Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Bu kişiden kişiye değişiyor yani bir insan çok iyi yalan söylüyorsa bunu anlamak zor olabilir. genel de yalan söyleyen kişi tutarsızdır mesela konuşurken çok heyecan yapar bu yüzden de sık sık hızlı bir şekilde soru sorun eğer tıkanır cevap veremezse yalan söyleme ihtimali yüksektir. zaten kimseye güvenmediğimiz sürece sorun olmaz ben mesela arkadaşım dediğim kişiye bile tam güvenmiyorum çünkü insan karakteri böyledir maalesef
Belli bir yaştan ve belli bir olgunluktan sonra insanlar bunu gerçekten fark edebiliyor karşı tarafın konuşmasına gerek de yok bakışıyla bile fark edebiliyor senin belli bir yaşta olduğunu görüyorum ama belli bir olgunlukta mısın Tabii kişisel olarak tanımadığın için bilmiyorum ama en azından yaşına yaşanmışlıklarına dayanarak Bence sen de fark edersin Sadece biraz daha dikkatli bakman gerekiyor
Onun dışında bir de böyle insanlar Çok kavgacı olurlar çok fazla suçlarlar çözüm odaklı olmaz dersen bir şey söylediğin zaman panik yaparlar ve direkt suçlarlar seni çok saldırgan tipleri olurlar
Ben hislerimden yola çıkarak anlayabiliyorum, tabi bu kişi yakınımda olması ve hislerle beraber hareketlerini de görmem yeterli oluyor. Gözümün görmediği 40 yalan söylese de umrumda olmaz. Yakın tanıdıklarımın mimik ve hareketleri hatta konuşmaları bile kendilerini ele verir.
Merhaba, bence sözleriyle davranışları arasındaki tutarlılığa bakmak lazım. Çok klişe bir yorum oldu belki ama yıllar geçmesine rağmen bunun doğruluğu değişmedi. O yüzden birkaç hafta veya birkaç ay o kişiyle zaman geçirip bunu net bir şekilde tespitini yapmak lazım diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Çinlilerin yalan söyleyeni tespit etmek için muazzam teknikleri varmış. Mesela birini doğru söylüyor mu diye test etmek için ağzına pirinç koyarlarmış. Normalde fazla ıslanırsa pirinç, yalan söylediği ortaya çıkıyormuş.
Bizde de o yüzden çıkar ağzındaki pirinci atasözü ortaya çıkmış 😂
Gördüğüm kadarıyla yalan söyleyen insanlarda çok yemin etme eğilimi görülüyor. Sürekli valla, billa diyorlar. Sonrasında suç bastırmaya çalışıyor ve çok endişeli oluyorlar. Yersiz bir heyecanlanma oluyor. Misal sen bana yalancı mı diyorsun deyip bağırıp çağırmaya başlıyorlar. Seslerini yükseltiyorlar, sürekli ellerini kaygıdan alınlarına götürüyorlar.
Öncelikle sana bir konuda açıklama yaparken gözlerini sürekli kaçırıp kaçırmadığına ve kelimelerini seçerken ne kadar durakladığına dikkat edebilirsin. Ayrıca çok yemin edene fazla güvenme. yemin başkasının kendisine inanmayacağını düşünen kişilerin ağzındadır genelde.
Soruma soru ile cevap veriyor ise beni geçiştirir gibi konuşuyorsa ya da konuşmak istemiyorum o konuyu diyorsa muhakkak vardır bir şey.. hissediyorum zaten de hep de çıkıyor
Bende öğrenmek istiyorum gerçekten yalan söyleyip olan güveni de bizden aliyo hepten
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
aynı soruyu , cevabını unutmuş gibi farklı zamanlarda sor. -verdiği cevaplara ilave olarak 3 silsile soru daha sor mantıklı olarak nedenselllik kurabiliyo mu bak