Buna mecbur olduğunu bilmek... saklanacak yeri kalmayan korkmaktan vazgeçiyor

Buna mecbur olduğunu bilmek... saklanacak yeri kalmayan korkmaktan vazgeçiyor

Allah'ıma sığınıyorum ve ondan yardım istiyorum biliyorum ki sığındım bana en doğru olanı gösterecektir.. İnandığımızı yaşıyoruz. Kendi hayatımda hep böyle olmuştur. Geçmişte ne zaman beni sıkıştıran, üzen durumlar veya kişiler bir süre sonra bir vesile ile hayatımdan ayrıldıklarında hissettiğim ferahlık güçlüydü. Bu ferahlık ve rahatlama hissinin yeniden hayat enerjimi güçlendirdiğini, tebessümlerimi artırdığını ve ardından hayatımda bana değerli ve mutlu hissettiren olaylar başladığını deneyimledim. Kendimizi tükendiğimiz durumların içinde tutmaktansa onları iyileştirmeye, eğer iyileştiremiyorsak bizden kopup gitmesine izin vermeliyiz. Hayatta her durum bizim bireysel mücadelemizle iyileşmez. Özellikle durumun içinde iki veya daha fazla kişi varsa onların tavır, tutum veya kişilik özelliklerini bizim değiştirmemiz mümkün değil. Daha iyisi , benim için , ferah ve huzurlu hissettiğim, değerimi yaşadığım ve kolaylıkla akan oluşumlardır. Bunu sağlamak için de özellikle kendimizi köşeye sıkıştığımızı hissettiğimiz ve içsel çatışmaların oluşmaya başladığı anda yaşadıklarımızı gözden geçirerek inanç kalıplarımızı gözden geçirmeli ve çatışmayı sakinleştiren bir yol açmalıyız. Aksi halde bu çatışma ve rahatsızlık hissi hayat kalitemizi büyük miktarda etkilediği gibi ruhsal iyi oluşumuzu da sekteye uğratmaya başlar. İçsel dengemizi sağlamak iç dünyamızla sağlam bir bağ kurmanın getirdiği hoş bir hediyedir. Kıymetini bilelim. Öyle değil mi?😊
En çaresiz kaldığım anda inancıma sarılıyorum. Başka türlü başedilemez çaresizlikle. Ve bana göre tek çaresizlik bir yakınını kaybettiğin an. Gerisiyle her şekilde baş edebiliyor insan
Son yaşanan depremde tanık olduğum bazı çaresizlikler sonrası maalesef inancım da zedelendi , tekrar nasıl güçlenir bilemiyorum.
Bizler imtihandayiz iyi de olsa kötü de olsa bu insana özgü bir durum buna ne kadar sabır ederiz ne kadar kıymetini anlarız kişiye kalmış bir hâl... Deprem çok şey öğretti alanlara tabiki hayatın kıymetini sevdiklerinin kıymetini Allah'a ne kadar muhtaç ne kadar aciz kullar olduğumuzu. Deprem ölenlere ayrı bir imtihan kalan bizlere. ise ayrı bir imtihan oldu. mesele anlamak.. Allah'a şükür etmek bize tekrar bir hayat vermesi hepsi ayrı bir güzellik.. her hayırda der her serde bir hayır var sen bilemezsin ben bilirim diyor Rabbim.. her zorlukta. Sonra kolaylık vardır.. rabbim kolaylıklar versin herkese
İnancın asla zedelenmesin iyi iken iyi kötü iken Allah'ım kötü dememeliyiz..
Yok o şekilde değil de neden anneler yavrularından bu kadar kötü şekilde, şahit olarak gözlerinin önünde acı çektiklerini göre göre ayrıldılar... neyse bu konuda biraz psikolojim iyi değil ben yine sabır çekeyim en jyisj
Bu da onların imtihaniydi işte buna sebep aramamaliyiz.. Rabbim verdi ise vardır nedeni deyip kabul etmeliyiz. Rabbim daha zor imtihanlara sabır edebilme gücü versin hepimize
Çok zavallı bir oyunun içindeyiz resmen poff🙄
Amin 😕
Çok Zor bir yoldayız.. umarım sonunda başarıriz :)
Haklısın..
Umarım 🙏♡
🤗
Teşekkür ederim 💜
Rica ederim
Evet ben kendimi severek güçlü kalıyorum. ama çaresiz kalanlara tavsiyelerim şunlar Çaresiz hissetmek normaldir ve bu durumu kabul etmek güçlü bir adımdır. Kendinize şunu hatırlatın: Herkes zaman zaman çaresiz hisseder ve bu bir zayıflık değildir. Derin nefes alarak kendinizi sakinleştirebilirsiniz. Yavaşça ve derin bir şekilde nefes alın, sakinleşin ve düşüncelerinizi toparlayın. Kendinize şunu sorun: Bu durumda ne yapabilirim? Hangi adımları atabilirim? İçinde bulunduğunuz duruma odaklanın ve kendinizi çözüm üretmeye yönlendirin.
Cevap
18Cevap
Çaresiz anlarımda Allah’a sığınıyorum dualarla. Başka yapılabilecek bir şey yok, çaresizlerim çaresi yine Yaradan bana göre
Çaresiz kaldığımda tek sığınağım beni benden iyi bilen rabbim ve ettiğim dualar...
Yani bunu zaman ve şartlara göre değişiyor diyebiliriz şimdi bazı zamanlar insanlar psikolojik sıkıntılar yaşayabilir son dönemlerde bunları yaşadım özellikle Kasım aylığı dönemlerinde bazı psikolojik sıkıntılar yaşadım kendi kendime bazı insanlara fazla değer ve anlam yüklediğimi fark ettim, ama daha sonra o insan hayatımdan çıktıktan sonra şunu gördüm ki aslında ben kendimi haksızlık ediyormuşum Yani kendi kendimi çaresiz bırakıyormuşum o insan olmadan da benim hayatım devam ediyormuş belki de o insanın olmaması bana daha güzel geliyordur bilemiyorum ama işte çoğu zaman biz insanlar diğer insanlara fazlasıyla anlam yüklüyoruz
Öyle en çaresiz diye bir an aslında yok. Nefes aldığın sürece bir çare var çünkü. Asıl çaresizlik nedir söyleyim ben sana. Asgarî ücret maaş alıp 1000 liralık gaz faturasını ödeyemediği için kendini asan babadır çaresiz. Öpe koklaya askere uğurladığı oğlunun bayrağa sarılı tabutuna sarılıp aklını kaybeden annedir çaresiz. Torunu yaşında çocuklara kağıt mendil satmaya çalışırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yetmiş yaşındaki dededir çaresiz. Bir hastanenin onkoloji servisinde yatan insanların sevdiklerini son kez görüp onların sesiyle gözlerini hayata kapatacağını bilmektir çaresizlik. Sen herkese ve her şeye rağmen hala hayattaysan çaresini bulmaya çalışacaksın. Çünkü güçlü olmak için mücadele etmek gerekir.
Soru ayrı güzel, resim ayrı 😍
Bir yazı görmüştüm: "Ayetel kürsi okumanın bana verdiği güveni hiçbir sigorta şirketi sağlayamaz" diye. O kadar haklı ki.. er ne durumda olursam olayım Allah'ın benimle olduğunu bilmek içimi rahatlatıyor. Çünkü O varken kimse sana zarar veremez. Bir kere seni koruyan Allah, kime ne yapabilir ki? Hangi güç seni yıkabilir, çaresiz bırakabilir?
Elhamdüliilah ki O'nu biliyoruz, anabiliyoruz 🥰
Kesinlikle etrafımıza görünmez bir kalkan örüyor resmen
vgcvgcfhv dimi dimi bir de her laflarının inşAllah falan olması müslüman olmayanlar bile Kuran tilavetini ya da ezan sesini duyduğunda irkiliyor. Çünkü doğrudan ruhuna hitap eden birer ses..
Ölüm dışında herşeyin bir çaresi vardır.
Kişi bu durumu o an çaresizlik olarak nitelendirdiği için, zihnide çare bulamayacağını düşünüp ve kişi kontrol kaybı yaşatır.
Oysa ki kişi zihninde çareyi nerede bulabilirim
diye düşünmüş olsa
Mutlaka bir çözüm yolu bulur
Var tabiki; kendine inanmak.. senden daha zor durumda olanları düşünüp haline şükredip hayata zor olsada devam etmek. Başına her ne geliyorsa bir sebebi var, hayırlısını dilemek ve çokca duâ/şükür etmek..
Çaresiz kaldığım şeyin önemsiz olduğunu farkettiğim anda her şey bitiyor zaten çözümde kendi kendine geliyor o andan sonra.
En çaresiz kaldığım anda bazı şeyleri kaybetmeyi göze aldığım andır, kaybederim.
Yeniden kazanabilmek için.
Allah sağlık versin gerisi bir şekilde hallolur, hep tek başınasın ve güçlü durmak zorundasın baska bi yolu yok
İnancını ve ümidini yitirmemek. Şunu bil ki insan hiç bir zaman yalnız değildir. Sen yeter ki Allah'ı hatırla ve O' na tefekkür et
Kediyi duvara kadar kovalarsın sırtı duvara yaslanınca kedi olur arslan
En zayıf olduğun yerin aslında en güçlü yanın olduğunu bilmek.
En çaresiz anlarda en mükemmel sığınak Allah c. c tır.
Var ama inan ne izah edebiliyorum ne tanımayabiliyorum.
Elimden bişey gelmiyorsa rabbime sığınırım..
Kendime odaklanmak ne zaman kendimle baş başa kalsam her zaman on numara olmuşumdur fiziksel psikolojik her bakımdan
İnsanlıktan çıkarım başka yöntem bulamadım kendimde.
Çoğu kez duaya sığınırım.. Birazda o çaresizliği köreltmek için yollar ararım.
Mutlaka dua okurum. Ben sınırliyim O (c. c) sınırsız.
Bu benimle benim aramda 😎
Var yalnızca allahtan yardım istemek
Mutlaka video bak anlarsın
👍 Ne güzel
Her zaman var
Sabretmek
Sabır. Tevekkül. Gerisi boş
Yeter güçlü olmak istemiyorum
İnsan ne için yaşar Onu düşünün
Hayır yok. Kimse yok.
dua herşeyin ilacı onu bil kâfi
Salavat getirince her zorluğu yenersin