Selam, 🍂 Sevdiğiniz bir arkadaşınız sürekli kendi sorunlarını veya dertlerini size anlatıyorsa, ve sürekli sizden çözüm önerisi istiyorsa, bu sizi bir süre sonra sıkar mı? yoksa arkadaş olduğunuz için dinler misiniz her zaman..

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam, 🍂 Sevdiğiniz bir arkadaşınız sürekli kendi sorunlarını veya dertlerini size anlatıyorsa, ve sürekli sizden çözüm önerisi istiyorsa, bu sizi bir süre sonra sıkar mı? yoksa arkadaş olduğunuz için dinler misiniz her zaman..

Dinlerim diyenler, normal arkadaşlarından, aşk iş, ondan bundan bahaneleri olanlardan bahsediyor sanırım. Bu olay başıma 3 kez geldi. 3 de çok sevdiğim kişiler. Epeyce dinledim. Ki dinlemek zorundaydım. Uzakta olan günde 80 kez arayıp kafaya taktıgı aynı şeyi söylüyordu. Yakın olan gece gündüz işte evde uykuda her zaman karşısına dikip anlatıyordu. Bin bir dil döküyordum. Aynı şeyi milyon kez anlatıyordum tamam dogru takmayacam diyordu ve 3 dakika geçmeden aynı soru geliyordu. Dert dinlemek başka, dert olmayan şeyi dert eden insana yardım etmek başka şey.. Hepsini eninde sonunda doktora ikna ettim. İlaç alıp bir iki haftada kendine gelen de oldu.. Yavaş yavaş gelende. Onlara belli etmedim. Yanlarında oldum ama yemin ederim çok zor. Allah psikolojik rahatsızlığı olan, depresyon yaşayanlara da yanındakilere de sabır versin.. Ruhun emiliyor resmen.. Dünyanın en kötü hastalıgı ruh hastalıgıdır.. Bitten böcekten dert edip aylarca takıyorlar.. Allah korusun..🤲
Teşekkürler ellerine sağlık
Bu hatayı yapan bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki; sürekli dert anlatan kişi melonkoliktir, benim de enerjimi düşürür , elbette ki yardım etmeye çalışırım lakin bazı kişiler bundan besleniyor, bazı kişiler biraz da ilgi görmek için dert anlatıyor, çünkü birisinin kendileriyle ilgilenmesini istiyorlar , çok güzel dinleyiciyimdir lakin kimseye de kendimi kullandırmak istemem, bazıları kullanacak kişi arar, bir insanın sürekli derdi oluyorsa ya başını belaya soktuğu içindir, ya aynı hataları yinelediği içindir, ya çevresi yanlış kişilerle dolu olduğundandır, ya yanlış kodlamalarla doludur beyni (küçükken ailesinden, kendisine bakanlardan gördüğü muamelelerden ötürü esas derdini bilmeden dert yükü ediniyordur kendine, henüz büyümemiştir), belki de kendini tanımıyordur daha, sürekli derdi olan bir insanın terapi alması lazım gelir , bakış açısını değiştirmesi gerekir. Büyümesi, yüzleşmesi gerekir dönüşebilmesi için.
Ben bu hatayı zamanında yaptım, dert dinleyen ama önemsenmeyen taraf oldum lakin haketmeyeni dinlemiyorum bile artık , öyleleri kendi kendini yesin, bazıları içinde elimden geleni yaparım lakin elimden pek bir şey gelmediğini görürsem de yapacak bir şey yoktur.
Bir tanıdık geldi aklıma, arkadaş sanıyordum onu lakin şeytanın tekiymiş, nankörün teki, her hususta yardımına koştum lakin derdim olduğunda bana şunu söyledi, olası, pufladı "sorunlarınla hem kendini mahvediyorsun hemde karşındakini bunaltıyorsun" Eee be nankör ben sabahlara kadar dinliyordum senin sorunlarını. Nankör ve bencil kişiler kafayı yesin, yalnızlık öyle kişilerle olmaktan iyidir, öyle kişileri hiç dinlemeyelim, cezasını da çekti, çünkü insan ne kadar şeytan karakterli olursa olsun yaptığı kötülük ayağına dolanır, sinir krizleri geçirdi
Bana sığınan insana elbette ki yardımcı olurum lakin sürekli dertli olmak aslında pek mümkün değildir, bazı kişiler acıdan beslenir ve böyle kişiler benim de enerjimi düşürür, sürekli derdi olan kişinin kendini bulması gerekir ve bunun yolu da terapi almaktan, psikolaga gitmekten geçer
Ellerine sağlık abla çok güzel yazmışsın
Rica ederim Barış, senin soruların da çok güzel 🌺
Teşekkür ederim abla 🌺
Yani elimden gelen bir şey varsa yardımcı olmaya çalışıyorum, fikir isterse söylüyorum, tavsiye veriyorum. Tabi ki dinlenir ama sürekli de olunca insan bunalıma girer :D O yüzden dozunda diyelim.. Keyifli günler..
Keyifli günle abla :D
Teşekkürler kardeşim :D
Rica ederim ablam :D
Dinliyor gibi yaparım
Teşekkürler yorum için.
Cevap
16Cevap
Dinlerim. Arkadaşlık görevimiz bu. Umarım sevdiğim bir arkadaşımdır, sevmediğimse kışkışlarım bir süre sonra djsj
Sevdiğin arkadaşların çok şanslı o zaman abla sjssj
Sevmediklerim de şanslı :D hala arkadaşım dediğim içün
Ee tabi abla senin gibi değerli ve güzel arkadaşı olduğu için şanslılar :D
Hıhımm bence de 😅💁♀️
Onu dinler derdine çare bulmaya çalışırım.
Teşekkürler görüş için
Selam🌿
Sevdiğim arkadaşlarımın sorunları varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, onları dinlerim. Ama bu sorunlar ve çözüm önerisi isteği sürekli devam ederse bu beni yorardı. Sıkıldığım, yorulduğum zaman da zaten onlara pek yardımcı olamazdım. Bu yüzden sürekli birine dert anlatmaktansa bir psikologla görüşmek daha iyi bir fikir olabilir bence.. 😅
Teşekkürler katılıyorum :D
Rica ederim 😄
Katılıyorumm

"Dostum herkesin sorunları var ben sana yardım ederim ama birazda bunları anlatmayı kesmen lazım. Hep karamsarlık olmaz biraz kendine güven " derim.
Çok haklısın
Dinlemiyorum valla. Bu da kanıtı;
Çok doğru abla
Dertlerini çözmeye odaklanırım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım destek olurum yanında hissettiririm kendimi bunun dışında da eğlenceli aktivite planları yaparım lunapark olabilir imkan varsa bungee jumping gibi daha aksiyonlu şeyler olabilir yani bu şekilde olurdu
Teşekkürler
Birisi bana sürekli dert anlatırsa ben de sürekli onu dinlerim. Fakat bu kişinin en yakın arkadaş olması gerekiyor. Öyle değilse bile en azından bir nebze daha yakın olmalıyız. Yoksa sıradan birinin devamlı devamlı sorunlarını dinlemek bir yerden sonra sıkıyor.
Haklısın
Var öyle bir arkadaşım. Belli bir süre sonra gerçekten de gına geliyor. Dert dinlemekten dert sahibi oluyorsun.
Haklısın abi. insan bencil olmamalı
Bu durum vardı bende bı aralar hem ben anlatıyordum sürekli arkamdan konuşmaya başladılar dedikodulara malzeme oldum kestim ama ben bana anlatilanlari sonsuza kadar saklayacağım.. sadece orada kalacak fakat bu durum aşırı şekilde sıklasinca herkesin tadını kaçırıyor. Dengeti aşan hersey artık tahribattan ibarettir.
Evli bir arkadaşım var.. kavga ederler.. kapıma gelir ağlayarak."Abla ablaaaa. çok kötüyüm"diye diye girer içeri... kimi zaman kalır. onu dinlerim. o ağlar ağlar ben dinlerim 😅 . bir yandan da eşi arar.. birde onu dinlerim 🤣 seviyorum ikisinide..
Çok düşüncelisin abla 😅☺️
😅. Öyle sanırım 😊
Dertlerini anlatıp sonra benim derdimi dinlemiyorsa ya da sormuyorsa mesafemi koyarım ama genelde aynı şeyleri sürekli tekrarlıyorsa doğal olarak sıkılırım.
Bende aynı şekilde düşünüyorum
Belli bir süre sonra bu durum insanı zihnen yorar ve bu arkadaş her aradığında sorunlar üzerine bir konuşma olacağı için olumsuz izler bırakır. Sözün özü yıpranırsın.
Haklısın
Her zaman yanımda olması için onu hiç üzmezdim, gönlünü hoş ederdim..
Teşekkür ederim abla görüşün için
Günayınnnn abla şimdiden harika bir gün geçiriyorum sayende 😂🙈 sana da harika günlerr
Belli bir süre dinler çözüm bulmaya çalışırdım ama sürekli sürekli olursa bundan rahatsız olduğumu söylerdim onu kırmayacak kibar bir dille
Teşekkür ederim bende aynısını yapardım sanırım
Yüzüne iyi davranır onu dinlerdim. Arkasından iki yüzlü olup sırlarını başkasına anlatıp ondan sıkıldığımı söylerdim.
Teşekkürler görüşün için
Yardımsever biriyim ama olması gerektiği kadar, dozunda olmalı. Yakın gördüğüm kişiler için bir tık fazla o opsiyon kullanilabilir 😀
Teşekkürler görüş için abla :D
Rica ederim ne demekkk Barış 😀
Saçma sapan şeyleri takıpta bana geliyorsa dinlemem dinlemek istemediğimi de belirtirim ama gerçekten önemliyse olması gerekeni yaparım
Teşekkürler görüş için
Rica ederim
Sıkılırım. Psikolog olmayı istiyordum sözde.. İnsanların derdine derman olmadan önce kendime olmam gerekir bu yüzden umarım böyle bir arkadaşım olmaz.
Katılıyorum
Bana güvendiğini düşünür ve zevkle dinlerim ancak devamlı karamsar bir ruhta olması hoşuma gitmeyebilir.
Aynen çünkü derdi olduğu zaman dinleriz ama sürekli depresif olması bizim de modumuzu düşürür
Aynen öyle
Bir araya gelmemeye çalışırım. derdini anlatmaya başladığında susturmaya çalışırım
teşekkürler
Ben dinlemezdim bir süre sonra sıkılırdım ve bunu belli ederdim zaten o da anlatmazdı bana :D
Aynen :D
Şişerim 😄 hep dert dinliyemem. Melankolik insanları sevmiyorum
Katılıyorum :D
Zaten son bir damla enerjimiz kalmış güç bela onu da sömürmesinler 😄
Aynen :D
Sanırım hepsi öyle zaten 😂 alıştım dinliyorum napıyım
Teşekkürler görüşün için
Rica ederim
Dinlerim ve çaresini bulmaya çalışırım eğer öyle bir imkan varsa. Yakın olmadığım biri bana derdini anlatırsa bunalırım yani değer veriyor anlatıyor veya o derdinden kurtulmak istiyor tamam da ama herkese de derdini anlatmazsın yani
Evet böyle bir arkadaşım vardı hep dinliyordum onu dinlemeyi severim
Teşekkürler yorum için.
İşte bu ben... Şu dönem öyle bi çöktüm ki herkese anlatasım var derdimi😒
Düzelir umarım
Dert dinlemeyi severim sonuçta o kişi bana güvenip içini açıyor ama çok aşırısını da çekemem 😕
Katılıyorum :)
Açıkçası her dakika anlatan, benim anlatmama izin vermeyen bir kişi olursa konuşmam. Çünkü arkadaşız ve ben onu dinleyeceğim o da beni. Hep kendi konuşursa şahsen onunla arama mesafe koyarım.
Sürekli dertlerini anlatan insanlara tahammül edemem
Katılıyorum.
Yurtta kaldığım için arkadaşlarımla aile gibiyiz, benim bir derdim olduğunda onlar dinler aynı şekilde bende onlarınkini dinlerim
Var öyle arkadaşlarım dinliyorum yettiğim kadar da Akıl veriyorum yardımcı oluyorum onlar da bana oluyor sağ olsunlar...
Pek çok zaman dert babalığı yapmışımdır.
Çözüm bulabilmek önemli. Elbette değer vermek de öyle. Zira herkese dert anlatılmaz.
Artık insanları buraya yönlendiriyorum
Var zaten dinliyorum ve tavsiye veriyorum hakkediyor cunku😁
Çokça dinliyorum. Çare de oluyoruz, ama Kendi söküğümüzü dikemiyoruz.
karşılıklı saygı varsa tabiikide dinlerim ama yok bütün gün o konuşsun ben dinliym olmaz zaten öyle bir durumda konuşurum
Teşekkür ederim görüşün için
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Sürekli olursa ulaşamaz bana herkesin hayatı yeterince zor
Katılıyorum.
İnsanları çıkardım hayatimfan
Teşekkür ederim görüşün için
Rica ederim
dinliyorum n'apayim barış 😅
En iyisini yapıyorsun abla :D
dert babası değilim ben. kendıne psıkolog tutsun
Haklısın abi
Enerji sömüren tipler.