Selam, 💁♀️ Sevdiğiniz bir kişiyi korumak ya da sırrını saklamak için yalan söyleyebilir misiniz. Bu kişi arkadaşınız veya sevgiliniz de olabilir, ya da değer verdiğiniz her hangi bir insan. Ve bu yalanı devam ettirebilir misiniz?

Selam, 💁♀️ Sevdiğiniz bir kişiyi korumak ya da sırrını saklamak için yalan söyleyebilir misiniz. Bu kişi arkadaşınız veya sevgiliniz de olabilir, ya da değer verdiğiniz her hangi bir insan. Ve bu yalanı devam ettirebilir misiniz?

Sözünü tutmamak da bir yalan söylemek gibidir aslında. O nedenle karmaşık bir denklem oluyor. Özellikle beyaz yalansa yani soru hayır ise söylenebilir ama sonu kötü ise söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Bende aynı fikirdeyim.
Aslında biraz duruma bağlı. Çok önemli bir durum varsa sevdiğim kişiyi korumak için yalan söyleyebilirim ama bunun dışında söylemem. Çünkü korumak için de olsa yalan söylemek doğru değil diye düşünüyorum.
Sır saklamak için de yalan söylememeye çalışırım ama bir şey söylemediğimde eğer karşıdaki kişi cevabı anlayacaksa o zaman arkadaşımın sırrını korumak için belki yalan söyleyebilirim..
Düşündüm de ne kadar çok yalan söyleyebilirmişim. 😅🙈
Teşekkürler :D
Rica ederim, yalancı değilim bu arada güvenebilirsin her zaman 😅 arkadaşımın sırrını sakalamaya çalışırım olmuyorsa ve susunca anlaşılacaksa yalan söyleyebilirim demek istedim sjsbsb 😄
Teşekkürler 😊✨🌺
Rica ederim :)
Onu korumak için yalan söylemem. Yani sır saklamak başka bir şey, ona veya onun için yalan söylemek başka bir olay. Yalana karşıyım. Doğruları bilsin, ona göre hareket etsin, kimse benden yalan söylememi de beklemesin. Ufak bir yalan diye başlar sonra kocaman dağ olur altında ezilirsin.
Sır tam benim işim , ketumum 😀
Korumak anlamında yalan söylemek konusuna net bir şey diyemiyorum duruma göre ne gerekiyorsa aklima ve vicdanima uyacak şekilde hareket ederim.
Bende biraz ketumum abla :D
Sadece biraz mı 😀
Tamam çok ketumum :D
Çok mu 😀
Çok :D
Ne kadar çok 😀
Oldukça çok :D
Tamam bana yakın mısın diye bakayım dedim 😀
Yakın derken ketumluk konusunda mı abla :D
Herhalde prenseslik konusunda değil sdgfhj 😂tabii ki ketumluk 😂
Bilmiyorum ketumluk konusunda seni geçebilir miyim sdfsdf :D :D ama bence eşitiz abla
Teşekkürllerrrr 😀
Rica ederimmmm abla :D
Cevap
34Cevap
Kardeşlerim ailem mevzuysa belki söylerim konuya göre değişir.
Önemli olan dürüst olmak değil. Önemli olan içten olmak, sevdiğim kişileri korumak için yalan söylerim. Kaybetmemek içinde yalan söylerim..
Bence de içten olmak her zaman önemli.
🩵🦥
Eğer buna değecek biriyse söylerim. Zamanında yanlış kişilere yaptık bunu.
Bende öyle kesinlikle
Yalan söylemeyi sevmiyorum doğruculuk ile daha çok şey kazanıldığında şahit oldum ama sevdiğim ve güvendiğim insanlar için hayati şeyler varsa söyleyebilirim ayrıca doğru ya da yalan asıl olan niyet daha önemli bence
Bence de senin gibi düşünüyorum
Yalan söylemek huyum değil.
Ama sessiz kalmayi tercih edebiliyorum bu durumlarda bilmiyorum der geçerim.
Muhattabı ile çözsün olayı ben niye durduk yere günah sahibi olayım.
Yaptığımız her hareketin öyle veya böyle bir sonucu var.
Göze anlamıyorsan riskleri yapmayacaksın abuk subuk şeyler sevdiklerimde olsa kendi yaptıklarının sorumluluğunu almalı.
Sevdiğim Birini Korumak İçin Yalan Söylemek Değil Sürekli Onu Koruyup Kollarım Neden Yalan Söyleyecekmişizki
Eğer Sevdiğin Biri Varsa Yalan Söylemek Zorunda Kalıyorsan Yalan Söyleme Dürüst Ol Onu Sürekli Koruyup Kolla
Ama Asla Yalan Söyleme ❤💯😎
Söylerim söyledim de
Misal bir çocuk yakın arkadasımdan hoşlanıyordu kız da yüz vermiyordu çocuk da unutmak için baskq biriyle çıktı ama bizim kızın da haberi olmasını istemedi neyse benim başka bir arkadaşım da gitmis kıza demiş baska biriyle olduğunu falan sonra tututştu knka cocugu ara ben dedim de dedi suç bana kaldı ben de öyle yaptım hala da öyle biliniyor
Bildiğinde fazlasıyla üzüleceği bir seyse sakmamakta gayet gösteririm. Gizlemek de yalan sayılıyorsa evet. Onun dışında alenen yalan pek soylemem uzulmemesi için bile olsa
Evet mantıklı
İyiymiş :D
Eğer bu onun can güvenliği için gerekli bir şeyse tabi ki söylerim.
Evet bazen böyle yalanlar söylemek mübahtır sonuçta herhangi bir art niyet yok sadece onu korumak için söylüyorum.
Doğru bir düşünce
Yalan bir gün ortaya çıkığ daha kötü ediyor herşeyi o yüzden dürüst olmaya çaçışırdım elimden geldiğince
Bence de en güzeli
Konunun içeriğine bağlı. Yalan söylemek onu ilerde daha čok sıkıntıya sokup, üzecekse doğruyu söylemek daha akilci
Katılıyorum
Beyaz yalan söylenebilir bence çok abartmamak şartıyla ama yine de hoş bişey değil.
Katılıyorum.
Söylerim ama çok çok önemli bir şey olmaması gerekir
Teşekkürler
Rica ederim
Evet söylüyorum da çünkü bazı şeyleri sadece yalan hallediyor
Teşekkürler görüş için
Yalanın büyüklük derecesine ve yaratacağı etkiye göre değişir.
Bence de.
Kimseye zarar vermeyecekse söyleyebilirim ama genelde söylemem.
Bende öyle düşünüyorum.
Bu söylediğim yalan.. bir başkasının canını yakmayacaksa söylerim..
Katılıyorum abla.
👍😊
Yalanın büyüklüğüne bağlı her yalana ortak olamam.
Teşekkür ederim görüş için.
Rica ederim
Hayır yalan söylemek anı kurtarabilir ama ileriyi daha berbat edebilir ne olursa olsun yalan söylenmemeli
Konuya gore değişir çok buyuk bir şey ise örngn şeref namus meselesi gibi kusura bakmasın o vebal altna gırmem
Korumak için söylerim evet ki yalandan saymam onu zaten gerekli birseydir.
Evet söylerim. İnsanoğlu önce sevdiklerini koruma içgüdüsü taşır
Bu yalan karşıdakine zarar verecekse hayır ve umarım böyle bir durumla karşılaşmam.
Hayır yalan söylemem ona saklarım saklayabilirsem ama sorduğu zaman doğruyu söylerim...
Dışarda evet haksızsa yalnız kaldığımızda elimden çekeceği var 😤
Ailemden birini korumak için yalan söylerim. Onun dışında kimse için yapmam.
kisiden kisiye degisir karsidakinin hayatini etkilerse soylemem
Çok zor bir soru. Pembe yalansa belki ama büyük yalan o ana bağlı diye düşünüyorum.
Duruma bağlı tabi ki. Yalan söylemeyi sevmem ama eğer bizi etkileyecek bir şeyse söylerim.
Yalan olayı 30 yaş sonrası bende bitti, ipe gideceksem dahi söylemem
Söylerim valla söylemişliğüm de var sonunda yakalanıyorum ama günü kurtarmak için söylerim
Evet elbette, sadece sevdiğim birini değil, korumak istediğim herhangi biri için bunu göze alırım😊
Eğer o yalan onu koruduğum gibi aynı zamanda ona zarar vermeyecekse söylerim sanırım.
hayır guvenini kazanmasi zor biriyse aciga cikarsa cok sarsilir cunku ne de olsa onun cok yakin bi cevresindeyim ve yakinlarindan yalanlar duymak cok uzucu bisey yalanim aciga cikmasa bile rahat hissetmem itiraf ediveririm
Yalan büyük bir yalansa ortalığı karıştıracak cinsten ise saklamam
Bence de
Söylerim ki zaten çoğu zaman söylüyorum :D
Çok iyiymiş :D
Çok büyük bir yalan değilse soylerim
Teşekkürler görüş için
Bana belli olmaz, her şeyi yapabilirim
Teşekkürler görüş için
Kimden kaçıyor onu bi öğrenekte 😀
:D
Çok sevdiğim biriyse evet
:D
Anne olduğunda söylemek zorunda kalıyorsun
Katılıyorum abla.
Eğer seviyorsam ve değer veriyorsam kesinlikle onun için herşeyimi veririm sevgilisi için dostunu satan etek giysin
Evet sonuçta korumak için. 😶🌫️
Teşekkür ederim görüş için.
Aşırı kötü bir şey değilse onu korurum aşırı kötü bir olay olduysa o zaman olayı yorumlamam gerek ona göre davranırdım
maalesef evet pek yalan söylemem ama sevdiklerim söz konusu olduğunda yapıyore🙈
Yanii yalan aslında ne için söyleniyor ona baglı bisi evt yaniii süylerim sevmesmde ederim yardım
Yalan benim hayatımı kaydırıp bana zarar vermiyorsa yaparım
Çok değer verdiğim bir kişiyse söylerim. Geri kalanı cokta umrumda değil.
Hayır söylemem dost acı söyler şimdi öğrenmesi sonrasında öğrenmesinden iyidir
Söylerim, ne olursa olsun sır olarak kalır.
Evet söylerim yapmışlığım da var zaten
Benim hayatım yalan zaten
söylerim tabikide. daha önce söylemiştim
Hayır ama bir şekilde kurtarırım
Korumak içinse söylenir tabiki
Yalan her şeyi altüst eder.
Gerekirse söylerim
Zor soru, bilemedim
Evet söylerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?