bir fiil 7 sene gittim o lanet yere :/ soru ezberleme merkezleri olarak görüyorum. ne kadar çok soru çözerseniz yani soruları ne kadar çok çözerseniz o kadar iyi olursunuz. bir şeyi çok görmek ezberlemektir. mantık devre dışı bırakılıp, öğrenciler yarış atı misali ezberleme yarışına girerler. şimdi sorarım Einsteinin genel görelilik kuramı sadece e=mc2 midir? össye ve dershanelere göre öyle onu eşitle soruyu çöz, deliğide doldur tamamdır sen zekisin :D
böyle bir ortam çok gereksiz ve sıkıcı ama bende bu ortam ve sistemin kurabanıyım. türkiyedeki eğitim durumu ilk okulundan üniverstesine kadar vasat durumda.
aslında dershanelerin sıkıcılığını dile getirmekten daha çok sistmee kızdım :D30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben 8. sınıfta butik dershaneye gitmiştim sınıfta 6/6 erkektik derslere de erkek hocalar giriyodu çoğu zaman ve küfrederek anlatıyolardı dersleri. Hatta Türkçe öğretmenimizi hatırlarım anlatım bozukluğu konusundan kalınlık mı uzunluk muya geçmişti o derece geyik bir ortam vardı yani.. Hayatımın en güzel derslerini burada gördüm diyebilirm, iddia ediyorum daha zevkli ders görmemişsinizdir ama buna benzer bir dershane sınıfında olan varsa ona da ortam çok zevkli gelir.. Diğer türlü bilmiyorum.
(Çok saçma yazmışım gibi düşünebilirsiniz ancak amacım bazı dershanelerin ne kadar zevkli olduğunu göstermektir.)10 Yorumla
gittiğin dershaneye bağlı ama ortam böyle olmazsa ikinci senede gidersin dershaneye yani. Dershanede aşırı inekleri ayırıyorlar zaten onlara ayrı muamele yapıyorlar böyle hem eğlence hem ders olsun kafasında olanlarıda genel de bir sınıfa topluyorlar. Ben eğleniyordum yani eğlenceli geçiyordu sonuç olarak 1 sene daha hazırlanmak zoruında kaldım demem o ki sen sen ol o inek sınıfına dahil olmaya çalış yoksa senin için daha fazla sene kaybı olur.
12 Yorumla
İlk zamanlar hoşuna gidiyor bi çalışma isteği geliyor . Zamanla çok bunaltıyo salıyosun kendini. Çünkü senden 7/24 çalışmanı bekliyorlar. Düğün , bayram , vs ne varsa gidemiyosun gitsende için rahat etmiyo. bi yere gitsen eve gelince ders calısayım diyosun ama eve gelince çalışmıyosun. Başta her insan düzenli çalışıyor ama %75 sonradan bırakır çalışmaları. Bi kere koptu mu ipler bi daha birleşmiyor. :)
23 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılDersane çookkk eğlenceliydi bi zamanlar .Eğlenmemizi hazmedemeyen dersane müdürü ,ne zaman balkonun kolunu çıkarttırıp balkon kapısını çiviletti ve ne zaman cama parmaklık taktırdı o zaman öldük :( Mapus gibi oldu .Mapusla dersane arasındaki farkı sorsan yedi fark çıkmaz şuan .
10 YorumlaValla dershaneye yazıldığımda zamanla sıkılmaya başlamıştım. Sonra dershaneye gitmiyordum kaçıyordum felan. Ama sonradan tekrar gitmeye başladım ve kendi kendime keşke kaçmasaydım diye kızmıştım. Okul ve dershane ortamının kıymetini bilmek lazım. İnsan sonradan anlıyor ama iş işten geçiyor.
10 YorumlaArkadaşım ben lise 3 bitirdim lise 4 geçiyorum bu sene lise 3 te dershaneye gittim ve bi bo*a yaramadı an*sını satıyım.. Anca ortam yapıyosun . Hiç unutmam bi kere 27 kişi toplanıp bara gitmiştik bardan atıldık 2 saat sonra :D Bir de bu sene gitmeyeceğim ! Niyemi an*sını satayım çünkü para israfından başka bir şey değil ders mers hikaye ya anca kendine şöyle bir söz vericen '' Ben bu insanlarla 1 sene muhattap olcam sonrasında herkes herkesi unutucak yavaş yavaş yıllar geçtikçe ama benim kaybedeceğim 1 yıl ve paralar geri gelmicek o yüzden kimseyi s*kime takmayıp dersime çalışıcam '' demen lazım abicim. Kolay gelsin inşallah bo*ka gitmez 1 yılın ...
10 Yorumlabence bu konuları dert edinme sonuçta orası okul gibi değil. bi senelik bi ortam eger dişini sıkarsan biraz sonrasında rahat edersin.Ben bugün tercihimi yaptım.Gerektiğinde çok bunaldım çokta dershaneye gitmediğm zamanlar oldu ama sırf elimden geleni yaptım diyebilmek için kendi kendime suçlu hissetmemek için ugrastım.Basardım da.Umarım sende basarırsın.Ayrıca tercih dönemi o dershanede geçirdigin bir seneden çok daha sıkıntılı söyliyim:)
10 Yorumlaevet bende bu sene tekrar gidicem mezun olarak geçen sene baya eğlendim :) herzaman dersler eğlenceliydi evet dersten biraz uzaklaşıyosun sırf dersaneye arkdşlarım hocaalarım için gidiyodum diyebilirim ama bu sene böyle olmasını yani tamam arkadşlarım var hala ama artık üniversiteyi kazanmam için yani senin içinde eğlenceli , sıkıcı gibi muhabbetlerde bulunmamalısın zaten bi arkadş ortamın olucak :)) sen şuan ortamı değilde derslere önem vermelisinn bi hedefin varsa :)
10 Yorumla
+1 yılNe olacaktı başka pardon? Tabii ki hep ders olacak. Eğlenmeye, partiye gidiyorlarsa tabii yanlış yerdeler.
Bara diskoya filan takılsın onu diyenler...
İnsanın önünde gayesi amacı olsun hiçbir şeyden sıkılmaz.
Zevkle derslerine çalış ve hazırlan.
Kolay gelsin.00 YorumlaAGAAAAA ortamı geç sen zaten ortamdı şuydu bu ydu geçiyo emin ol zaten ikinci girişinmiş kazanmak için yardırıcan yani ortamı görücek halinkalmıcak ki tenefüslerde soru sormaya gidicekisn falan..haaa tabi bu hedefin varsa hedefin yoksada boşuna gitme be aga o parayı kendin ye valla çünkü boşa gidecek...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 359 cevap paylaştı. dershanelerin amacını değiştiriyorlar... ortamları sıkıcı olmaktan ziyade yoldan çıkartıcı...
+ o bununla çıkıyormuş...
- vay bee şu ne yapıyor acaba boşta mıdır ?
+ bakalım teneffüslerde yanında takılan birileri varmı ona göre düşünürüz...
- çok tatlıııııı kesin benim olmalııı
?10 Yorumlayok arkadaşım sıkıcı falan değil. normal sınıf işte. yeri geldiğinde gülüyorsun yine yani esir hayatı yok. hep ders hep ders diyorlarmış ama dershaneye giden adam sınavı kazanmak için gidiyor. tabi ki hep ders olacak :S
10 Yorumla
+1 yılyok be çok eğlenceli ortam ama sınava hazırlanırken hiç öyle olmuyo örnek ben . yine denicem sınava gircem geçen sene çok sıkıcıydıı ama 2 sene önce fena kopardım kankiiilerimle . bide bi çoçukla flörtleşiyodkk :D daha da iyiydi
12 Yorumla- +1 yıl
420 yaptım ama tercih yapmadım hedef angara hukuk kısmetsee
+1 yılkardeşim o dershanesine göre değişir ve bana kalırsa çok sıkıcı değildir ortama alışınca yani birde yaşını ve dershane adını alırsam iyi olur
13 Yorumla- +1 yıl
kardeşim ortamını kurarsın süper olur... birde hocalar genç ve öğrenci kafasındansa okula gitmek istemezsin :) ortam kurarsın sınıfça veya kızlı erkekli grup halinde takılırsınız süper olur sinema bowling falan yani :)
evet çok sıkıcı, ders dinlemekten sıkıldığın zamanlarda bile ders dinliceksin , ama katlanmak zorundasın zaman öyle hızlı geçiyoki. Umarım bu yılını iyi değerlendirirsin
10 Yorumladostum sıkıcı olur ama senin için daha iyi herkes çalışırsa sen de çalışırsın bunu sadece bir yıl yapacaksın sonrasında üniversitede aile yok bir şey yok sınırsız eğlence parti :)
10 Yorumlaevet çok sıkıcı olucak rezil bi sene güya bzi beklio ama bn yine milleti kendme benzetcem gibi.
10 Yorumla
+1 yılyeni insanlar tanımak için iyi bir fırsat bence.. sıkılmazsın sanmıyorum
10 YorumlaEğer dershaneden arkadaşların çevren varsa takılabiliceğin idare ediyo ama teksen en başlarda çok sıkıcı :)
10 Yorumlasıkıcı tabi ya dershanede herkes birinin peşinden koşturuyo kantini doldumuşlar 8nci sınıf bebeler sbs diyo falan baya sıkıcı arada çıkıp geziceksin derse öyle geliceksin
00 Yorumla
+1 yılyok yahu biz hep gırgır yapıyorduk. hiç sıkıcı değil yeni arkadaşlar ediniyorsun.
10 Yorumladersane de sıkılıyorsan uni de napacan hacı uni yı kazanın orada bol bol yhatarsınız dıyen dersane hocasın ben mk tamam mı asıl dersane de yatılıyor aga ders dınlemek ıstemezzsen cık kantınde hocanın hesabınaa bı tost bı cay yazdır ye gec :d
00 YorumlaBu tamamen insana bağlı bence.Sıkıcı bir ortam yok aslında ortamı kuran insan neticede...olayı keyifli hale getirmek tamamen senin elinde ...
10 Yorumla
+1 yıl2.sene kalmak hayattan soğutur adamı.Hayat zevkim kalmadı artık :/ Tercihe saatler kaldı yaz git.Çok acısını çekersin çook...
05 Yorumla- +1 yıl
Kalmak zorundaysan.Maddi durumunuz varsa ayrı eve çık.Hem daha iyi puan yapmanı hemde psikolojini bozmamanı sağlamış olursun.Yok evde kalmaya devam edeceksen kesin sosyal etkinliklere bol bol katıl.Bir de sakın uyku düzenini hiç bozma çok acısını çekersin.
- +1 yıl
;) kolay gele.İnşallah hangi üniversiteyi tercih edim? sorunu da görürüz :)
+1 yılya arkadaş bende dersaneye gidiyorum çalışmak zorunda gibi hissediyorum kendimi orada seni sıkmıyolar aksine parayı sen veriyosun istediğini yap diyolar ama ileride tabi hedefin varsa zorluğu yok .
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkazanaydın da gitmeyeydin o zaman .. kazanamamıssın ıste senın ıcın önemlı olan sıkıcı olup olmaması degıl sıkıcı olsa dahi katlanacaksın o kadar
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)))))))))
- +1 yıl
herkes ilk senesinde kazanck diye bise yok bnce.. ikinci ücüncü senesinde kazanıp da nerelere gelen insanlar var..
Cevap sahibi+1 yıl:))))
+1 yılSıralaman kaç ki hocam elle tututlur bi yer geliyosa çekeceğin çileye değmez...
05 Yorumla- +1 yıl
ben kendi adıma söyledim bi sene daha bekleseydim çok iyi yerler kazanırdım belki ama kendime güvenemediğimden yazdım gidiyorum...
- +1 yıl
her neyse hakkında hayırlısı olsun...
hiç öyle değil tam tersi okul olmadığı için kolay rahat :D
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNiye sıkıcı olsun canım. Eğlenmesini bilene kral eğlence mekanı. Üniversite gibi her çeşit insan olur :D
00 Yorumla
+1 yılhep ders hep ders yaparsan herkes gibi bunalırsın ama hem ders hemde arkadaşlarla muhabbet iyi olur)ha sınıfından kız yoksa boşver dershaneyi:))
00 Yorumla
+1 yıldershanede baska napcan otur çalış bi yere girmene bak ne ortamından bahsedion olsa bile 1 yıl sonra unuturlar rahat ol ;)
06 Yorumla- +1 yıl
dershaneye göre degisir ben finale gittim kız konusunda baya bi ortam kurdum 3 erkek 12 kız vardı bi sınıfta :)
- +1 yıl
hayırlısı o zaman cemaate gitmede napıyosan yap :D
- +1 yıl
Fem gibi maltepe gibi :D
Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı. niye sıkıcı olsun. oraya ortamlara akmaya gitmiosunki. dersini dinleyip çıkacaksın.
10 Yorumlasınıf belirleme sınavları oluyo onlarda senin gibi insanlarla aynı sınıfta olabilirsin ama biraz say 1ler ve ea1ler psikolojini bozabilir tenefüstede çalışıyorlar çünkü.ben ea1 de olmama rağmen bunalıma girmiştim tabi uyum sağladım:D
00 Yorumladershaneye gıtmek ıcın amacın ne ise onu aklından cıkarmazsın sıkılmazsında...
11 YorumlaBenim için sıkıcı olacak iki sene üniversite okuyup bıraktım o sosyalliği ve gençliğe bir yıl ara :) sonra ins. Ya ıtü ya akdeniz ya odtü
00 Yorumla
+1 yılİneksen skıcı değil ama derslerle pek aran yoksa sıkılırsın :) sınıfındakileri kafana uydurablrsen iyi geçer dersten atılırsınız :)
00 Yorumlaileride iyi bir üniversitede iyi bir ortam istiyosan biraz sıkıl yani :)
00 YorumlaEvet ama sonucu buna deger bence
16 Yorumla- +1 yıl
Tabiki oyle bak b:n bir sene calistim su an universiteliyim ve o calistigim gunlerin hicbir sey oldugunu anladim o kazandigin okulu gordugunde oyke bi mutlu olacaksin ki bunlarin hepsine degdigini anlayacaksin sadece bir yil kendi hayatin icinhedefin icin calis sonra hem universite hayatinintadini cikaracaksin hem ne olacakginineede olacagini bileceksin. Hayatinin nasil ne kalitede oldugubu senbelirleyeceksin bunun farkina var kendini mutlu et :)
+1 yılcefa çekilmeden sefa sürülmez. oraya gitme amacın sınava hazırlanmak zaten, eğlenmek değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFem'e git. Erkek falan paso ama çok rahat edersin, güzel ortam oluyor muhabbet falan. :D
Kız olmadığı içinde aklın kaymaz, dersaneye en pasaklı halinle gidebilirsin.01 YorumlaDeğil ya bnde gttim :D bz sırf ortam yapmaya gdioduk zaten parasıyla hocaları istediğin kadar GICIK et :D spr oluo :D
00 Yorumlaıkı yıl dershaneye gıttım o ortam yuzunden ders calısamadım o kadar guze :D
00 YorumlaHayırrr, tabi gittiğin dersaneye göre değişir ama bence çok iyi oluyor
10 YorumlaOrtam yaparsan cok eglenceli olabilir . Bol bol arkadas edin.
00 YorumlaArkadaş ortamın iyi olursa sıkıntı yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaklın fikrin cinsellikte :p
11 Yorumlahiç sevemedim şu dershaneleri
10 Yorumla
+1 yılDershaneye göre değişir tatlım :)
10 YorumlaSen bence gitme çok sıkılcakasın bence.
00 YorumlaTabiki sıkıcıdır.Çünkü sürekli ders çalışılır.
00 Yorumlayok öyle değil , gayet şen şakrak.
00 Yorumla
+1 yılkeyifliydi benim zamanımda..
00 YorumlaEveet çok sıkıcı
011 Yorumlabenimki hoştu
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 385 cevap paylaştı. her şey senin elinde
00 Yorumla
+1 yılçok kötü
00 Yorumla
+1 yılevet sıkıcı...
04 Yorumla- +1 yıl
=)) artık üniversiteli olucam ben =)
- +1 yıl