Çözmeye mi çalışırsın?
Hasır altı mı edersin?
Zamana mı bırakırsın?
Çözemezsen ne yaparsın?
Çözmeye mi çalışırsın?
Hasır altı mı edersin?
Zamana mı bırakırsın?
Çözemezsen ne yaparsın?
Herkesin sorunlar ile başa çıkma yöntemi farklıdır ben genelde sorunlara çözüm arıyorum bulana kadar da vaz geçmiyorum. ama sorunları çözmek isteyenler olursa eğer şunlar tavsiye edebilirim. Sorunun ne olduğunu anlamak, sorunu çözmek için atılacak ilk adımdır. Sorunu tanımlamak için, nedenleri ve sonuçları anlamaya çalışın. Sorunun nedenlerini anlamak, sorunun çözümü için önemlidir. Sorunun nedenleri, sorunun çözümü için gerekli olan değişiklikleri belirleyebilir. Sorunun çözümü için farklı seçenekler düşünmek önemlidir. Bu seçenekleri tartışmak ve değerlendirmek, en iyi çözümü bulmanıza yardımcı olacaktır. Her bir çözüm seçeneğinin sonuçlarını düşünün. Bu sonuçlar, hangi seçeneğin en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır. Tüm seçenekleri düşündükten sonra, en iyi seçeneği seçin. Bu seçim, sorunu çözmenize ve ilerlemeye devam etmenize yardımcı olacaktır. Sorunu çözmek için bir plan yapın ve harekete geçin. Planınızı uygulayın ve sonuçlarını izleyin. Sorunları çözmek zordur ve motivasyon kaybı yaşayabilirsiniz. Kendinizi motive edin ve hedefinize odaklanın. Sorunları çözmek için etkili iletişim kurmak önemlidir. Kendinizi ifade edin ve diğer insanların fikirlerini dinleyin. Sorunların çözülmesi zaman alabilir ve sabır gerektirir. Sabırlı olun ve çözüme ulaşmak için adım adım ilerleyin. Sorunlarla başa çıkmak için yardım almak, en iyi seçeneklerden biridir. Profesyonel yardım, aile veya arkadaşlarınızdan destek almak, sorunlarla başa çıkmak için faydalı olabilir.
Sağolasın canım benim. Her aşamayı geçtik. Konuştuk güzelce anlaşamadık. Duygularımızı anlattık olmadı. Kavga ettik olmadı. Küstük olmadı. Üstünü kapattık iyiydik gene açtık gene kavga ettik gene küstük gene barıştık. Olmuyor yahu.. Bu konuda anlaşamıyoruz.
Hakkında Herşeyin hayırlısı olur umarım teyzem
Sağolasın canım benim. Gene kapattık konuyu bakalım. 🤣
Haklısın teyze bu yüzden. ama iste yeter konuşuruz bir konuyu 🤣
Yok be kuzum sağolasın. İyi geldi böyle.. Yeterli bu kadarı
1. Önce derin bir nefes alırım. Çünkü güçlü bir başlangıç için oksijen almam, aldığım oksijeni beynime yüzde 40-50 oranında daha fazla göndermem gerekir.
2. Sorununun sadece negatif yerlerine odaklanırım ve bu negatif yerlerin her farklı davranış veya düşünce sonunda ne gibi değişiklikler oluyor, analizini yaparım.
3. Hemen çözmek için çaba sarf etmem, bilirim ki acele alınan kararların çoğu duygusal kararlardır ve çoğunlukla da pişmanlık yaşatır. (Kadınların günümüzde sabırsızlıkla aldığı ve uyguladığı kararlar bunlara güzel bir örnektir)
4. Sorun kişisel mi, ailevi mi, toplumsal bir sorun mu; yoksa, içinde ikinci veya çok sayıda insan faktörü olmayan, sadece yaşama dair sorun mu bunu da iyi ayırt edilmesi gereken bir konudur. İşin içinde ikinci bir kişi varsa, sorun kolektif bir şekilde çözüme kavuşturmalıdır.
5. Sorunun çözümü bulundu diyelim. Aslında burada yazdığım gibi 4-5 dakikada çözüm bulmam. Dediğim gibi acele kararlar hep hezeyan doğurur. Sorunun çözümü bulundu ve uygulamaya konuldu. İşlem tamam demem, geri sağlamasını yapmak durumundayım.
Burada aslında yüzlerce madde yazmalıyım ama soran değerli üyedaşımı, fikir sahibi olmak isteyenleri yormak istemiyorum, uzun bir süre alır çünkü.
Hulâsa...
Hayatın çeşitli tanımları vardır, bende... Bir tanesi de hayat stratejik düşünceyle karar alma, taktik seviyede düzeltme yapma ve geri besleme ile sorun çözme sanatıdır derim.
Sorun çözmek akıl işidir, cesaret işidir, başarı işidir, bilgi işidir, anlama kapasitesi ve anlam yükleme işidir, sonuç alma işidir ve vicdan-huzur-rahatlama ise sonucudur.
Dediğim gibi şuraya milyonlarca kelime yazasım var, çünkü ben varsam sorun hallolmuştur. Ölüm dahil...
Güzel açıklamışsınız ama olmuyor.
Çözülmüyor diyelim... Nolacak? Sizin bakış açınızı karşı taraf kabul etmiyor. Sizin doğrunuza yanlış diyor. Siz de onun bakışını kabul etmiyorsunuz... Olmadı. Anlaşamadınız... Kervan güdülmüyor diyardan da gidilmiyor. Nolacak?
Sorun bana ait. Ciddi mi... Bence değil. Yani açmayınca gayet de güzel anlaşıyoruz. Ama beyefendi kendi haklılığını kabul etmem için dün konuyu açtı ama ben gene kabul etmedim. bilin bakalım neden? Çünkü ben haklıyım. O da bunu kabul etmedi. Konuyu gene kapattık. Bir sonraki açılışa kadar böyle gidecek... Bakalım kim pes edecek?
Sorun özel değilse nedir diye soramıyorum, belki ulu orta yazmak hoşunuza gitmeyecek ama sorunu bilmeden de benim tavsiyem boş ve yetersiz kalacak. Bence halı altı çözüm için yeterli olmamış ki devamlı açılıyor. Konu gurura dönmüş, pes etme bekleniyor iki taraftan birinde. Bence bu sorunu sadece ben çözerim ama dediğim gibi detay bilmem gerekiyor?
İşte aslında çok özel gibi değil sanki ama özel gibi de.. Dur ben bi daha hasır altı edeyim en iyisi.. 🤣
Beyefendi haklılığını gayet iyi savunuyor ayrıca savunmanıza cidden gerek yok 🤣
Sorunlarımı çözmek için uğraşırım çünkü hep bir kenarda bana bakacak engel olacak önüme cıkacak eğer onu yenip gecemezsem kesin ilerde ayaklarıma dolanır o yüzden ben hep yüzleşirim üstüne giderim kaçmak ertelemek hiçbirşeyi çözmüyor.
Derdini anlattın. Karşı taraf anlamadı. O anlattı sen hak vermedin. O ısrarcı sen ısrarcı... Zerre adım atmadınız nolacak?
Soruna göre Çözmeye çalısırım, zamana yayılacak sorunsa zamana yayarak çözerim. Çözümlemesi kimseye yarar getirmeyecek sorun ise hasır altı da edebilirim. Ama eşim veya cocuklar mutlaka olsun der ise onları mı kıracağım hemen yaparım.
Cevap
17Cevap
Sorun olduğunda çözmezsem rahat edemem. Mesela üzerime vazife olmasa bile, çalıştığım yerde bilgisayarları, kameraları defalarca tamir etmişliğim var.
Çözülmüyor
Sen kocama hak verirsin boş ver
Çok uzun 🤣
Sağolasın
Önce bölerim sorunları ve hiçbir zaman yokmuş gibi davranmam , bölerim parçalarım parça parça sindiririm sonrada yok ederim
Anladım. İkili ilişkilerde anlaşamadınız diyelim...
Konuşurum somut yaşananlar üzerinden değil onların altında yatan soyut nedenleri bulmak üzerine hamleler yaparım genellikle kadınların zihinlerinin nasıl çalıştığını az çok tahmin edebiliyorum
Altına indik üstüne çıktık sorunu didikledik.. Olmuyor efendim olmadı. Bunca senedir neleri aştık. Böyle saçma sapan bir şeyi aşamadık. 🤣 Amaaan diyip üstüne sünger çektim.
O zaman en doğrusu tıkandın ve hiçbir yol bulamadığında artık vazgeçmek yeni yollar aramaktır takılıp kendini orada yıpratmanın hiçbir anlamı yok
Yeni yol yok bu sorun çözülmüyor. Deve güdülmedi... Diyardan da gidilmiyor. Napalım..
Herkeste aynı sorunu yaşayacaksın diye bir şey yok bence tabiki kafanı dinle biraz
Eyvallah
Cozebileceğim bir şeyse direk çözmeye çalişirim değilse zamana bırakır gormemezlikten gelirim.
Bazen bırakmak en doğrusu oluyor
Evet bazen de o şekilde çözülüyor kendiliğinden..
Çözebiliyorsam çözerim, çözemeyeceksem çözecek birini bulurum, dolayısıyla yine kendin çözmüş olurum 😄
Ruh halım enerjıkse halletmeye calısırım ama bazen inan cay ıctıgım bardağı mutfaga kaldırmaya usenıyorım oyle tembellik gelıyor..
zamana bırakırım. doğru zaman diye bir şey var.
Haklısın
Çözüme ulaştırılamayacak tek şey var o da ölüm.
Gerisi sadece niyet ve istekten ibarettir.
Niyet var ama haklılığın kabul görsün istiyorsunnama karşı taraf ben haklıyım diyor..
Gerçek ve doğru tektir.
Kendimizi kandirmak kolay olanı.
Kişinin bunu kabul etmemesi onun yanlış ya da gerçek dışı olduğunu göstermez.
Herkes elbet bir gün gelecek doğru ve gerçegin ne olduğunu istemesede anlayacak ve görecek.
Amaç ve istek mutlu olmak veya insan olmak değilse yapılacak bir şey yok.
Kısır döngü devam eder insanoglu her zaman olduğu gibi hep karşındakini suclamaya devam eder.
Sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık gibi.
Niyeti olan oturur düşünür , sorgular , empati kurar.
Tartar.
Kimse hatasız değil bu hayatta.
Fakat yanlış yapmak başka.
İki kelimeyi birbiyle karıştırmak hayatta yapılan en büyük yanlıştır uzun yıllardır.
Pekii
Saydığın şıkların hepsi bende mevcut çözmeye çalışırım hasır altı ederim kulağımın üstüne yatarım
Oohh miisss. Ben de sırayla yapıyorum. Şu anda hasır altı ettik bakalım görelim.
Yorumda bulunmuyorum Umarım çözersin
Eyvallah gözüm. Çözülmeyecek. Dursun böyle
Beni korkutuyorsun
Neden yahu?
Bilmiyorum kötü hisler var içimde bunun adı fırtına öncesi sessizlik
Yok fırtına geçti...
Ne çabuk
Ohooo ne kavga ne kavga...
Cozulmeyen sorun yoktur sadece zaman alır hepsini çözerim
Anlaşamadınız diyelim karşı tarafla. Diyardan gidemiyorsunuz kervanı güdemiyorsunuz... Nolacak?
Ya bu deveyi giderim ya da o deveyi keserim o diyardan asla gitmem
Ya o deveyi guderim ya da o deveyi keserim asla o diyarı terk etmem nokta
Diyardan gitmek yok zaten.. 🤣
Eyvallah avukat seviliyorsun
Eyvallah gözüm
Teşekkürler
Çözebileceksem ertelemem, çözemiyorsan görmezden gelirim
Görmezden gelmeyi denedin. Sorunun üstüne sünger çektin. Sonra aradan zaman geçti. Karşı taraf yeniden açtı sorunu... Yeniden tartışma.. Yeniden çözümsüzlük... Nasıl olacak? Yeni bir sünger mi?
Aynen... 👍😊
Genelde çözemeyince bir den farklı şekilde düşünüp sonuçlarına bakarım sonuçları hangisi kafam uyarsa o yolu izler
savaşıyorum
ama asla hasır altı etmem
İşte savaş savaş savaş.. Sinir takat kalmıyor. Seviyorsun da... Nolacak? Çek bi sünger diyorsun.. Başka napalım?
bakış açımı değiştiririm
o sorun dediğim kavram aslında benim için ne kadar önemli buna bakarım
Haklılığım önemli.
Geri adım atmayacağım.
Diyorum 🤣
Normalde uyumluyum. yok bu defa uyumayacağım. Du bakalım nolacak
konuyu bilmiyorum ki : )
Konu saçma ya.. Boşverdim gitti.
çözülemeyen sorun yoktur.
Oluyor bazen
Bi konuda sen kendini haklı görüyorsun.
O da kendini haklı görüyor.
Anlattı dedin ki yanlış düşünüyorsun. O da sana öyle dedi. İkiniz de kabul etmiyorsunuz. Bir süre sonra iş sarpa sardı. Olmuyor. Çözülmüyor. Bırak dağınık kalsın ya.. Ne diyim artık...
O anlattı ben anlamadım. Ben anlattım o anlamadı. Tama dedik kapattık. Dün gene açtı. Ben de gene karşılık verdim kabul etmedim. Sonra da gene kapattık. Feri adım atmayacağım zira ben haklıyım. Uyumlu olmayacağım. Çünkü haklıyım.
Ya yok anlaşamadığımız saçma sapan bi konu ama çok hararetli... 🤣Kavgaları görsen... Günlerce küs kaldık öyle böyle değil... Ama saçma. Neyse yaa.. Anlatmayayım. Çözülecek gibi değil.
🤣 Haha yok olmuyırrrrr
Genelde çözerim hele ki kafam takılmışsa
İki kişilik bi sorun ise?
O zaman diğer kişiyle konuşup sorunun çözümüne karar verip çözerim
Kabul etmiyor senin haklılığını. Kendini anlattı sen de onun haklılığını kabul etmedin...
Orta yol illaki bulunur her iki tarafta fedakarlık yapmalı bu durum da
Anladım. 👍
Noldu birisiyle mi tartıştın
Evet ama çözemedik.
Ikinizinde sakin sakin konuşması lazım anca öyle
Sakin başladık sonra ooffff
Adamın yarasını kaşıdıkça kaşıdın dimi herifte çıldırdı
O açtı. Ben de önce tatlı tatlı söyledim ama bak sen de böyle yaptın hatırladın mı aynısını yaptın hatırlamadım mı? Dedim sessiz kaldı çünkü aynısını yapmıştı sonra vay vay vay
Ya o da az değil. İlle de haklı olsun ben kabul edeyim istedi
Neyse iyi stres atmışsınızdır düzelir yakında
Denizlide öğrendiğim bi laf var da demeyim şimdi 😂
Düzeldi ki.. Konuyu açmazsak şeker gibiyiz. Ama duramadı açtı pandoranın kutusunu. Yahu ben kendimi haklı görüyorum neden anlamıyorsun? Etmicem işte kabul... Etmiyorum. Bitti gitti
Şu an ballı börek... Açarsa konuyu batırıcam tırnaklarımı.. 🤪
Vay arkadaş nasıl bi konu bu merak ettim 😂😂
Ya saçma sapan... Ciddi bir şey gibi değil gibi.. Zamana bıraktım
O nasıl bi betimleme allah için 😂😂 konu aklına gelince de sinirleniyorsun 🤣🤣
Çok sinirleniyorum. Çünkü haklıyım ama kabul etmiyor
Kadınlar haklı olmasa bile haklı çıkar 😂😂
Yok o çok akıllı
Helal olsun ona
Genelde direniyorum bir şekilde hallediyorum
İki kişilik bir sorun ise?
Zamana bırakırım. Boşa kürek çekmek istemiyorum
Bıraktın zamana.. Karşı taraf da bıraktı.. Sonra gene açtı konuyu.. Gene çözemedin? Nolacak?
Belki çözülmemesi gerekiyor belki çözüm için daha şartlar egolar açıldığı zaman çözülür. her şey vaktinde çözüme ulaşır. Tabi kişiler de çözüm odaklı olursa
Evet sanırım bu şekilde uzun yollara bırakmak gerekiyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Amin..
Sorunlar geçmiyor ben kendimi degistiriyorum
Çoğunlukla çözerim, çözemezsem kafamdan atarım.
Benim canım sevgilim sorunlarımı çözüyor ahshsh
Sorunun diğeri ya canın sevgilin ise?
O da bazen üzüyo beni tabi ama katlanıyorum. Genelde iyi geliyor sonuçta
Üzerine üzerine gidiyorum.
Olmadı anlaşamadınız... Nolacak? Kavga kavga kavga... Olmuyor... Ne sen kabul ediyorsun ne o... Örttün üstünü. Sonra aradan zaman geçti tekrar açtı... Nolacak?
Diğer sevgiliye 😂
Evliysem de notere vekaletname çıkarmaya 😂
Haydaa.. Öyle bi şey yok yahu.. Saçma sapan bir mesele yüzünden böyle gemiler yakılmaz.. 🤣
UYAP ına gir bir kaç davasında aleyhe dilekçe sun 😂
Hahaha 🤣 çok fenaaa
Genelde cözmeye çalısırım konusuna göre değişir
İkili ilişkilerde bir konuda anlaşamadınız?
Anladım. 👍
sarılalım mı
Ya galiba ben seni engellicem. 🤣
:) haha yapma bak üzülürüm
engel yedim mi kontrole geldim :p
Yok yapmadım
sevindim :*
oluruna bırakırım
Bıraktın. Sonra zaman geçti aynı konu tekrar açılıyor. Tekrar tekrar... Ama olmuyor diyelim...
Haklısın. Konu önemli... 😊
Çözemiyoruz ki... Kapattık konuyu. Aradan zaman geçti. Beyefendi haklılığını kabul etmem için gene açtı. Ben de kabul etmedim. Çünkü ben haklıyım.
Evet yaa özelden konuşmayı uygun bulmuyorum. Anlayışın için teşekkür ederim
Çözmeye çalışırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?