bende kötü niyetli oldukları için korkuyorum sorun bu
İnsanların hatalarını affeder misiniz?
bende kötü niyetli oldukları için korkuyorum sorun bu
A moment to remember filminden alıntı yapıyorum
"Affetme zor değildir.Affetmek sadece kalbinde sade bir oda bağışlamaktır.Gerçek bir marangoz kalbinde bir saray yapabilendir.
Affetmek kalbinde kinine daha küçük bir oda verir."
Benim fikrimi sorarsan tamamen saçmalık.Zaten insanların kusurlu yaratıldığı ön kabulüyle gayet hoş görülü takılıyorum.Bir de bunun üstüne çıkacak hataları yapıyorlarsa "shift+delete " bir daha dönmemek üzere.Hatta format attığım bile olmuştur
Doğru yapıyorsun hiç bir insanın 2'nci bir şansı hak etmediğini düşünüyorum
Geçen aylarda birini afettim..
Öyle böyle bir af değil, bütün onurumu ayaklar altına aldım af ettim..
Uykularım kaçıyordu, rüyalarıma giriyordu.. Günahına mı giriyordum acaba? Bir hata mı vardı?
Af etmekle ilgili yazılar bulmaya zihnimi rahatlatmaya çalışıyordum..
İnternette karşılaştığım tek bir cümle af etmeme yetti..
"Allah bile kullarını af ediyor, sende ki bu kibir niye?"
affediyoruz da bu neye yarar? iç huzuru sağlar.
ama içeride affetmene rağmen su akmış nehir değişmiş ya da it ürümüş kervan da yürümüş ise şayet,
o zaman yoğurdu üfleyerek yiyorsun da pek
affetmiş gibi olmuyor.
karşı taraf affedilmemiş hissediyor. Sen istediğin kadar affettiğin konusunda ısrar et.
Cevap
20Cevap
bence yanlış yapıyorsun. Hata yapmayan insan bir şey yapmayan insandır. Yani hepimiz hata yapıyoruz önemli olan hatamızı anlayıp doğrusunu yapmak, tekrarlamamak, birini üzdüysek özür dilemek. Peki senin hiç hataların olmuyor mu. Tabiki oluyordur onlar sana aynı şekilde davransa üzülmezmiydin. Eğer seni seven birileriyse kimse kimsenin kötülüğünü istemez. Bazen istemeden hata yapmış olabilir bir insan onun için her insana bir şans daha vermek gerekir.
evet yanlış yapıyorsun belki istemeyek bi hata yaptı ,yinede silermisin o kişiyi peki o yapılan hatayı sen yapsaydın ve arkadaşın seni silseydi bu durum hoşuna gidermiydi ...tabi burda yapılan hatanın ne boyutta olduğuda önemli ama bi hatadan dolayı o kişiyi silmek de yanlıştır herhalde ,affetmek büyüklüktür bunu unutma
Bence yanlış yapıyorsun. Hatasız kul olmaz. Belki de farkında olmadan yaptı hatayı. Belki de sonradan pişman oldu. Affetmek gerekir. Ama aynı hatayı üstüste 2. kere yapıyorsa o zaman gereğini yaparsın.
Affedilebilecek bir şeyse ederim. Bazı hatalar vardır ki geri dönüşü olmaz karşındakinin karakterini belli eder.. Daha önce uyardığın bir şeyse de 1 kere affedersin, gerisi enayiliğe kaçar. Yapmam, onun da kullananı boldur..
Affedilmeyecek hatalara maruz kaldığım olmuştur. Çoğu zaman empati yaparım böyle durumlarda. Ama insanız ve şartlara göre herkesin bazen affedilmeyecek hatalar yaptığı olmuştur. Affederim ben Merhamet etmeyene merhamet edilmez.
Ben de eskiden senin gibi yaptım lise'den sonra hepsini sildim. Gerçi şehirle alakalı bir durumdu. Neyse, bir baktım adam kalmamıştı etrafımda. Olanlarla da sarmıyor. Şimdi ise büyük bir yanlış yapmadığı sürece silmem ama aklımdan da çıkartmam.
Bir defa yaparsa hata olur affedilir
iki defa yaparsa yanlış olur,yanlış yapanında gözünün yaşına bakmam:)
Öncelikle affedilecek hatalar var affedilemeyecek var.Hatayı anlayıp tekrarlamamakta büyük erdemdir ama bazı insanlar affettikçe aynı hatalarında ısrarcı olabiliyorlar.Bu yüzden affetmem asla.
ben cok kıncıyımdır yapılanı unutmam ama affederım cunku affederek karsımdakını ezerım ezılır buzulur affettım dıye
affedemeyeceğim kadar yaralayıcı ve kötü niyetli bi hatayı asla affetmem. bu hata bilinçli olarakyapılmışsa daha da affetmem :) kinciyim evet.
bence yanlış yapıyorsun ben sıklıkla affederim çünkü kimseyi hatasız olarak görmek ufacık bir hata için onca güzel anıları paylaşımları yoketmem
valla iyi yapıyorsun canı cehenneme başkasımı yok onsuz yemek mi yiyemiyorsun .yoooo sıkıntın azalır benden demesi...
Hatanın boyutuna bağlı. Çok kinci olmamakla beraber her şeyin bir çaresi olduğuna inandığım için affedebilir. Bence sende abartma. Her insan son bir şansı hak eder.
ben karsımdaki insan yanlısını gördüyse hala kibirli davranmıyorsa affederim
ben etmiyorum dogrudur yanlistir tartisilir ama eger benim ona gösterdigim özeni o bana gösteremiyorsa affedilmeye de layik degildir zaten.
hata dediğin istenilerek bilerek kırmak için ve büyük bir şeyse asla ve asla affetmem kim olursa olsun.
ama kişi istemeden kazara bi hata yaptıysa ve özür dilediyse affedebilirim.
Çok ağırsa hatası affetmem ama küçük bi hata yaptıysa şans tanırım.
bende hiç affedemem bazen affedici olmak istiyorum ama bunu hiç yapamıyorumn gerçekten bir hata o kişiyi gözümde silebiliyor gerçekten
aslında bi anda silemke iyi değil bence.silmek yerine sınırları korumak daha iyi olmazmı.hatasız insan yok ne yazıkki sende ,bende dahil.
hata...hatadır,yanlışı falan olmaz...küçüğü büyüğü de...
ben affederim..
ama unutamam yaptığı yanlışı..(unutamadıktan sonrada affetmem çok saçma)
Hata insanlara mahsustur yapsin affederim yetrki yanlis yapmasin kelekligi affetmem ulenn o kadar
Bir kere affederim ama ikinicisi olmaz.
afederim ama asla unutmam... hata hatadır!
... Bana yalnış yapmayan,Souldancer bin yaşasın !
bir yanlış bin dgruyu götürüyor souldancer seçme yerleştirme merkezinde
merak etme benden kelek çıkmaz
affetmek büyüklüğün şanındandır
Affetmek büyüklüktür
''misiniz?'' ayrı olucaktı.
kes traşı ;)
hata var HATA var.
nerdesin sen ya
dün gece öyle demiyordun ama :))
:))
ben hata affetmem allah affetsin
insanların hatalarıını affetmem asla