Olgunlaştığınızı düşünüyor musunuz, bunun kaç yaşından sonra olduğunu düşünüyorsunuz?

Olgunlaştığınızı düşünüyor musunuz, bunun kaç yaşından sonra olduğunu düşünüyorsunuz?

Hala tam anlamıyla istediğim yeterlikteki olgunluğa sahip değilim. Yaşım ilerlemesine rağmen karakterimin oturması zaman alıyor. Bunu hissedebiliyorum. Bazı hareketlerimi objektif şekilde yorumlayinca bunu farkedebiliyorum. Ha acelem de yok zamana güveniyorum. Biraz daha vakit alacak. Tabi bu zamana kadar da baya tecrübe edindim. Yaşanmışlıklar insana olumlu katkılar sağlıyor. Önemli olan bunlardan ders almak ve geleceğe daha hazırlıklı olmak.
Yaşıtlarıma göre zaten dış dünyada hep daha olgundum. Ama tam yetişkin oldugumu hissettiğim yaş 29 oldu. O yaştan sonra büyümedim. Sadece yaş aldım..
Tabi içimdeki çocuk hiç büyümüyor. O yüzden her daim olgun davranmak istemiyorum. Sevdiğim insanlar ve mutlu oldugum ortamlarda çocukluk yapmak hoşuma da gidiyor.. 😀
Soru lambası yandı bu cevaplarla kafamda..
Bekliyorum 😂
Bekliyorum demiştim 🙄
Teşekkür ederim 🤗
15 yaşından itibaren neyin ne olduğunu ve hayatın gerçeklerini görmeye başladım.. İnsan en sevdiklerinden birini kaybedince olgunlaşmak zorunda kalıyor sanırım ama içimdeki çocuk da asla büyümedi :D Her şey yerinde güzeldir. Keyifli günler..
:) Keyifli günler, kesinlikle her şey yerinde güzeldir.
Teşekkür ederim.. :D
Rica ederim :D
35 den sonra sanırım 😅
Cevap
21Cevap
24 yaşımda geçirdiğim bir rahatsızlıktan sonra benim devrimim oldu. Hayat benim için o zaman başladı ve ben ister istemez ondan sonra olgunlaştım.
Ben hep olgundum, ailenin en büyük çocugu olunca ister istemez olgun oldum.
Yaştan sonra değil de yaşanmışlıklardan sonra oldu daha çok
Sanki, yeni yeni, emin de değilim bak 😅 lakin olgunlaştım bence, geçmişteki hatalarımı net ve berrak bir şekilde görüyorum, insanların attığı kazıkları da görüyorum, hissediyorum, evvelden de hissederdim de adlandıramazdım, annem beni manipüle ederdi, sinsice laf sokarlardı, annem sana öyle geliyor derdi lakin şimdi kimse kandıramıyor beni, demek ki olgunlaşıyorum lakin hâlâ eksiğim, hâlâ fevriyim, artık annem de ikna edemiyor beni, sözlerimle ben susturuyorum onu, manipüle edilmeme seyirci kalan annemi de anlıyorum ama, sanırım 30 yaşından sonra olgunlaştım ben, çünkü 28 yaşında sanırım yüzleştim, o düğümler çözüldü, hazmetme, sindirme durumum da , kendimi adım adım tanımam da 30'dan sonrasında oldu, geç büyüdüm ben, klavuzluk yapan kimse olmayınca geç büyüdüm
Şu an 26 yaşındayım. Düşünüyorum da, 18 yaşındayken de 20 yaşındayken de çok farklı veya çok çocuksu değildim. Hep ciddi bir insandım, olgun görünüyor, göründüğüm gibi oluyordum. Ailenin en büyün kızıyım ama zaman zaman en büyük oğluda oldum. Bir olgunluk geldiyse, 6 sene önce evlilikle gelmiştir. İkinci olgunluk ise yaklaşık 1 sene önce bebişimle gelmiştir.
Belli bir yaş veremem. Çünkü insanın bitkiler gibi su alıp belli bir seviyede olgunluğa erişmesi bitmez. Çünkü olgunluk, bilgiden gelir. Ne kadar çok şey bilirsen, o kadar olgunsundur.
Bilginin de bir sonu olmadığına göre ölene dek pişmeye devam ederiz. Ve ben insanın yıllandıkça değil, kırıldıkça öğrendiğine inanıyorum. Yaşım genç olabilir ama belli bir olgunluğa eriştiğim kanısındayım. Zira çevremdeki pek çok kişide bu konuda benimle hemfikir
Her konuda olgun olmadığımı düşünüyorum. 18 yaşımdan beri çalışan biriyim, kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Her işimi kendim hallederim. Ama bazı konularda çocukluk yapmak hoşuma gidiyor 😂
20 yaşımda herkesin göründüğü gibi olmadığını öğretti 30 umda da kimseye güvenmemem gerektiğini. Ama yine de yaşamın güzel olduğunu da öğretti aynı zamanda.
Ben hep olgun karakterli biriydim, çocukken bile. Amaa babamdan sonra çok değiştim, hüzünlü hep bir yanım. Eksiğim
Bu yaşımda olgunlaştığımı düşünüyorum. Her zaman olgun bir insandım ama bu yaşımda pembe gözlüklerimi de çıkardım.
Olgun muyum bilmiyorum. Ama degistigim yas 18/19 cok zor senelerdi benim icin. Su an cok kolay diyemem ama o zmndan iyi. Hayatimin her alaninda imtihan edildigim her duyguyu iliklerime kadar hissettigim zamanlar. Cok degistim ondan sonra
Şu yaş diyemem ama her yaşta bir adım fazlasıydım gibi hissettim :D
Ayrıntıya fazla girmeyeceğim 14-15 yaşlarında iken arkadaşımın babası ile başıma bir olay Geldi o gün sonra hayata bakışım daha gerçekçi oldu 😥
Şu aralar fazlasıyla olgunlaştırdığını hissediyorum. Kişilik olarak yaşımdan daha olgun olduğum söylenir zaten genelde ama yaşanmışlıklar fazlasıyla etkiliyor imiş.
ben çocukluktan itibaren geriye doğru gittiğini düşünsem de bazen.. şu an olgunlaşma evresinde loading kısmındayım sanırım 🥴
Her gün yeni fikirler üretiyor, bir önceki gün yaptığımı beğenmiyorum; bu her geçen gün olgunlaştığımı gösteriyor.
tüm yaşlarımda olgunlaşmamı etkileyen faktörler yaşamışımdır ve bu sürecin bir dinamik süreç olduğunu düşünüyorum. Duracağını sanmam.
23 yaşımdan sonra olgunlaştırmaya başladı. Öyle diyim. Çünkü olgunlaştığımı düşünmüyorum tam anlamıyla. Zaten tam anlamıyla da olgunlaşamam
Fazla olgunluk da iyi degil o ne oyle yaslilar gibi durgun durgun
Valla hep olgundum Ben kendimi bildigimden beri
25 yaşından sonra yediğim darbelerle olgunlaşmam bir oldu
Ailemle aramdaki yaş farkından dolayı ben hep olgun bir kızdım hala da öyleyim
Tam bir şey söyleyemem ama çok erken bir yaşta olduğu kesin
Baskalarinin nitelendirmesi, olgun olup olmadigim ile ilgili bilgim yok.
Hala eksik hissediyorum 21 gibi hissetmiyorum beni gören zaten 17 18 sanıyor
13-14 yaşımdan sonra çok fazla şey yaşadım. Her şeyin daha iyi farkına vardım.
35 ten sonra olgunlaştığımı düşünmeye başladım.
16 yaşımda yeterince olgun bir birey olduğumu düşünüyorum 🤭
26 dan sonra başladı. 30 da tamamlandı. Geç olsun güç olmasın
ergenlikten sonra 13-14 yaş civarı ama asla her ortamda bunu belli etmeye çalışmam küçük bir çocuk ruhum var ve bunu seviyorum bebeklerle de oynayabilirim 70 80 yaşında ki insanlarla saatlerce sohbet de edebilirim
18 de başladım olgunlaşmaya
16 sanırım. Kardeşimi kanserden kaybettiğim an..
Çok teşekkür ederim Allah kalanlara güzel bir ömür nasip etsin.🤲
Kimi zaman bu kızı yeniden büyütmeliyim diyorum..
17 yaşımda olgunlaştırdı beni
:)
Ben hep olgun bi minnoştum
Zihnen olgunun davranışa yansıması bana bağlı
40 yaşındayım gram akıllandım mı hayır!
ben hayata inat hep çocuk kalmaya çalışıyorum..
Olgunlaştıramadı.
28 yaşımda olgunlaştım
16 dan sonrası sarmadı
@beslktas şimdi kaç yaşındasın
17 diyebilirim sanırım
Üniversite zamanı
19 falan artık ruhen 90 yaşındaydım
20 diyebilirim
Bu yaşımda olgunlaştım.
Ben kendımı olgun biri olarak gormuyorum.
16 yaşından sonra 16’da değil 17 aslında
Liseye geçtiğim zaman.
20..
18 yaşındayım çoğu kişiden olgunum
iş hayatına başladığımdan beri diyebilirim
7 yaşında.
23 yaşından sonra mahvetti
Yirmi yedi
Özelikle 18 yaşımda
6.5-7
23 yaş
Olgunlasmadim daha