Çocukken mi her şey daha güzeldi.. Yoksa şimdi mi daha güzel.. Sizin düşünceleriniz nedir?

Çocukken mi her şey daha güzeldi.. Yoksa şimdi mi daha güzel.. Sizin düşünceleriniz nedir?
Hayır katılmıyorum. yani bence güzelleştiren şey çocukluk dönemi değil daha çok yaşadığımız çocukluk. çünkü mesela sokakta aç kalan çocukları düşünün hiç de mutlu olduklarını sanmıyorum. bu yüzden de büyüdükçe tek fark dertlerimiz daha çok olur bu dertler yüzünden de anı yaşamak eğlenmek bunları unutuyoruz. ..
Benim adıma çocukken her şeyin güzel olduğunu söylemek zor. Fakat dünyanın ve ülkemizin daha güzel olduğu bir gerçek. Çünkü şimdi devir ile o zamanlar arasında ciddi bir uçurum var. Belki her şey bu kadar kolay ulaşılabilir değildi. Fakat en azından bir çok insan daha mutluydu. Samimiyet, dostluk ve kardeşlik konuları daha fazla öndeydi. Şimdilerde bunlar yok maalesef.
Dertsiz tasasız yaşardık küçükken ekmek elden su gölden hesabı 😃 şimdi her şeye yetişmeye çalışıyoruz ya zaman yetmiyor ya da enerji
Kesinlikle öyle.. İstediğimiz olmayınca babamıza bir naz bir cilve ile yaptırırdık.. Kıyamazlardı.. 😄
😅😅
Rica ederim.. 😊
Bence çocuklar güzeldi. Şimdi çocuk yokki çocukluk güzel olsun. Hepsi büyümüşte küçülmüş
Şimdiki çocuklar çok akıllılar.. Sanırım folik asiti çok kullandık.. 😄
Valla havası suyu bile bi değişik herhalde 😂 ama memnunum valla bi akıllı nesil gelsin bizi bir adım öteye taşısınlar
Hiç beklemediğin anda söyledikleri sordukları sorulara nasıl cevap vereceğimi bilemediğim zamanlar olmuyor değil.. Bu konuyu sonra konuşalım diye geçiştiriyorum.. 😄
Aa asla geçiştirme o orada kara delik olarak kalıyor. Gerekirse manipüle et ama cevap ver sonra daha büyük çığ olarak gelir 😂
Yani sonrasında konuşuyoruz.. Bazen çok köşeye sıkıştırıyorlar.. Küçük bir araştırma yapıyorum o arada.. Diyorum şimdi oyunumuzu oynayalım.. Sonra bu konuya vakit ayıralım olur mu diye.. Kabul ediyor melekler.. 😅
Analık 😄 formül bulmak üzerine hep bir yol vardır
Aynen öyle.. Şimdi sordukları sorular geliyor kendimi gülmekten alamıyorum.. 🤣🤣
Maşallah akıllılar demek
Çok akıllar çookk..
🙏✨🎈 teşekkürler
Rica ederim.. ☺️
Cevap
10Cevap
Çocukken güzeldi, büyüdük ve kirlendi dünya...
Evet bizim çocukluğumuz güzeldi.. Şimdiki çocuklar çocukluğunu yaşayamıyor.. Dört duvar arasında tıkılıp kalıyorlar..
Güvensiz bir çevrede ortamda çocuklar nasıl çıksın ki. Bizim zamanlarımızda komşuluk vardı insanların birbirine güveni ve samimiyeti vardı şimdilerde eser yok artık. O yüzden en güvenilir yer çocukların evi oldu...
Parka gidiyoruz.. Çevreden bir insan sevmek istiyor.. Neredeyse neden seviyorsunuz diyecek duruma geldik.. Gözümün önünden kaybolduğu anda panik yapıyorum..
Eskiden mi güzeldi, eskiler mi dersek eskiler güzeldi derim.. Çünkü şimdiki çocuklar bizim kadar eğlenemiyor..
Kesinlikle çok haklısın. Şimdilerde çocukları birisi sevmeye çalışsa bile izin vermeyecek hale geldik..
Hayır z kuşağı olarak iyi bir çocukluğum olmadı sosyal medya bağımlılığı, eba tv, sokağa çıkma yasağı böyle şeyler ile büyüdüm ben.
Eskiden her şey daha güzeldi. Çünkü samimiyet vardı, şimdi insanlık bile yok. Nasıl güzel diyebiliri₥?
Çocukken duygularımız ölmemişti, bu yüzden her şey güzel geliyordu. Zaman geçince duygusuzlaşıyoruz, hissizleşiyoruz.
Çocuk anı yaşadığı için güzel sayılıyor çocukluk. şu an da anı yaşasan aynı duyguları yakalayabiliriz yani.
Cehalet mutluluktur derler ya çocukken tam bunu yaşıyorduk.
Evet çocukken güzeldi çocukuguma dönmek istermiyim hayır o
Hayır değildi sadece daha kolay mutlu oluyorduk
İyi ki büyümüşüm. Küçükken her şey daha zordu bence
Güzelleştiren de çirkinleştiren de insanın kendisidir. Bunu öğrendim ben.
Çocukken daha güzel bakıyorduk..
Yaşamasını bilene her zaman güzel, yaş arttıkça illa olgun olacağım triplerine girmek yerine içindeki çocuğu dışarı vurursan yine güzel oluyor
Hayır şimdi daha güzel kendi çocukluğum açısından söylüyorum. Çünkü şimdi reis başta
Kısmen güzeldi.. Şimdi de öyle..
Biri bizi o yıllara ışınlasın istiyorum..
Su yasantimdan daha guzeldi bu kesin
Konuya bağlı :D
Konu ne fark eder.. 😄
Sen karar ver, çocukken sevişemezsin, tek başına tatile çıkamazsın, doğru kararlar veremezsin, istediğin gibi para harcayamazsın.
Büyükken saklambaç (ya da diğer çocuk oyunları) oynayamazsın, sile basıp kaçamazsın, ağaçlarda meyve toplayamazsın (yaparsında anla işte :D) vs vs çok var. Yani dedim ya konuya göre değişir :D
Çocukluk başka güzel..
Tabiki çocukken masumuz
Cocukken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?