https://www.youtube.com/watch?v=TRuBp2lMiXA
Bir ağaç olsan ne meyvesi verirdin?
https://www.youtube.com/watch?v=TRuBp2lMiXA
Selamün aleyküm.
Bir ağaç olsanız ne ağacı olurdunuz? Meyveniz, türünüz ne olurdu?

Bir ağaç olsan meyve olarak ne verirdin çevrene? ₷ (bu simgeyi de almayın)
Meyvemi hakedecek bir topluluk göremiyorum dünya üzerinde...
Eğer ki bir mevye verecek olsaydım sadece kücük cocukların ve hayvanların yiyebileceği büyüklerin yediğinde zarar vereceği bir meyve verirdim. Meyvenin türü önemli değil yeter ki aç kalmasınlar ve ölmesinler.
Ama bütün büyükler kötü değil. Hem o küçük çocuklar da büyüyecek yine de demeye çalıştığınızı anladım
Biz büyükler kendimize zarar verebilecek kadar tehlikeliyiz. O cocukların büyürken yetiştirilmesi de bizim elimizde.. Beni anladığını biliyorum ben de seni cok iyi anlıyorum.
Çok güzel düşüncen var keşke herkes böyle olsa ve düşünse. Ama emin ol ki o umut ağacını kökünden sökecek binlerce insan olacaktır. Meyve veren ağacı taşlarlar biliyorsun.
Her derde deva olmak istiyorsun tek başına nereyue kadar :(
Ağaç olabildiğimiz bir diyarda kötü insanların göremediği bir ağaç olmayı da hayal ederdim o halde. Hem dediğim gibi yaklaşana bile iyilik saçarken kimsenin kökünden koparmaya gönlü el vermez. Maalesef o yüzden her yerde ağaç yetişmez, hayırlısı diyelim
Yine iyilik kazansın diye çabalıyorsun ve bu cok güzel bir şey.. iyiliğe zarar verenin kalbini yerinden sökerim. Etrafınızda meyve veren ağaçların cok olması dileğimle
Yaşadığımız sürece umut vardır, eyvallah bilmukabele
Hurma ağacı olmasını isterdim. Sebep ise babamdan dolayı. Kendisinin çok sevdiği bir meyvedir. Bazen manavın önünde geçerken gözüm ilişiyor. Elim gitmiyor almaya. Hasret ve özlemle..
Allah rahmet eylesin. Yine de bence hurmadan kaçınmak yerine koşa koşa almanız gerek. Size onu hatırlatıyorsa ve seviyorsanız görmek de huzur vermeli bence. Yine de sizin kararınız tabii
Nar.. Bir görünür, bin dökülürüm.. 😄
Teşekkür ederim..
Ricalar...
Nazik meyvesi verirdim. Yiyenler nazik olurdu. Haklı olmak ve nazik olmak arasında seçim yapmak durumunda kaldıklarında bile nazik olmayı seçebilsinler diye..
Teşekkür ederim
Rica ettiim
Güncele bayıldım ✨
Görüşün kadar güzel değil ama teşekkür ettiim 🙈
Cevap
10Cevap
Üzüm ağacı meyvesi
Üzüm dalında çok güzel duruyor çünkü
@ztrmax aslında ağaç da değil, sarmaşık
İncir ağacı daha anlamlı gibi geldi, kökleri sağlıklı susuzluğa dayanıklı, cinler hep etrafında, fakat sevenlerini hep meyvesiz bırakmaz..
kaktüs olurdum ben :)
oksijen verirdim hani:D
Ağaç demiştim oysa, bitki değil
hmm
o zaman çınar agacı diyeyim..
Dürüstlük ağacı olurdum meyvemde yiyenin asla yalan söyleyemeyeceği dürüstlük meyvesi olurdu
Bizim oralarda taal diye bir tabir vardır. O tat anlatılmaz ya sadece bilirsin. İşte o tatta bir meyve verirdim sanırım
Nerelisin
Zeytin ağacı demek istiyorum. Yüzyıllar boyunca barışın simgesi olmuş. Kutsal kitaplarda dahi adı anılmış.
İncir. Masraflarımla babamın ocağına dikilmiş olabilirim özellikle 😃
vjbvgjhb
Aleykümselam, ben kesin faydasız zehirli sCma sapan bişe verirrdim
Neden?
Saçarım ben olumsuz her duyguyu
Pozitif düşünmek lazım. Zira negatif duyguları en başta bizi yıpratır. Hem üstad ne diyor? "Benim bir faydamın olması için sizin insanları olumlu anlamda etkilemeniz gerekir. Ki bende bu dünyada bir işe yaradım diyebileyim"
Ben 1500/100 elma ağacı olur, elma meyvesi verirdim. 😁🍎
En sevdiğiim
kiraz olurdum heralde tepesine çıkıp doya doya meyve yiyebileceğiniz sonrasında bıkıp o ağaçtan inip diğer yıl yine meyve veren bi kiraz ağacının kirazı olurdum
Çiçek açardım ya güzel kokan
Ne çiçeği olurdu
Yasemiin
Erkekler muz, kadinlar da seftali olurdu herhalde 🤣🤣🤣😝
Ben erik olmak isterdim 😋ekşi ekşi
Muz verirdim.
Cennet hurması olurdu
Hıyar😂😂
Sebze o
Güncellemede yazıyorum cevabımı
Meyve vermezdim, meyve veren ağaç taşlanır.
Maalesef
Ben bi ceviz ağacıyım gulhane parkında ehehe
bknjbhk
Erik
Vişne
Kakao
Kiraz ağacı olurdum
Bilemedim🙄
bilgi verirdim.
güzel bir cevaptı bence :)
Kiraz ))
Söğüt ağacı