Cimri kelimesini kendilerine yakıştıramazlar.. Ben bu yaşımda gezip eğlenip giymeyeceksem ne anlamı kalır.. Ben bu dünyaya bir daha gelmeyeceğim.. İnsan yaşamaktan keyif almalı.. Ama bu cimri olarak olmaz.. Cimrilik kadar kötü bir huy yok.. Ne gerek var.. Siz ölüp gittiğinizde ne olacak kefenin cebi mi var sanki.. Senin kıyıp da yiyemediğin parayı başkaları yiyecek.. Cimri insanları hiç sevmiyorum.. Çok şükür etrafım da öyle insanlar yok..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle katılıyorum sırf cimrilik yaptı diye en yakın arkadaşımla ilişkimi kestim hiç anlaşamıyorum öyle insanlarla.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Tutumlu ifadesi, genellikle olumlu bir çağrışım yapar. Tutumlu insanlar, kaynakları verimli bir şekilde kullanma ve gereksiz harcamalardan kaçınma konusunda özen gösteren kişiler olarak görülür. Bu nedenle, insanlar kendilerini "tutumlu" olarak tanımlamayı tercih edebilirler çünkü bu, daha olumlu bir imaj yaratır. Negatif çağrışımlardan kaçınma: "Cimri" kelimesi, genellikle olumsuz bir çağrışım yapar. Cimri insanlar, bencil ve paylaşımcı olmayan bir tavır sergilediği düşünülen kişiler olarak görülür. Bu nedenle, insanlar kendilerini daha olumlu bir şekilde tanımlamak için "tutumlu" ifadesini kullanabilirler.
Genelde bu tarz özellikleri olan insanlar tutumluyum der, aksini kabul etmez tabii ki. Halbuki ikisi de farklı şeyler. En zenginleri de bu pintiler oluyor ama kimse de çıkıp "pintiyim" demiyor elbette :d