Selam, 💫 Sizce insanlar neden bu kadar hızlı değişiyor, ya da zaten hep aynılar mıydı sadece iyi görünmek için rol mü yapıyorlardı. siz ne düşünüyorsunuz.

Selam, 💫 Sizce insanlar neden bu kadar hızlı değişiyor, ya da zaten hep aynılar mıydı sadece iyi görünmek için rol mü yapıyorlardı. siz ne düşünüyorsunuz.

Şüphesiz ki insanların değişmesi kaçınılmaz. Her şey değişir, değişmeyen tek şey değişimdir ancak bugün şu özellikte olan bir insan yarın tamamen farklı ise bu değişim değil rol yapma olabilir. Değişim biraz zaman alır, yaşanmışlıklar sonucu gelişir.
İnsanlar adaptasyon yeteneği yüksek canlılar. Bulundukları ortama uyum sağlayabilmek için kısa bir süre de olsa maalesef karakterlerine aykırı davranabiliyorlar..
Genel olarak düşünürsek değişim kaçınılmaz bir şey bence çünkü zaman geçiyor. Herkes ve her şey, her saniye değişiyor.
"Her şey akar."
"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir."
~ Herakleitos
Teşekkür ederim :))
Nankörlük, kıymet bilinmemezlik.
Rica ederim abla :)
Yaşanmışlıklar bunun içinde her şeyi sayabiliriz misal insanların davranışı, okuduğu metinler ve gezdiği yerler, sevgi veya sevgisizlik, başarı ve başarısızlık gibi
Cevap
12Cevap
Bence insanlar diger canlilar gibi zamanin getirdiği sartlara gore adaptasyona ugruyor. Kimisi bilinçli yapiyor kimisi bilinçsiz. Bilinçsiz yapanlarında kötü-iyi olmayı ya da öyle görünmeyi bilinçli yaptiklarini düşünüyorum. Aslında yine kaybeden bu insanlar oluyor çünkü herkesleşmek kişiyi özünden uzaklaştırır ve sürü psikolojisini tetikler…
Ben herkes nasıl davranırsa öyle davranıyorum daha çok. (Bu senin cevabındı, benim soruma. Aynı düşünüyorum.)
Aynı düşünüyoruz bu konuda :))
İnsanlar, karşılarındaki insana ters bir şey yapınca kırınca üzünce arkasından vurunca değiştirdikleri insanı fark etmiyorlar kendi değişti sanıyorlar.
Değişmiyorlar oldukları kişiden farklı görünmeye çalışıyorlar zamanla ne olduklarını anlaşılıyor. Biz görmek istediğimiz için konduramadiğimiz için göz ardı etmeyi tercih ediyoruz..

Aslında değişmiyolar sadece başka bir kişiliğe bürünüyolar .
Bir insan tanıştıktan hemen hızlıca değişiyorsa ya taktik deniyordur ya da gerçekten konuşmanın bitmesini istiyordur.
İnsanlar hep aynıydı, sadece biz görmek istediğimiz gibi görüyoruz. Samimi oldukça daha net anlayabiliyoruz
Tek nedeni var menfaat. Bana başka bir izahı olan varsa asla dinlemem çünkü yalan söylüyordur.
Aslında aynı oluyorlar ancak menfaatleri değiştiğinde gercek yüzlerini goruyoruz
@fesfs kesinlikle katılıyorum 😊👍
Bence bu değişim değil de gerçek yüzlerinin ortaya çıkması.
Çoğu insanın işini görme suyuna gitme o zaman anlarsın ne olduğunu
İmkan buldukça genişleme iç yüzünü gösterme olayı diyelim.
Belki de değişmeyip, içindeki gerçekleri yeni yeni gösteriyorlardır.
Kimse değişmezsadece zamanla herkes daha fazla kendisi olur
Değişim kaçınılmazdır amma velakin iyi yönde ilerlemeli.
Zaman çok hızlı akıyor buna karşı insanlar üzerindedir etki yaratabiliyo.
İlk görünürde rol yapıyorlar benim eşim mesela 1 sene nasıl ilgili davrandı nikahtan sonra daha eve geçmeden bir anda değişti bir ego geldi özgüven geldi yani normalde baksan bunun nasıl bu kadar özgüveni var dersiniz yani değişiyorlar her türlü
Insanlar gostermek istedigini gosterir buyuler sonra kendi bildiklerini TEKSTİL bir cirkeflikte ortaya koyar Maske dusunce hayalde umutta biter
Yine insanların kendisidir
kimsenin değiştiği yok belli etmemişlerdir iki yüzlü insan çok var çevrem de
Insanlarin onlara kotu davranmasi ve ezmesi olabilir
Hayat hızlı duruma göre bukalemun insanlar
Kıymet bilmemezlikten.
Bulundukları ortam değiştirebilir.
Beşer olmasındandır
İki yüzlü olan insanların genel özellikleri
Para ve güç
Rol yapıyor
Zaman
Omurgasız olmaları