Hayatında hiç çaresiz kaldın mı? Çaresizlik sende nelere sebep oldu?

#DeliMavi
23 MAYIS 2023
Hayatında hiç çaresiz kaldın mı? Çaresizlik sende nelere sebep oldu?

#DeliMavi
23 MAYIS 2023
Evet hayatımda sürekli çaresiz kaldığım zamanlar oluyor maalesef. insan bazen ne yapacağını bilemiyor mesela. ya da çıkış yolu göremiyor bu gibi durumlarda da aklıma saçma düşünceler geliyor hep ama hiç bir zaman düşünmüyorum ya da umursamıyorum. çünkü hayat devam ediyor ve nefes aldığımız sürece olayları değiştirecek gücümüz de var demektir sadece sabretmeli ve anı yaşamalıyız. ya da bizi üzen konulara değil olumlu konulara bakmalıyız. bende arık öyle yapıyorum hayatımda..
Çaresiz kaldım tabii ki özellikle babamın hastalık sürecinde bunu yaşadım. Bir insanın göz göre göre ellerinin arasından kayışını izliyorsun ama sen hiçbir şey yapamıyorsun. İşte bana göre çaresizliğin tam olarak tanımı da budur. Allah kimseye yaşatmasın.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
İliklerime ruhuma kadar yaşadım bu durumu
Allahbyardimcin olsun çok zor evet
genelde sevdiklerim hastalanınca kendimi çaresiz hissediyorum. Dedem vefat ettiğinde de, hastanede beklerken de hissetmiştim. Başka her şeyin çaresi var.
Allah rahmet eylesin.
Amin
Cevap
6Cevap
Kalmışımdır illa ki ama beni pek etkilediğini sanmıyorum.
Kaldım çaresizlik boyun egmeme sebep oldu ama aştım bir insan en caresiz anında bile kendini tutup kaldırması gerektiğini öğrendim çünkü kimsenin kimseye faydası yok teksin sadece yanında eslık eden yol arkadaşları olacak ama hepsi gıdıcı hepsı gececı
Evet çaresiz kaldım.. Sebepsiz nedensiz çocuklar ateşlendiğinde, ne yaparsam yapayım düşmüyor.. Çocuklar öyle ateşler içinde yanarken elimden bir şey gelmemesi beni ölüp ölüp diriltti.. Ne kadar çaresiz de olsam güçlü olmak zorundaydım.. Ağlamak isteyince ağlayamamak gibi bir durum.. Size bir şey olmasın bana olsun dediğim anlar.. Sabahlar olmadığı zamanlar.. Ne kadar uykun olsa da çaresizlikten uyku bile haram olduğu zamanlardı.. İnşallah bir daha yaşamayız..
Yok Allah bin şükür kalmadım. En büyük korkum evlat avcısı ve ölümcül hastalık gerisi boş , umarım bu ömrümde bu ikisini yaşamam.
Amin inşallah...
Kaldım, hayatta ki en kotu duygu bence Allah kimseyi çaresiz bırakmasin.
Çaresiz kaldığım çok zaman oldu, bazen vazgeçtim, bazen farklı yollar denedim.
Çaresizlik acımasızlığı getirdi bana bir ara
Kalmaz mıyım? Neye neden oldu durgunluğa, sessizliğe sonrasında akıl ve irade ile yaşamın devamı gerektiğini anlıyor insan…
Covid-19 döneminde gerçekten tamamen çaresizdim. Gözümün önünde o kadar insan var ama onlara hiçbir şey yapamıyordum. Ve bu beni gerçekten çok üzmüştü. Çaresiz hissedince kendimi kapıyordum, insanlarla konuşmuyordum.
Kaldığımı sanmış idim
Evet kocamın beni sevgilim ile bastığında kaldım
Evet çok kaldım kalmaktan kurtulamıyorum.
Çok kaldım
Zaman zaman
Kaldım zaman oldu
çok kaldım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?