Selam, ✨ Hayatınızla ilgili bir karar alırken nasıl karar alıyorsunuz? Hızlı ve anlık kararlar alır mısınız, yoksa detaylı bir şekilde düşünüp iyice bekledikten sonra mı karar alıyorsunuz?

Selam, ✨ Hayatınızla ilgili bir karar alırken nasıl karar alıyorsunuz? Hızlı ve anlık kararlar alır mısınız, yoksa detaylı bir şekilde düşünüp iyice bekledikten sonra mı karar alıyorsunuz?

Önce bir düşünürüm, sakince düşünmeye çalışırım. Alacağım kararın artısı mı daha çok, eksisi mi daha çok diye düşünürüm ve sonuca göre karar alırım ya da vazgeçerim, bazı kararların üzerine derinlemesine düşünmek gerekir, eksisi çoksa çok istediğim bir şey dahi olsa vazgeçerim, felaketime doğru yürümek istemem çünkü, bir de garantici bir insanım, karar alırken ve verirken kalbime de, aklıma da soruyorum, genellikle kalbim de yanıltmıyor beni lakin her ikisini de tüm teferruatıyla dinlemekte fayda var
Teşekkürler çok güzel bakış açısı
Çok değişiyor. Bazen anlık dürtüsel kararlar aldığım oluyor ve çoğu zaman hüsranla sonuçlanıyor. Bazen de oturup iyice durumu analiz ettiğim, artı eksilerini oturup bir kağıda yazdığım ve "acaba bir şeyi gözden kaçırıyor muyum?" düşüncesiyle güvendiğim insanlara danıştığım ve ondan sonrasında kararı verdiğim oluyor. Artık olabildiğince düşünüp hareket etmeye ve dürtüsel davranışlarımı törpülemeye çalışıyorum. Umarım başarırım. 😅🖤
Keşke ekmeseydin keşke lan dürüst olabilseydin insan biraz sevmez mi hatır bilip dusunmezmi
Umarım başarırsın 😅🖤
Asla uğraşmam olan tezgahı biliyorum
@XxSertaçılıcalıxx beyefendi siz neler söylüyorsunuz böyle sqdwsqqshshshs 😅😅
Önemli bir şey için karar almadan önce onu detaylıca araştırıp olası karşılaşabileceğim şeyleri önceden tahmin etmeye çalışıp ona göre kararımı alırım risk almayı genel olarak sevmem bu karar önemli bir şey ise benim kafamda bu şekilde işler ama önemsiz bir şey ise o anki ruh halime bağlı anlık karar verebilirim
Teşekkürler görüş için 🌸
Alamıyorum
Teşekkürler
Cevap
12Cevap
Karar veremem ben :D hep bir kararsızlık içindeyim
Genelde hep dik duran bı yapım var , ne olursa olsun her zaman yelkenleri suya indirmemeye çalışırım, zor bı problemim varsa içinden çıkılacak bı seviyeye getirebilirim yani en azından bugüne kadar öyle oldu , çözüm odakliyimdir hep bu nedenle kararlarım da biraz daha mantıksal oluyor
Teşekkürler görüş için
Ben mantık insanıyım. Az çok tanırsınız. Zekice hamleler yapmaya özen gösterir tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak hareket ederim. İnsanlara danıştığım konular çok nadir genellikle danışılan mantığına güvenilen biriyim arkadaş çevremde. Mantık /Sezi /kalp bunlarla netliği yakarım. Çok duygusal bir insan değilim edebiyat okumama rağmen. 🍁
Teşekkürler görüş için 🍁
Rica ederim. 🎈
Önce bir hislerimi dinlerim, sonra aklıma danışırım ve ardından hislerimle yola çıkarım genelde. Ama karşımdaki duruma ve kişiye göre de değişir bu durum. Yine duruma bağlı olarak değişir süresi de. Bazen anlık bazen uzun uzun düşünürüm.
Haklısın.
Bazen hızlı karar vermek gerekebiliyor tabii ki ama genellikle alacağım kararın iyi ve kötü yanlarını, sonuçlarını düşünüyorum. Karar verirken mantığımı ve duygularımı dengede tutmaya çalışıyorum çünkü ikisini de önemsiyorum. Karar verdikten sonra da kararımın arkasında duruyor vazgeçmiyorum. Kısacası karar verirken dikkatli, uygularken kararlı oluyorum.🙂
Yaşadığım olaya göre değişir. Hızlı bir karar vermem gerekiyorsa sıcağı sıcağına o kararı alırım. Ama yeri gelince de detaylı düşünür artılarını eksilerini hesaplar öyle o kararı alırım.
Teşekkürler görüş için.
Rica ederim 🙏🏻
Bu hangi konuyla ilgili karar alacağıma ve bu konunun aciliyetine göre değişir. Acil ve önemliyse en mantıklı sonucu hoşuma gitmese bile seçerim.
Katılıyorum abi
Çoğu zaman hiç düşünmeden hızlı ve ani kararlar veriyorum ve hep pişman oluyorum 🥲 sonra da bana ders oldu diyip kendimi teselli ediyorum
Teşekkür ederim görüş için
Rica ederim
Bazen aynı anda çok yönlü düşünebilmek gerekiyo hızlıca karar verebilmek için. Hayat kimsenin keyfini beklemiyo.
Haklısın abla katılıyorum
Hayatım boyunca ince eleyip sık dokudum. Bazen deli dolu ve aklına estigini yapan biri olmayı isterdim
En güzeli abla
Konuya göre değişir. Bazı konularda saniyesinde karar verirken bazılarında aylarca bile düşünüyorum.
Katılıyorum
Ben analiz eder uzun vaadede artı eksi ne getiricek ne goturucek ona göre karar veririm
Katılıyorum
Genelde düşünerek birkaç gün bekleyip iyice kafamda oturtarak karar veririm.
Teşekkürler
Kafamdaki bütün bilgileri süzgeçten geçiririm sonra ok yaydan çıkar
Aynen knk
Önemli bir kararda uzun uzun düşünürüm. Önemli değilse anlık karar alırım..
Teşekkürler abla görüş için.
Aniden olur önünü sonunu pek düşünmem başıma ne geliyorsa bu yüzden geliyor zaten 😀
Katılıyorum :D
Bazen hemen karar veririm. Bazen düşünürüm uzun bir süre
Teşekkürler görüş için knk
A ve B seçeneği arasında kaldım diyelim. A yı seçerim B yi seçerim tekrar A tekrar B sonra kararsızlık. Birkaç gün sonra A ya da B yi seçerim dbdıxbdıdb
Çok iyiymiş dsfsdf
Ben biraz kararsızım, ama genelde detaylı düşünür öyle karar veririm.
Ben Kararı Verirken Çok Hızlı Veririm Kararımı Asla Değiştirmem 💯😎
Önceden belirlenmiş sınırlar daha etkilidir derler. Sınırlarımın dışına çıkmak için anlık olaylara değil kendi hislerimin fikirlerimin değişmesine ihtiyacım var. Yani çoğu konunun kararını çoktan vermişimdir.
Düşünürüm düşünürüm bunu yapacağım, bu olsun derim son anda tam tersini yaparım
Bana uygun mu ona bakarım.
Teşekkürler görüş için.
her şey belirliyse iyi jsndb
Aynen sdfsdf
O anki ruh halime de bağlı. Genelde çok düşünmem.
Bende aynı şekilde
Uzun sürer. Her gün düşünürüm o kadar hakkında.
Teşekkürler görüş için
Sancili. Zor karar verenlerdenim
Teşekkürler görüş için
Karar verir uygularim
Teşekkürler
Zarar , kar dengesine göre
anlık kararlarımı ömürlük uygularım
Çok hızlı karar verırım çoğu konuda
Düşünüp bekledikten sonra
Çok yorucu ve uzun bir maraton
Hızlı ve anlık kararlar olur genelde.
Her şeyi hesaplar ve en mantıklı olanı seçerim
Uzun sürer, karar vermekte zorlanırım genelde.
3 hadi beş dakika hızlı ve doğru
her şey ortadayken karar vermeye gerek kalmıyor 😌
Spontane
Teşekkürler görüş için.
Ani kararlar alırım öfkeyle genelde
Konuya göre değişir
Hızlı ve ani
Teşekkürler
Anlık yaşıyorum
Hızlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?