Bir insanın kaldıramayacağı en derin acı sizce nedir? Yaşadığınız acılar mı sizi güçlendirdi.. Bu konuda sizlerin düşüncesi nedir?

Bir insanın kaldıramayacağı en derin acı sizce nedir? Yaşadığınız acılar mı sizi güçlendirdi.. Bu konuda sizlerin düşüncesi nedir?

Bana göre her acıyı kaldırır. En büyük acı sevdiklerimizin ölümüdür. Onda bile rabbim sabır verir bir şekilde. Yani olumlu, olumsuz bir çok şeye alışıyoruz. Mesela çok istediğimiz bir şeye ulaşınca o ilk günkü isteğimiz azalıyor, sıradan geliyor bize. Tam tersi olarak bu şekilde düşünebiliriz..
İnsanlar için zaten sahip olmadığı şeyler daha cazip gelir.. Değişmez bir kural gibidir bu..
Kesinlikle öyle
Bence bu kişiye göre değişir ben kendim için konuşacak olursam mesela sevdiğim birini kaybetmek diyebilirim. çünkü insan sevdiği birini kaybettiği zaman o kadar acı çekiyor ki yani kendi başına gelen şeyler insanı üzmüyor ama sevdiklerinin balına gelenler ya da bir gün görememek duygusu insanı üzebiliyor. birde sanırım yalnızlık sevgisizlik de olabilir. çünkü bu da zamanla insanın duygularını yok ediyor insanı daha taş kalpli birisi haline getiriyor.
Kesinlikle çok haklısın.. Zamanında herkes her şeyin kıymetini bilse keşke..
Maalesef ama iş işten geçince kıymet biliyorlar sadece..
Allah insana kaldıramayacağı acılar vermezmiş, elbet alışır insan ama evlat acısı çok acıdır.
Allah o acıyı kimseye yaşatmasın.. Düşünmesi bile insanı kahrediyor..
Rica ederim..
En büyük acı evlat acısı olsa gerek allah yaşatmasın. Ama insanoğlu her acıyı kaldırıyor
Evet o acı bambaşkadır.. Allah kimseye yaşatmasın..
🙏✨🎈
Cevap
7Cevap
Ölüm bu dünyadaki en büyük ve en derin acıların başına geliyor. Bana göre bir insanın sevdiğini kaybetmesi ve o sevdiğinin bir daha geri dönmeyeceğini bilmesi. Gerçekten de çok büyük ve derin bir acı. Tahmin ettiğim kadarıyla bunların başında her zaman evlat acısı gelir Allah'ım kimseyi böyle acılarla sınamamasını temenni ediyorum. Allah hiç kimseye taşıyamayacağı bir yükü vermezmiş bizlere de böyle yükler ile sınamamasını dilemekten başka bir çaremiz yok.
İnsanoğlunun kaldıramayacağı acı yoktur. Öyle bu ya da böyle, zor ya da kolay, hemen ya da zamanla her acı unutulur. Her sevinç gibi, her mutluluk gibi.
Çünkü bu hayatta her şey geçicidir. En bitmez dediğin acı da biter, hiç bitmese dediğin mutluluk da biter.
Çünkü başlangıcı olan herşeyin mutlaka bir sonu vardır.
Kayıplardır. Birini kaybetmek ve geri gelmeyeceğini , onsuz bir hayat süreceğin gerçeğiyle yüzleşmek dünyadaki en zor şeylerin başında geliyor bence. Öyle bir şey ki Allah kimseye göstermesin bile diyemiyor insan, hayatın akışında var bu.
En çok neyin eksikliğini hissediyorsanız , en çok acı veren de o oluyor.
Evlat acısı derler bu soruya genelde allah kimseye yaşatmasın evlat acısı
Sevdiklerini kaybetmek bence bu acı hiç gitmez bitmez
Değeri olanlar için anne ve babanın yokluğu. .
İnsan zamanla her acıya alışıyor
Evlat acısı ya da anne baba acısı ~ ℳ
Yakınlarını kaybetme acısı daha büyüğü yok
Bi yakınını kaybetme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?