Hiç böyle hayatınızdan bezdiğiniz, sıkıldığınız bir dönem oldu mu? Hiçbir şey yapmak istemediğiniz, geleceği merak etmediğiniz. Tek derdinizin günü bitirmek olduğu? Böyle gerçekten dipte olduğunuzu hissettiğiniz? Sıkıntıdan kendinize sardığınız bir dönem? Eğer yaşadıysanız nasıl aştınız? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kendinizi yalnız hissediyorsanız veya duygularınızla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, profesyonel yardım almak önemlidir. Bir terapist veya danışmanla konuşmak, duygusal desteğinizi artırabilir ve yaşadığınız zorlukları ele almanıza yardımcı olabilir.
İçinizde biriktirdiğiniz duyguları ifade etmek önemlidir. Güvendiğiniz bir arkadaşınıza, aile üyenize veya terapistinize duygularınızı anlatmak, yükünüzü hafifletebilir. Ayrıca günlük yazmak, resim çizmek veya yaratıcı bir şekilde duygularınızı ifade etmek de faydalı olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim önerileriniz için. Ailemle paylaşıyorum mümkün olduğunca. Dikkate alıcam söylediklerinizi 🙏
En İyi Cevaplar
+1 yılHer gün öyleyim zaten ama bir süre sonra farkediyorsun ki bıksanda sıkılsanda yaşamaya devam edebiliyorsun her ne kadar istediğin şartlarda olmasa bile istediğin bir şey olmadığında şımarık bir çocuk gibi ağlayıp üzülmenin anlamı kalmıyor yaşamaya ve mücadele etmeye devam ediyorsun
37 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru ne olursa olsun insan yaşamaya devam ediyor. Ama işte ittire ittire 🙄
- +1 yıl
Yapıcak bir şey yok hayatımızın ne zaman ne şekilde değişeceğini bilemeyiz ama mücadele etmezsek bu şansımızıda kaybederiz
Soran+1 yılUmarım hep iyi şeylerle karşılaştırır hayat herkesi 🙏
- +1 yıl
O zaman hiçbir şey öğrenmeyiz hiç ders almayız her şey dengeli olmalı
Soran+1 yılBu da güzel bir bakış açısı evet.
- +1 yıl
Hayatta başarılar
Soran+1 yılSize de 🙏
+1 yılBu dünya imtihan dünyası bazen yorar üzer Sıkıntılı günler geçer ama
Tek çaresi derdi verenden derman istemek
İnşirah suresi okurum dayanamayaçak gibiysem Allah a anlatirim
14 Yorumla
Soran+1 yılDua etmeye çalışıyorum ama daha sık yapmam lazım sanırım. Allah razı olsun sureyi de okuyacağım inşallah 🙏
- +1 yıl
Cümlemizden Allah razı olsun inşallah kurtulursun sıkıntılarından
Soran+1 yılİnşallah, çok sağ olun 🙏
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılEvet evet bu aralar fazlasıyla böyle hissediyorum. Ama bunun en büyük sebebi yorgunluk. Yaptığın tatiller bazen yeterli gelmeyebilir. Yıllık izin buna yarayabiliyor. Şu şekil hissedince kafayı toplamak için yıllık iznimi kullanırım. Çıkacağım tatillerden daha iyi gelir. Çünkü full uyuyorum miss.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de uyuyarak kaçabiliyorum ancak düşünmekten. Uyumak kısa süreli de olsa işe yarıyor.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
Depresyona girmişsin. Depresyonla şu şekilde baş edilebilir:
Sosyal Medyayı Az Kullan
Artık günümüzde internet ve sosyal medyaya erişmeyen kalmadı. Giderek sosyallikten uzaklaşıyorsun. Beynin yalnız yaşamaya alışık değil bilesin. Bağlantı kuracak gerçek beyinlere ihtiyacın var. Çevrene iyi bak ihtiyacından fazla beyin var. İnsanlarla çevrim içi ol! Sanal değil gerçek ilişkiler kur. Birini beğen, teşekkür et birine, birinin halini hatırını sor! Ama dikkat et sevgili dostum, ekran bunu sağlamaz. Ekranda gördüklerin yalan. Yapay zekanın şeytanlığı. Zayıflıklarını, korkularını, hayallerini öğreniyor çakallıkla. Bunu sana burada uzun uzun anlatamam. Dijital medyanın seni ele geçirmesine izin verme. O seni yönetmesin, sen onu yönetmeyi öğren. Ondan yararlanmayı bil, işe yarar bilgiler edinmek için çabala. Bak şimdi yaptığın gibi yap. Beni dinle, ne diyeyim ki en iyisini yine sen, kendin bilirsin canım.
Korkularını Farket ve Yüzleş
Sevilmek, fark edilmek, kabul ve değer görmek, önemsenmek, terk edilmemek, incinmemek, küçümsenmemek vb. nedenler için başkalarına göre yaşarsın. Sen de mi korkularınla yaşıyorsun? Kime hora geçiyorsun? Kimin gönlüne göre yaşıyorsun? Tabi ki İnsanlara yardım et. İşbirliği erdemdir. Kendini grubunla güçlü hissedersin. Ancak biraz da ‘kendin’ için yaşa. Her zaman ben yaparım deme. Alinin bisikletinin tekerini boş ver. Bırak herkes kendi sorumluluğunu üstlensin. Patlak lastiğini kişi kendisi yamayabilir. Kimseyi omuzlarında taşıma. Düşersin bak. Kambur felekte düşenin kaldıranı olmaz. Dikkat et! Bir tekme de onlardan yemeyesin.
Kendini Anlatabileceğin Birilerini Bul
Depresyonda Olduğumuzu Nasıl Anlarız? Hissettiklerini, düşündüklerini içini dökecek birilerini bulamazsın. Her şeyi içine atarsın. Yalnız kalırsın, şişersin. Vazgeç bundan. Kimseyi bulamasan da kağıt kalem al yaz. Duygu ve düşüncelerini kağıda dök. Sevgili barışın dediği gibi; tüm iyi niyetimle kendisini anarak: ‘Yaz dostum su üstüne yazı yazsan kalır mı?’
Kendini Kıyaslamaktan Vazgeç
Kendini başkaları ile kıyaslıyorsun. Bak bu iyi olabilir. Rekabetini güçlendirir. Gelişmene ve büyümene destek olabilir. Ancak sahip olamadıklarına bakıp da hayıflanma. Çevrendeki gençlere bakıp gençleşmeye çalışma. İçindeki gençliği, her yaşın vermiş olduğu güzelliği yaşa. Sen de bir zamanlar genç görünüyordun. Ama şimdi zamanın senden götürdüklerinin yerine, getirdiklerine bak ve şükret… Herkes her şeyi yapmak isterse bir şeyi yapamaz: mutlu olmayı. Kucağında kaç karpuz taşıdığına bak. Kendini takdir et. Hemen şimdi. Elinde olanları gör. Her şeye rağmen sen başkalarından daha değersiz ve yetersiz değilsin. Kendine ve potansiyeline odaklan. Değerini bil! Kendini önemse! Kendini olduğun gibi kabul et! Yapamadıkların ve yaptığın hatalar için kendini bağışlamayı unutma! Sev kendini! Sevilmeyi hak ediyorsun ilkin kendini sev. Kendini sev ki, başkalarına da o sevgi dolu kalbinde yer verebilesin.
Dengeli Beslen Farklı Gıdalar Tüket
Yediklerine içtiklerine dikkat et. Zararlı madde, alkol ve sigaradan uzak dur. Sağlıklı beslen. Vücudunun ihtiyacı olan proteinlere ulaş. B 12, omega 3, prebiyotik içeren gıdalar tüket. Ben ne bileyim git uzmanına sor. Eksik vitaminin varmıymış öğren. Korkma aç kalmazsın, bayadır ülkende şükür kıtlık olmuyor. Her şeyi midene indirirken dikkat et. Sen buzdolabı değilsin. Bedeninin şeklini bozma.
Daha Çok Sosyal Olmaya Çalış
İnsanlardan kaçma. Onlara yakın ol. Kucak aç! Güven onlara! Konuş, dokun, sev, seviş. Yabancı hiç tanımadığın insanlara merhaba de. Gülümse onlara geçip giderken. Özellikle çocukları ve hayvanları sev. Hepsinden önce insanları sev. Hiç bir şey yapamazsan kendini sev: Yav sen de bir insan değil misin?
Yaşamının Anlamını Keşfet
Neden yaşıyorsun? Hayatının amacı ve anlamı ne? Hedeflerin yok mu senin? Enerjini nasıl yönlendiriyorsun? Rüzgarın önüne kattığı yapraklar gibisin alimallah! Her rüzgara kapılıp gitme!
Enerjini Keşfet Yaşama Akıtı Onu
Sahip olduğun potansiyeli ziyan etme. Kanalize ol! Kendine yeni bir düzen oluştur. Bu düzenin baş yöneticisi sen ol. Toprağa akan enerjine sahip çık. Bak ozan ne diyor: Senin de sadık yârin bir gün kara toprak olacaktır. Sen gitmeden enerjinin toprağa gitmesine izin verme. Ölmeden ölme! Ayağa kalk ve silkelen, üzerindeki ölü toprağını at bir an önce. Canlan biraz. Kendine gel.
Yaratıcılığını Ortaya Çıkart
Evrenin büyük ve sonsuzluğunun tınısını kavra. Varoluşun büyük resmini gör. Astronomi, psikoloji, edebiyat ve müzikle ilgilen. Dans et, resim yap, şarkı söyle. Sanata yakınlaş, onunla yaşa.
Rutinini Boz ve Alışkanlıklarından Vazgeç
Alışkanlıklarının farkına var. Sana neyi yarar neyi zarar ölç. Rutininin dışına çık. Ezberini boz. Eylemlerini değiştir. Yapmak isteyip de yapamadıklarını anımsa. Gününde 15 dakika rutinin dışına çık. Başka yollardan yürü evine, işine. Yeni yollar, sokaklar keşfet. Etrafındaki güzelliklerin farkına var.
Mutlu Olmak İçin Harekete Geç
Mutluluğu bekleme. Mutluluk zaten senin içinde. Beklersin, beklersin de o hiç gelmez. Kendiliğinden gelmez. Çaban, azmin gerekir. Mutluluk; çabalamayı, inançlı ve uyanık olmayı gerektirir. “…madem ki mutluyuz…Beklemeye devam… Beklemeye…” ne güzel demiş yaw he Beklerken, Samuel Beckett.02 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yazmışsınız. Çok teşekkür ederim önerileriniz, düşünceleriniz için. Çok güzel bir motivasyon oldu gerçekten, sağ olun 🙏✨
- +1 yıl
Rica ederim <3
- Kişilik & Karakter konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılAynıyım, yardım edscek kimse de yok ki. Boktan hayat işte ölsekte gitsek artık bence kıyamet kopmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de aynısını diyorum şu günlerde. Toplu gidelim bari diye 😄 Aslında bir psikiyatriste gitmek iyi olurdu da işte. Cidden yıllar geçtikçe hayat daha da yaşanılması güç oluyor. İnşallah kurtuluruz bu boşluktan 🙏
+1 yılBende oyleyimde hayatimda biri olmadigi icin birini bulsam duzelcek
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok oldu, herkesin olmuştur. Sorunlarla başa çııkmayı öğrendik.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de öğrenmeliyim sanırım ama çok zor.
Cevap sahibi+1 yılÖyle durumlarda herkes "benimki farkı, bunun çözümü yok" diye düşünür ama aslında temelde tek sorun var. O da sorunlara verdiğimiz yanıt. Kimi insan çok basit bir sorunda bunalıma giriyor, kimi ondan çok daha büyük sorunları rahatlıkla atlatıyor. Demek ki problem önümüze çıkan sorunlar değil, bu sorunları algılama biçimimiz.
Soran+1 yılHaklısınız, kafamızda imkansız hale getiriyoruz sanırım sorunun çözümünü 😔
majör depresyon oluyo herkes yasar belli bi dönem psikiyatriye gittim imkanin varsa gitmelisin
03 Yorumla
Soran+1 yılGitmek isterim de sanmıyorum gidebileceğimi. Nasıl bir tedavi uyguladı acaba özel değilse 🙏
Soran+1 yılAnladım. Çok teşekkür ederim 🙏
Erkeklerin böyle lüksleri yoktur.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
Kişilik & Karakter konusunda 24,2b cevap paylaştı. Ben zaten hep hayattan bıkmış bezmiş durumdayım
116 Yorumla
Soran+1 yılKeşke kurtulsak şu durumdan. İnsanın yaşama hevesinin olmaması çok kötü :(
Soran+1 yılBunları değiştirmek sizin elinizde. Bir yerden başlamanız gerek. Umarım geri kalan hayatınız çok güzel geçer 🙏
Soran+1 yılPsikiyatrist ya da psikoloğa gitmeyi denediniz mi? Psikolojik destek almak iyi gelebilir.
Soran+1 yıl35 yaşında olmanız hayata geç kaldığınız anlamına gelmiyor. Her yaşın ayrı güzelliği vardır eminim ki. Ne kadar erken düzene koymaya çalışırsak hayat o kadar yaşanılır olur sanırım. Hayat hep iyi yönünü göstersin hepimize 🙏🍀✨
- +1 yıl
Amin sağ ol ben bazı şeyleri çocukluğumdan beri aşamıyorum hiçbir şeyi düzene koyamadım çocukluk ergenlik ve gençlik dönemlerim heba oldu hiç açılamadım kendimi aşamadım hep içime kapandım kendimi kapattım sosyalleşemedim gezemedim eğlenemedim öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi çok pasif kaldım kendimi hayata karşı yetersiz zayıf güçsüz hissediyorum psikososyal gelişimimi tamamlayamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi hayatım evden ibaret özgürlüğümü hissedemiyorum tutsak gibi yaşıyorum iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan yaşlanıyorum yaşım ilerledikçe daha da içime kapandım utangaçlığım iyice arttı
Soran+1 yılAilenizle paylaşmayı denediniz mi sorunlarınızı? Sizi üzmez umarım bu sorum.
Soran+1 yılİnsan en çok anlatarak aşıyor bence. Kendi kendine kalınca kafayı yiyorsun düşünmekten. Beyin hiç susmuyor. Ben de her eve kapandığım dönemlerde psikolojikmen çöktüğümü hissediyorum. Sanki dışarda hayat akıyor ben öylece durmuşum gibi.
- +1 yıl
Ailemle yaşıyorum bu halimi ailem de görüyor biliyor farkediyordur herhalde ben hiçbir şey anlatmıyorum hep sessizim yıllarım böylece akıp gitti kendimi hep yalnız çaresiz yetersiz zayıf güçsüz hissettim hâlâ öyle hissediyorum çocukluğumda da utangaç çekingen sessiz biriydim ama o dönemde her şey biraz daha iyidi ama ergenlik ve özellikle de gençlik dönemim berbat geçti ergenlik dönemlerinde yani 13 14 15 16 17 18 19 20 yaşlarında hiçbir sosyal hayatım olmadı arkadaş çevrem yoktu ortamlara giremedim okul vardı ama okulda da sessiz pasif utangaç biriydim herkes dalga geçiyordu dışlandım sokağa da çıkıyordum ama tutunamadım genelde evde duruyordum diğerleri gibi olamadım açılamadım hep içime kapanık asosyal yaşadım yalnız kaldım karşı cinsle bile hiçbir yakınlığım olmadı liseden sonra da tamamen eve kapandım zaten askere gittim ama orada da açılamadım sessiz kaldım askerden sonra yine eve kapandım gençliğim hep eve kapalı yalnız mutsuz geçti gençliğimi de hiç yaşayamadım işim olmadı sosyal hayatım olmadı arkadaşım çevrem olmadı kız arkadaşım sevgilim olmadı gezmedim eğlenmedim hep eksik yaşadım yaşam deneyimim olmadı hayatı kaçırdım evde hep hayatı izledim 30 lu yaşlarımda böylece geçip gidiyor senelerdir evden dışarı çıkmıyorum kendime ait bir hayatım yok kendimi eksik kalmış yetersiz güçsüz hissediyorum yaşadığımı bile unuttum
Soran+1 yılHayatı kendinize çekilmez kılıyorsunuz. Aslında biraz kendinizi sevmeye çalışsanız, kendinize zaman ayırsanız, bir şeyler denemek için zorlasanız yavaş yavaş açıldığınızı göreceksiniz. Kendi engelinizi kendiniz koymuşsunuz kafanızda. Evde, dışardan, sosyal yaşamdan uzak kalmak insanı mahveder bir süre sonra. Evet yalnız kalmak lazım, arada insanın kendini dinlemesi gerek ama bu uzun süre olmamalı. Ben de okullar online olduğundan beri evdeyim ve her uzun süre eve kapandığımda psikolojikmen çöküyorum. Yaşamdan kopuyorum sanki ve siz bunu yıllardır yapıyorsunuz kendinize. Lütfen en azından deneyin dışarı çıkın, dolaşın, ne biliyim denizin karşısına geçin oturun öyle sadece. Bana çok huzur verir deniz. Belki size de iyi gelir. Dışardan bir bölüm okuyun? İş arayın ya da. Hiçbir şey için geç değil. Nolur hayatı çekilmez kılmayın kendinize 🙏✨
- +1 yıl
Ben bunu kendime bilerek isteyerek yapmıyorum ki 34 yaşındayım çocukluğumdan beri istemsizce utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim bu yaşıma kadar bunu hiç aşamadım istesemde değişemedim olmuyor çocukken düşünüyordum büyüyünce her şey düzelir değişir diye ama olmadı yaşım ilerledikçe daha da içime kapanık utangaç çekingen oldum hiçbir zaman sosyalleşemedim hep eve kapattım kendimi diğerleri gibi olamadım istesemde başaramadım okul hayatım berbat geçti ilkokulda lisede falan sıramdan kalkmazdım kimseyle konuşmazdım teneffüslere bile çıkmazdım varlığım belli değildi ölü gibiydim sınıfta okulda mahallede çok dalga geçen alay eden aşağılayan sataşan lakap takan dışlayan oldu hiç güçlü cesur öz güvenli sosyal girişken biri olamadım hep kendimi kapatarak yaşadım sosyal hayatım olmadı gezmedim eğlenmedim ergenlik ve gençlik yıllarımda hiçbir şey yaşayamadım başaramadım kazanamadım hep evde durdum yalnızdım sosyalleşemedin insan içine çıkamadım ortamlara giremedim gezemedim eğlenemedim arkadaş çevre edinemedim kız arkadaşım olmadı yani hep eksik kaldım en güzel yaşlarım evde geçti gelişim dönemlerinde hiçbir şey yapamadım yaşayamadım çok pasif asosyal öz güvensiz kaldım liseden sonra da evde durdum zaten askerde de açılamadım sessiz kaldım sonra yine eve kapandım gençliğim hep eve kapalı geçti işe giremedim çalışamadım gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim kız arkadaş edinemedim ortamlara giremedim hayatın içinde olamadım iletişim ve sosyal becerilerim gelişmedi öz güvenim gelişmedi çok pasif kaldım gençliğim böylece evde geçti gitti senelerdir eve kapalı yaşıyorum evde yalnız mutsuz asosyal sıkılarak bunalarak yaşıyorum hiç evden dışarı çıkmıyorum senelerce eve kapalı yaşamak uzun vadede beni fiziksel zihinsel duygusal sosyal her anlamda olumsuz etkiledi artık yaşadığımı unuttum özgürlüğümü hissedemiyorum tutsak gibi hissediyorum kendimi gerçekten hayata karşı çok güçsüz yetersiz kaldım dışardan korkuyorum insanlardan çekiniyorum utanıyorum hayattan elenmiş gibiyim
- +1 yıl
Doğma büyüme Ankara'da yaşıyorum deniz yok maalesef ama hiçbir yere de gitmiyorum mahalleme bile çıkamıyorum senelerdir evden dışarı çıkmıyorum güneş görmüyorum mevsimleri hissedemiyorum temiz havada yürüyüş yapamıyorum rüzgarı ağaçları çiçekleri göremiyorum dışarıyla tek alakam pencere
Soran+1 yılAçık alan fobiniz mi var acaba? Bence bir psikiyatristten destek almalısınız. Gidemem diyorsanız da youtubeda çok güzel içerikler var. Kendinizi motive edecek şeyler bulun, dışarı çıkamıyorsanız ilk adımı evde atın. Bir şeyler öğrenmeye çalışın, kitap okuyun vs. Kafanızı dağıtın. Olumsuz düşüncelerden uzaklaşın. Sürekli sevilmediğiniz, pasif olduğunuzu aşılamışsınız kendinize. Atın bu düşünceleri. Yeni insanlar tanıyın, geçmişinizi bilmeyen, sizi geçmişinizle yadırgamayacak insanlar. Dediğim gibi uzman birinden yardım almak çok daha iyi olacaktır. Benimki sadece kendi çapımda tavsiyeler.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Yani dışardan korkuyorum agorafobi sosyalfobi falan da olabilir zaten kendimi bildim bileli utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim bu benim kişiliğim ve kalıtsal maalesef değişmedi değişmiyor bu durumda çocukluk ve ergenlik dönemlerini de sağlıklı tamamlayamadım kişilik gelişimimi psikososyal gelişimimi tamamlayamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi sosyalleşmek insanlarla etkileşimde olmak dışarı çıkmak gezmek eğlenmek markete çarşıya pazara gitmek yürüyüş yapmak toplu yerlerde bulunmak bana utangaçlık çekingenlik kaygı korku yaşatıyor kendimi tanıyorum biliyorum bazı şeyleri başaramıyorum uyum sağlayamıyorum gerçekten pasif yetersiz biriyim kimse de anlamıyor beni ailem bile anlamaz yani hiç arkadaşım da yok hep yalnız kaldım yalnızlık çaresizlik hüzün içinde yaşlanıyorum ne güzel yaşlarım böylece geçti gitti kendimi eksik hissediyorum hiç güzel anılarım yok yaşanmışlık yok gençliğim heba oldu bütün bunlar ve eve kapalı yaşamak beni uzun zaman içinde psikolojik fiziksel duygusal olarak daha da mahvetti hiç motivasyonum yok hayatı kaçırdım hayata geç kaldım kendimi hayata yabancı kalmış gibi hissediyorum
Bıktık tabi yeto artik
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynen o durumdadayım zaten bir türlü aşamadım
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl çıkıcaz bu ruh halinden ya. Çok yoruldum :(
Cevap sahibi+1 yılAh bir bilsem 🙁
Soran+1 yılİnşallah en kısa zamanda feraha kavuşuruz. Hayat güzelliklerini sunsun hep herkes 🙏✨🍀
Soran+1 yılHerkese*
- Kişilik & Karakter konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılEvet şu an öyleyim
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl geçecek bu 🙄
- +1 yıl
Keşke bilsem
Soran+1 yılPsikiyatrist lazım sanırım 🙄
- +1 yıl
Olabilir
Kişilik & Karakter konusunda 870 cevap paylaştı. Çok oldu
15 Yorumla
Soran+1 yılNasıl aşabiliriz :(
Soran+1 yılSorun insanlar değil kendimim maalesef onlardan kaçabilirsin de kendinden kaçamıyosun. Beynimi susturabilsem biraz rahat ederdim belki :(
+1 yılşu an yaşıyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl aşılır bu ya :(
- +1 yıl
aşılmıyor ortam yapıp eğlenmek lazım
Soran+1 yılOkulları kapatıp bizi eve tıktıklarından beri pek mümkün değil bu durum. Şimdi de sınavlarla uğraşıyorum. :(
- +1 yıl
Arkadaş arıyorsan konuşuruz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem