Sanırım biraz da iyi bir gözlemci olmak gerekiyor bunun için. Peki ya sizin tecrübelerinizden hareketle yalan yakalama tekniğiniz nedir? 🤥

Sanırım biraz da iyi bir gözlemci olmak gerekiyor bunun için. Peki ya sizin tecrübelerinizden hareketle yalan yakalama tekniğiniz nedir? 🤥

Bazı inasnlar o kadar güzel yalan söyler ki sen istediğin kadar uzman ol anlayamazsın. Fakat bazı insanların sık kullandığı birkaç değişik kriter var tabi ki yalan söyleme üzerine. İnsanlar doğru konuştukları zaman bol bol detay verirler ve bir olayı ileri geri her türlü anlatabilirler. Ancak sana yalan hikayeyle gelen birisi bunu önceden uydurur ve ezberler. Sana hikaye sallarken aynı olayı ikinci kere anlatmasını istersen arada mutlaka açık verecektir.
Aşırı mantıklı.
Bence anlayamayız ama bunun için her ne kadar yöntem olursa olsun mesela bazen ön yargı ile suçsuz birini de suçlayabiliyoruz.. bu yüzden de bence kimseye güvenmemek en iyi alınacak yöntem ve önlemdir. mesela güvenmezseniz zaten sorun da yaşamazsınız ama eğer mecbursanız mesela biri size bir şey dedi yapmanız gerekiyor da bence konuşmalarına bakmak göz teması kurmak ve tutarlılığına bakmak yardımcı olur.
Yüzüyle sürekli oynuyorsa ve olmadık şeylere olmadık aşırı ri tepkiler veriyorsa söylüyordur. Bide ewt iyi gözlemci olmak lazım. Bı insanı tanıyorsan onun nasıl bı düzeni ne tür aliskanliklari söylemleri olduğunu bilirsin. Bunlar değiştiğinde farkedersin. Bı sure takip edersin ve anlaşılır. Sorun Başkaysa da anlaşılır. Tam güven sağlanmış olur.
Normalde davrandığından daha farklı davranıyorsa veya mimiklerinin üstüne "gereksiz" el kol hareketi de katıyorsa yalan söylediğini anlarım. Bazen anlasam da anlamamış gibi yaparı₥
Thx baby 💚
Rica ederiim 💖
Cevap
15Cevap
Örnek vercek olursam mesele buluşmak icin anlastınız ve ilerleyen saatlerde bir bahane bulup iptal etti. Buldugu bahane ne kadar geçerli, gerçekçi mi, saat sıkıntısı var mı, bahaneyi söykerken nasıl bir dil kullandı, gergin bir ses tonu var mı? Gibi gibi eğer yüzyüzeyken yalan söylüyorsa el, göz ve mimik hareketlerinden anlamak daha kolay
Tanıyorsam Kaşgöz hareket ve zamana bakarım
Tanımıyor isem %50 hislerime inanırım😃
ısrarcı ise o konuda
sürekli dile getiriyorsa
ikna etmek için çabalıyorsa:)
yalanla bütünleşen bir insanın yani insan kendi söylediğini bile inanarak söylüyorsa anlamak zor :D ama tanıdığın insanların bir şekilde yalan söylediğini anlayabilirsin, bazıları ise baya as4lak gelişi güzel sıkar :D
Ben genel olarak dikkatli biriyimdir. Tanıdığım insanlar yalan söylediğinde kolayca mimiklrinden, ses tonundan anlarım. Ama ilk defa konuştuğum bir insan yalan söylerse anlamam zor tabii
Ben şöyle anlıyorum aynı durumu ben de kurgulayabilir miydim evet kurgulayabilirdim yani yalan olma ihtimali artıyor gözümde zaten her şeye şüpheyle yaklaşan biriyim
Cümleyi çevirip tekrar sorarım yani teyit ettiririm anlamamış gibi. Tekrar aynı şeyi söylerken duraksıyorsa şüphelenirim
Karşımızdaki insanı tanımamız gerekiyor. Yoksa ben hiç anlayamıyorum yalan mı söylüyor doğru mu söylüyor. İnanıp geçiyorum
İnsan kendi dürüst olduktan sonra karşındaki kişinin yalan söylediğini her türlu anlar..
Çok detay var hissediliyo biyerden tecrübeyle alakalı biraz kurcalayınca çıkar ortaya
Bu anlatılmaz.
Tecrübe his her şey.
Bakmakla görmek arasındaki fark diyebilirim.
İllaki bir yerden belli olur ama cok da sorgulamam
Göz kaçırma, kırpıştırma ve burnunu kaşıma (hatta bunun bilimsel açıklamasını okumuştum)
Yok kanka benim burnum çok kaşınıyo ayaklı yalan makinesi değilimdir
😂
Genelde kaçamak bakışlar olur ama yalan söyleyen bir insan hep aynı vücut dilini kullanır genelde
Belli oluyor ya. Bir tekniğim yok ama hissediyorum , anlıyorum ben 😃
Belli olmuyor ki gözlerden diyoruz bazen ama gözlerini kaçırmasa bile yalancı olduğunu sonra anlıyorsun. Bir şekilde ortaya çıkıyor yani. Hiçbir şey gizli kalmaz ki mutlaka gün yüzüne çıkıyor.
belli ederler davranislarindan veya söyledigi seylerden hissederim
Yalan söylediğini düşündüğüm şey hakkında detay sorular sorarım. Patlar zaten
Genelde gözlerinin içine bakar ve ısrar eder ne kadar fazla yemin ederse o kadar yalancıdır
Kişiden kişiye gire degisiyo insan belli ediyo ya da ben anlatabiliyom
Beden dilini okumaya çalışırım. Genelde belli eder, tabii usta bi yalancı değilse.
Yüz mimiklerine bakarım, en belirgin oyadan anlaşılır
Ben anlamıyorum ya herkesi iyi sanıyorum 😵
Kendini belli eder
Gözlerine bakarak ya da hareketleri, tavrından.
Yalanı anlamak için yalancı olmak lazım
Ak partiliyse söylediği her şey yalandır
Gozleri kuculur
Niye sana tüyo verelim?
Siz de vermeyiverin.
👏
Her türlü anlıyorum.
Yüz mimiklerinden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?