Birisine bir söz söylerken, kendinize bakıyor musunuz? Kendinizin yaptığı bir şeyi, başkasına yapma diyor musunuz?

Birisine bir söz söylerken, kendinize bakıyor musunuz? Kendinizin yaptığı bir şeyi, başkasına yapma diyor musunuz?

En nefret ettiğim insan modeli. Dönüp kendilerine bakmazlar ama kendi eksikliklerini başkalarının üzerinden telafi etmeye çalışırlar. Onların ki eleştirmekte değil ayna misali aslında kendilerini eleştiriyorlar.
Kimseyi eleştirmem, kimse de beni eleştirmesin..
Evet tabi ki de bakıyorum mesela ben kendim yapıyorsam benim yaptığımı yapan bir kişiyi eleştirmem. aynı şekilde insan birini eleştirirken her zaman için kendine bakmalı bence. ama çoğu kişi çekemediği kıskanç olduğu için sırf eleştirmiş olmak için eleştiri. işin komik kısmı da daha sonra kendileri yaparlar bunu. yani önce kendine bakmaları insan kendini eleştirmeli.
Kendim yaptığım bir şeyi karşıdan istemem.. Tabii o da bunu istiyorsa..
Ya benim gibi olur ya da bensiz olur.. Hangisi işine geliyorsa..
Hem eleştirecek hem de aynı şeyi kendi yapacak.. Çıldırır kahrederim, hayatını mahvederim.. 😄
Bir aynaya bak deyince, suçlu sen oluyorsun 🤔 O zaman ne yapacağız?
İşte bu tamamen bir suçluluk psikolojisinin yansıması.. Aslında hatalı olduğunun bal gibi farkında ama kaybettiklerinin ya da edeceklerinin, kazandığı ya da kazancaklarına değdiği düşünülüyor..
Bu durumda o ortamda bulunulan her an eziyettir, aynı havayı solumak da ömürden ömrün gitmesidir..
Bu durumda gereğini yapmak gerekiyor sanırım 🤔
Kendimiz değersiz hissetmemek adına evet..
Teşekkür ederim.. :))
Rica ederim
Yöö. Bir söz vardır söylediğimi yap, yaptığımı yapma diye ünlü bir şaire ait.
Ben sigara içiyorum ama sen içme 😂
Aslında soruyu daha çok ikili ilişkilere yönelik sormuştum : )) sayın eski uberim 😂
Soru ilişkilere yönelik diyorum 😂
Ne demek gelmezdim🤨 14 xper😂
Ne bu şiddet bu celal ya 😂
Ricalar
Cevap
1Cevap
Kolay kolay kimseyi eleştirmem, daha doğrusu kimin ne yaptığıyla ilgilenmem. Şayet bana dokunan bir durum olursa da işte o zaman ne aynanın önünü görürüm ne de arkasını..
Bakıyorum... Bende olan özellikleri saymıyorum, yüzüne vuramasin😅
Yorum yapmamaya çalışıyorum açıkçası.. kendime bakıyorum evet aynı şeyi yapmıyor oluyorum bazen elbette ama eleştiri yapmıyorum çünkü onun yaptığını eleştirirsem birgün aynı şeyi fatketmeden yapıyor olmaktan çekiniyorum..
Elimden geldiğince bunun bilincinde olarak davranırım.
Bu yüzden mümkün mertebe kimseye akıl vermemeye çalışırım.
Aynaya bakmaktan korkuyorum ben, hayır😨
İnsanları eleştirmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?