bugun sey diye dusundum “aman boş ver omur boyu buna tutsak kalicam zaten” aynen bu cumleyi kurdum sizce psikiyatriste gitmeyi birakiyim mi devam mi ediyim sosyal fobiden kurtulabilir miyim ben kucuklugumden beri böyleyim ama son zamanlarda cok fazla siddetlendi ne yapiyim sizce bu yil 10 dan fazla kez disari cikmamisimdir yani ne yapmaliyim lutfen tavsiye verin cok ihtiyacim var
- 1 yıl
Küçükken yaşadığın, hatırlamadığın bir durum yaşamış olabilir ya da bu durumı tetikleyen bir durum yaşamış olabilirsin. Psikiyatri ile beraber mutlaka terapi almalı ve bunun temeline inmelisin. Sosyalleşmen gerektiğini düşünüp bunu bir gereklilik haline getirip davranışa dökememen sana ayrıca bir suçluluk hissi yükler ve kendi özdeğerini düşürürsün. Düşüncelerini serbest bırakmalı dediğim gibi ailenle konuşup psikiyatri + terapi devam etmelisin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Yenmek kolay değil ama aşamayacağın bişey de değil. öncelikle ailenden başla annenle konuşmaya derdini anlatmaya calis. neyden cekindigini ne yapmaktan korktuğunu düşün onların üstüne yavaş yavaş gitmeye çalış. örnegin yemek yiyemiyorum diyorsn işin sonunda kötü hissetsen de o gün o yemeği ye ailenle ye. yok yapamam deme. hep şunu düşün en kötü ne olabilir ki. en kötü alay eder beş dk sonra unutur. En kötü utanırsn fark ederler ama bu kötü bişey değil sonuçta ölüm yok ucunda. hayatını böyle geciremezsin
00 Yorumla
- 1 yıl
Bende aynisini yaşamadım ama senin kadar değil...
1- ya toplum içine karış işe gir ilk zamanlar heyecandan altına yapacak konumda olabilirsin ama yapmazsın sonra zamanla alışıyorsun zaten ben Kaygı bozukluğumu kavga ederek yendim
2- doktora git ilaç verir o isini görür
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
- 1 yıl
Kankam kilo problemleri falan var mı özgüven belki ordan gitmiştir oyunda falan konuştuğun olmuyor mu?
02 Yorumla- 1 yıl
Yok kilo problemleri asla yok kucuklukten beri nedenini bilmedigim sekilde boyleyim
- 1 yıl
Git bir psikoloğa bipolar falan vardır kesin
Bende aynı durumdayım şimdi nasılsın 11 gün geçmiş biraz daha olsa da iyi misin.. aynı dertten muzdaribiz dertleşelim istersen bende ilaç kullanıyorum sen ilaç kullanıyor musun canım? Çok geçmiş olsun bu arada
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 463 cevap paylaştı. birileriyle gorusmeden cozulmez bence... direkt hayatin icinden.. bul birini
00 Yorumla- 1 yıl
Bu fobiyi atlarman sosyalleşip özgüvenli cesaretli biri haline gelmen çok kolay ama öncelikle sabır gerektiren hemen pes etmemen gereken bir konu
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Güçlü psikoloji kanalına bak
01 Yorumla- 1 yıl
İse yariyor mu videolar gercekten bu yil universiteye baslicam o zamana kadar kurtulur muyum
Detaylı bilgi