Daha önce böyle hisseden oldu mu?

Geçmişteki bazı anlara özlem duyuyorum. Bu yüzden sevdiğim kıyafetleri hep giymek gibi ya da sevdiğim şeyleri günün belirli bi zamanında yapmak gibi bikaç huyum var. Bu ara sınavlarım var, bu yüzden zihnen rahatlayamıyorum. Özellikle gündüzleri. Sadece akşam hava kararınca, uyuyana kadar huzurlu oluyorum. Sonra yine sabah oluyor ve başa dönüyorum yine bunalmış hissediyorum. Bir yandan sınavlar için endişelenirken bir yandan da yaz tatilini düşünüyorum ama biliyorum. Yaz tatili gelip geçecek ve okul açılınca yine kötü hissedeceğim. Artık dayanamıyorum. Sorunlardan kurtulsam da bir süre sonra tekarlıyorlar. Bir gün böyle bunalmışken ansızın ölmeyi düşünmek huzur verici geliyor ama yalnız ölmekten korkuyorum.

Bir değişime ya da bir şeye ihtiyacım var. İnsanlar enerjilerini ve hayatını değerlendiriyor. Ne bileyim işe gidip para kazanıyor, parasıyla bir şeyler alıyor, ya da ne yaparsa yapsın yaptığı şeyden zevk almasını biliyor. Oysa benim okul olmasa bir sosyal hayatım yok. Genelde evdeyim. Evde olmadığımda da yorgun hissediyorum. Hiç işe de gitmedim. Geçen sene iş aradım ama deneyimsizim diye almadılar. Bu yıl da yine evdeyim büyük ihtimalle. Diğer insanlar gibi benim de zevk aldığım şeyler var ama bir süre sonra aşırı sıkıyor ve keyif alamıyorum. Mesela akşamları video, film, anime dizi vb şeyler izlemeyi seviyorum ama bir süre sonra tamamen zaman israfı gibi geliyor.

Düşününce, yaşlandığımı hayal edemiyorum. Hayat bir şekilde geçiyor daha önce ölmüş olsaydım benim için pek bişey değişmezdi. 60 yaşına kadar yaşayacağımı, torunlarım ve çocuklarım olacağını, ebeveynlerimi ve sevdiklerimi kaybedeceğimi düşününce bunalıyorum. Zaten çok yaşayacağımı da düşünmüyorum. Ama bir şekilde ömür geçiyor. Son zamanlarda böyle hissediyorum. Son 1-2 haftadır ne olacağı belli olmaz belki ölürüm diye uyuyorum ama hergün yine sabah oluyor. Bu arada herhangi bir fiziksel rahatsızlığım yok, yanlış anlaşılmasın.

Aranızda daha önce böyle hisseden ve üstesinden gelen oldu mu? Bu hislerle nasıl başa çıkabilirim ya da buna ne sebep oluyor olabilir? Belki bi psikologla görüşmeliyim ama durumumum bu kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum. Büyük ihtimalle atlatacağım ve sonra ilerleyen dönemlerde yine böyle hissedeceğim. Geçen sene bu zamanlar yine böyle hissetmiştim.

Daha önce böyle hisseden oldu mu?