Merhabalar Herkese 🌸

Yeni bir şey aldığımızda ya da çoğu insanın sahip olmadığını düşündüğünüz bir şeye sahip olduğunuzda bunu insanların gözüne sokar mısınız?
Merhabalar Herkese 🌸

Yeni bir şey aldığımızda ya da çoğu insanın sahip olmadığını düşündüğünüz bir şeye sahip olduğunuzda bunu insanların gözüne sokar mısınız?
Benim bu hayatta en nefret ettiğim durumlardan bir tanesidir gösteriş yapılması, özellikle sosyal medya ve Instagram 2010 yılında hayatımıza girmesinden itibaren insanlarda tam büyük gösteriş beğeni alma ve çevreyi yaptığını açıklama anlatma gibi bir hastalık söz konusu oldu. En çok da nefret ettiğim yediği yemeği paylaşan insanlardır benim babamın bir iş arkadaşı vardı onlar çok yapardı daha sonra iş yerinde birkaç kişiden bu konuda tepki alınca bu durumdan uzak kaldılar, Gerçekten bu durumları sevmiyorum her şeyden önce insanın mahremine ve mahrumiyetini saygısı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir dikime neyin gösterişini yapıyorsunuz ki ne kadar zengin ne kadar varlıkta her şeyin sahibi olursa olalım eninde sonunda geleceğimiz yer mezar giyeceğimiz kıyafet kefen olacak.
Basit kişiler yapar bunu, ham kişiler yapar, olgunlaşmamış kişiler ve kalitesiz, bayağı kişiler de laf sokar böyle kişilere. Gösteriş yapmak da kötü, gösteriş yapan kişiye psikolojik şiddet uygulamak da kötü, al birini vur ötekine. Başka birisinin gösteriş yapmasından sana ne? Tamam, o gösteriş yapıyor , yaptığı doğru değil lakin gösteriş yapan kişiye senin sinsi sinsi laf sokman, psikolojik şiddet uygulaman ne kadar doğru demi, sinsice laf sokmak daha yanlış. Allah kalplerde olanı biliyor, sinsilerin de cezasını verir, kalbi kötü olanın cezasını verir. Gösterişi sevmem, kime ne ki benim hayatımdan, sade bir hayatı seviyorum ben. Gösteriş yapan kişileri sefil buluyorum , bu kişilere gösteriş yaptıkları için laf sokanları daha aşağılık buluyorum, gösteriş yapan kişileri kendinden üstün görenler şeytan karkaterlinin tekidir, çünkü sahiden olgun olan insan başkasının açığını kovalayıp ona hayatı zehir etmeye çalışmaz, kendi hayatını yaşar, haa gösteriş yapan ha gösteriş yapana laf sokan, ikisi de olgun değil bence , hatta gösteriş yapan kişiye laf sokan pisliğin, şeytan karkaterlinin , cadının tekidir, sana ne o insanın gösteriş yapmasından sana ne, o insanın mutluluğundan sana ne, demek ki sen o kişinin mutlu olmasına dayanamıyorsun, bunun için baltalamaya çalışıyorsun lakin Allah herkesin kalbini biliyor. Allah kimin hile yapıp yapmadığını biliyor ve insanlara niyetlerine göre hükmedecek, biliyorum
Cevap
25Cevap
Hayır ben gösteriş yapmayı sevmiyorum çünkü kimseyi etkilemek gibi bir derdim olmuyor bu yüzden de genelde olarak sade takılırım yani ne seviyorsam onu yaparım. sırf insanların dikkatini çekmek için ya da havalı görünmek için fazladan enerji harcayan kişilerden değilim. ama maalesef bazı insanlar gösteriş delisi bunun nedeni de belki öz güveni düşük olmalarıdır. ya da kendilerini sevdirmek içindir
Gösteriş yapmama gerek yok zaten kalitem ortada djsjs
💅🏼💅🏼
Hayır nefret ederim.. Bazıları da aldığı herşeyin fotoğrafını çekiyor ve gösteriyor.. Ne gerek var böyle şeylere anlam veremiyorum.. Bana aldıklarını gösterince eline ne geçiyor.. Ya da bende gördüğün herhangi bir şeyi hemen gidip neden alıyorsun.. Ben bu tarz insanlara kızıyorum.. Bir şeyden konu açılıyor mesela fotoğrafı var mı göstersene falan.. Hayır yok ben her aldığım şeyin fotoğrafını çekmiyorum gerek yok.. Aldığım eşyaları da kullanmak için alıyorum.. Hava atmak için değil..
Sana da merhaba.
Son zamanlarda sorularına neden bu kadar sık uğruyorum çözemedim. Gösterişi, cafcaflı şeyleri pek sevme₥
Her zaman beklerizz
Hiçbir zaman gösteriş budalası olmadım, gösteriş yapana da saygım yok ne yazık ki. Çünkü bence gösteriş ile kültürel birikim ters orantılıdır. Gösteriş artıkça kültürel birikim azalıyor benim nezdimde.
Aşkoo kuşkooo aytenliikadinn gösterilişlii seviyiişkoo
Gösteriş yapmayı hiç sevmem. Yapanlarıda abartılı bulurum.
Hayır, görgüsüz insanlardan nefret ediyorum.
Yaparım ama sevdiğim kişilere gıcıklık amaçlı yoksa yapmam
Hiç sevmem basit sadelikten yanayım çok çok param olsa dahi bunu sergileme gorgusuzce gelior
Yapanı da sevmem yapmam da çünkü hayat bi sahne değil bense oyuncu!
Gösteriş yapmayı sevmem ama çok ısrar ederlerse hakkını veririz
Asla gösterişi sevmem ama duruşumun güzel olmasına da özen gösteririm
Hayır sevmem, dikkat çekmeye çalışanların işi gösteriş yapmak.
İnsanlar farklı şekillerde davranır ve bazıları gösteriş yapmaktan hoşlanabilirler.
Ketum bi tarafım var... İcabında evet.
Hayır, nefret ederim.
Gösteriş yapan insan kibirli insandır.. Sonradan görme insandır..
Hayır asla. Aciz insanların işidir gösteriş.
hayır hiç sevmem seveni de sevmem
bir insanin kolay sahip olamayacagi bir sey ben de varsa utanıyorum iyi hissetmiyorum kendimi onların yanında kullanırken, ama onlarda da aynısı varsa ha o zaman çok rahatlıkla seve seve kullanıyorum
Çok gorgusuzce bir davranış
hakedene hakettiği yerde
Hayatta yapmam yapanda benden uzak dursun
Hayır hiç sevmem kaçınırım hatta
Gösteriş yapmayı asla sevmiyorum amma velakin gözler üstündeyse ne yaparsan yap havalı geliyooooorrr diye algılanıyor
Kesinlikle katılıyorum 😊👍
Sevmem huç huyum değildir
Yapanı da yapmayı da sevmem
Eskiden çok yapardım şimdi yapmıyorum
Gösterişten uzağım. Görünmez olmayı severim
Yok bana göre değil.
Nadiren yaptığım olur ama normalde sevmiyorum.
Her zaman değil ama kafam eserse yaparım
Hayır. Hatta eğer gerçekten çoğu kişide olduğunu düşünmüyorsam ve beğenerek aldıysam saklarım çünkü herkeste olan şeyleri sevmem.
Gösteriş meraklısı kokos değilim. Sade şıklık daha iydir
Hiç sevmem. Hatta Gereksiz pahalı şeylerden nefret ederim
En cok Dilan Polat sever
Dimi ahfjeh
Hiç sevmem
Severim
Sevmem
Hayır dikkat çekmek hoşuma gitmiyor
Sevmiyorum yapıma ters
Asla yapmam bunu yapan boş insanlar
Kezban modeli o :))))
Bu hayatta gösteriş yapanı asla sevmem