Olunabilir, çünkü dahi doğmak kavramına pek iyi bakmıyorum sonuçta bilgiler direkt beyne yüklenmiyor İnsan gereken eğitimi gereken yerde alırsa dahi olabilir Şimdi mesela atom enerjisi ile ilgili bilgiyi araştırmadan öğrenemezsiniz ama öyle 1 2 kitap okumaya da bağlı değil yıllar fedakarlıklar nice emekler ister
Bence hayır. Mesela bşr insan düşün böyle birşeyi anlatırsın anlatırsın anlamaz kelimeleri konuşurlen doğru herlerde kullanmaz ve aptallığı artık yürüme şekline yansımıştır ya işte öyle bir adam birgün oturuyor diyorki "ben süper zeka olmak istiyorum" baksana cümle bile nekadar abes. İstediği kadar kitap okusun istediği kadar beyin fırtınası yapsın ama dahi olacak kadar bir gelişme katedemez. Zekilik veya dahilik insanın beyninin şekline ve işleyiş biçimine bağlıdır ve bu durum daha anne karnındayken belli olur. Ama şöyle düşünürsek anne karnındayken anneye gıda takviyeleri yapılsa işte bol bol vitamin B verilse haftada iki gün balık yese bol bol ceviz fındık falan yese yine belki bir miktar zekada ilerleme görülebilir.
Akıllı olmak, akıllanmak gibi şeyler tamam sonradan gelişebilir ama deha çok bambaşka bir şey bu yüzden sonradan olunacak bir şey değil. Bilgelik değil sonuçta bu sonradan gelsin birine.
Dahi doğulur diye düşünüyorum çünkü bu bir yetenektir içinde vardır seninle sadece büyür sonradan oluşmaz.. tabi bu kadar dâhi iken Türkiye'de bu dahilik dâhi yerini bulmaz ya..