Sevginin iyileştirici bir gücü olduğunu meredeyse hepimiz biliyoruz. Bazı kesimler kabul etmese de bence bu yadsınamaz bir gerçek. Bir kadın da erkek de severken bambaşka güzelleşiyor kanısındayım. Lakin bu sadece gönül ilişkileri için değil pek tabi. Hayvan, doğa vb. sevgiler de bu gruba girebilir. Peki sizce, sevgi her şeyin üstesinden gelebilecek bir ilaç mıdır?
Evet sevgi her şeyin ilacı ama sevginin içini de iyi doldurmak lazım. Sevgi saf, çıkarsız, katıksız ve Allah için olursa hem kendini hem de çevresindekileri güzelleştirir. Aksi halde içinde sadece nefsani bir sevgi varsa sevgisini dile getirse de sevdiğine zarar verebilir kişi. Buna çok sık rastlıyoruz zira... "çok seviyordum, çok kıskandım, gözüm döndü, zarar verdim" O yüzden sadece sevgi değil erdemli bir sevgi bizi iyileştirir.
Herşeyin üstesinden gelebilecek tek sevgi vardır o da Allah sevgisi. Allahı sevmek de her kişinin işi değildir er kişi işidir. Öyle sanıldığı gibi bişey değil. Allah herkese kendisini sevmeyi nasip de etmez. Gelelim diğer sevgilere. Yani kız erkek arası sevgi mevzu. Gerçekten uyum varsa iki tarafa da ilaç olur. Ama bu uyuşturucu gibi olabilir insanı kör eder zihnini engeller vesaire. O yüzden dikkatli olunması gerekir. En sona da börtü böcek sevgisini koydum. burada da çok basit bi söz vardır. Yaratılanı seveceğiz yaratandan ötürü.. Böyle işte
Fizyolojik ihtiyaçlar haricinde sevgi ruhun en temel ihtiyacıdır. Bir insanın kötü bir kişi olma isteğini destekleyen şey sevgisizlik. Sevgisiz insanı ayırt etmek çok zor değil. Bakışından, ses tonundan hatta gülüşünden bile fark edebilirsin. Sevgi insanın hayattan zevk almasını, yaşadığı anın farkına varmasına olanak sağlıyor. Sevginin her türlüsü insana iyi gelir. Hayatta başka hiçbir şeyin bir insanın ruhunu bu derece yukarı çekme gücü yok. İnsanın bütün beyin kimyasını, psikolojisini iyileştiriyor.
Sevginin gücü bi başka, ben sevgiye, içtenlikle sevmeye, herkesi ve herşeyi sevmenin ütopik bir şey olsa bile, en azından kıymetlilerimizi sevmenin mümkün ve muazzam bir ilaç, doğal şifa, cennetten gelen bir tatlı olduğuna tüm varlığımla tastamam inanıyorum kesinlikle daima hatta inadına!
Evet sevgi her şeyin ilacıdır ama burada doğru sevgiyi bulmak da önemlidir mesela ben hayatımda her zaman için sevilseydim her şey daha güzel olurdu diyorum. aşk ve sevgi insanı mutlu ediyor. Sevgi, insanların hayatında büyük bir öneme sahip olan bir duygudur ve pek çok sorunun çözümünde etkili olabilir. Sevgi, insanlar arasındaki bağı güçlendirebilir, empatiyi teşvik edebilir, anlayışı artırabilir ve ilişkileri daha olumlu hale getirebilir. Sevgi, birçok sorunu çözebilen, sıkıntıları hafifletebilen ve iyileştirici bir etkiye sahip olabilir. Bununla birlikte, sevgiyle yaklaşmak, anlayışlı olmak, empati göstermek ve ilişkilerde sevgi temelli iletişimi tercih etmek, birçok sorunu daha iyi hale getirebilir ve insanlar arasında daha sağlıklı bir ilişki kurmaya yardımcı olabilir. Ancak her durumda, sorunların doğasına, nedenlerine ve etkilerine göre çeşitli çözümler ve yaklaşımlar gerekebilir.
sevgi bir ilaçtır lakın sevgi aynı zamanda zehirdir de sevgi adı altında yapılan saçmalıklar insanı zehirleye de bilir zira hem zehir hem ilaç olan duygunun dozu mümim
Evet gelebilir ama bi yere kadar bazi seyler var mesela gunumuzun gercegi maddiyat zamaninda patronumla kavga edip, aldigim paralari param parca eden biri olarak soyluyorum maddiyatt Şu an en ön planda olsada sevgi herzam cok gerekli ve cok ozel ve cok onemli birsey olarak hep var olacak
Herşeye çare olmayabilir Hayatımıza renk kattığı denilen şey mantıklı olumlu düşünür monotonlukdan çıkıp daha bi enerjik yapar küçücük şeylerden daha bi keyif almamızı sağlar
Kesinlikle, ancak o sevgiyi aileden görmeyip başkalarında arayan insanlara dikkat. Çoğunun psikolojik problemi var. Lütfen çocuklarımızı sevgiyle büyütelim
Her şeyin ilacı sevgidir bitkiyi bile sevgi iyileştirir. Sevilmek kişiyi güzelleştirir kendisini sevmeye iter ve insan kendini sevdi mi hayat daha pozitif hale gelir. Ve çevresinide iyileştirir. Sevilmek güzeldir..
Sevgi bazen her şeyin üstesinden gelemez sevgi sadece güzelleştirir hayatı güzelleştirir, insanı güzelleştirir, bakış açını güzelleştirir var olan bir şeyi güzelleştirir