Kendimi ispat etme çabasını bırakmak, tüm ömrünüzü birilerinin beğenisi için heba etmemek , kusurlarımızı sevmesek dahi kabul etmek , kim benim hakkına ne düşünüyor sorusunu bırakmak zor da olsa özgürlüğü ilk adımlar gibi değil mi?

#elfida❤️❤️
Kendimi ispat etme çabasını bırakmak, tüm ömrünüzü birilerinin beğenisi için heba etmemek , kusurlarımızı sevmesek dahi kabul etmek , kim benim hakkına ne düşünüyor sorusunu bırakmak zor da olsa özgürlüğü ilk adımlar gibi değil mi?

#elfida❤️❤️
Bu insanın kendi ile alakalı bir durum. Fakat toplumsal baskının çok yoğun olduğu yerlerde. Kişinin kendi kabuğunu kırması pek mümkün olmuyor. Bunun için kesinlikle çevresel faktörlerin daha esnek ve yapıcı olması gerekiyor.
“Kendin olma” tanımı herkese göre değişebilir. Kim olduğunu, özünü bilmekten anlamaktan geçer. Özünü bilmek dediğim şey aslında ruhunu tanımak, anlamak. Ancak en basitiyle kendi isteklerini, ihtiyaçlarını göz ardı ediyorsan sadece başkaları için yaşar hale geldiysen, fikirlerini, düşüncelerini, duygularını paylaşamıyor ve ifade edemiyorsan, yapmak istemediğin şeyleri yapmak zorunda kalıyorsan, kendinden fazlasıyla ödün veriyorsan kendin gibi davranamıyorsun demektir. Kendin olmaktan uzak olmak bunu seçmek sana ne kazandırıyor? Daha mı seviliyorsun, daha mı sayılıyorsun, daha mı değer görüyorsun…? Bu noktayı çözmek seni kendine yaklaştıracak. Bir anda olmak zorunda değil, adım adım da olabilir. Yeter ki kendimiz olma yolunda adım atalım, gerçek özgürlüğe ulaşalım. Çünkü gerçek özgürlük senin tamamen zorlamadan, içinde hissedebildiğindir. Özgürlüğün sırrı kendini tanımaktadır.🍀
Hayatım, yaşantım, düşüncelerim ve attığım her adım da özgürüm. Hiç bir zaman da kimseden akıl alıp hayatımı yönlendirmelerine izin vermedim. Sadece fikirlerine saygı duyduğum bir iki kişi hariç..
Ben çoğu zaman kendimi özgür hissetmiyorum hatta hiç hissetmiyorum. çünkü bence kimse tam olarak özgür değildir ama yine de insan kendini özgür yapabilir. Kendi değerlerini ve ihtiyaçlarını anlamak, gerçekten ne istediğini ve neyin seni mutlu ettiğini belirlemek için önemlidir. Kendi gerçek özünü keşfetmek ve buna göre hareket etmek özgürlük hissi verir. Kendini olduğun gibi kabul etmek ve sevmek, özgürlük hissi yaratır. Kendine şefkat göstermek, mükemmeliyetçilikten uzaklaşmak ve hatalara izin vermek önemlidir.
Cevap
7Cevap
Düşüncelerim ve duygularım doğrultusunda hareket ettiğim her an özgürüm. Keyifli akşamlar.
Kendine olan güven ve güç.
Yazdığına katılıyorum
Ama
Bana göre özgür olmak aldığın tüm kararlarda baskı ve olumsuz yorumlar umursamadan yapılan iş
Özgür değilim ki soeumluluklarım var son zamanlar bunaldım saldım kendimi bulunduğum yerde bir arkadaşım vardı artık odayok
Özgür olmadığım icin o hissi bilmiyorum. Bilen birisi katsın beni de icine 😊
Dogal yasamak.. kulaklarimi tikarim cevrem icin.. Yolda yururken kus gibiyim.
Olabilir ama toplum kurallarinada uymak gerekir
Bencil olmak bence
Etrafındaki gereksizlerden uzaklaşmak
Ben özgürlüğümü kazanamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?