Birinden aldığınız bir öğüt bazen hayatınızı değiştirir. Olaylara bakış açımızı, kendimizi anlamamıza vesaire birçok şeye vesile olabilir. Sizi etkileyen bir öğüt aldınız mı, ya da verecek bir öğütünüz var mı Alem-i KS'ye?
Hayatınızda aldığınız ve aynı zamanda verebileceğiniz kadar kaliteli bir öğüt var mı?
Beni şu anki halime getiren şey lise de meal okuyan bir din öğretmenimin oluşuydu ve bana da meal hediye etmişti sonra olaylar gelişti büyüdükçe okudukça anladım kendisini Allah ondan o gibilerden razı olsun
•Yolunu izini bilmediğiniz yere gitmeyin. •Tartıda hile yapmayın. •Emanete hıyanetlik etmeyin. •Ağzınızdan söz çıkarken iki kere düşünün. •Psikolojinizin düzelmesini istiyorsanız kendi kendinizin doktoru olun. •Sağlığınıza değer vermek istiyorsanız sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan kurtulun. •Biriyle sevgili olmak istiyorsanız karşı cinsi çok iyi bilmeniz ve tanımanız gerekiyor. •Sizi kimsenin yönlendirmesine izin vermeyin. •Her gün kendiniz için bir şey yapın. •Zamana bırakırsanız, çoğu sorun kendiliğinden düzelecektir. •Her işi başkasının yapmasını beklemeyin. •İyi bir eğitim alın. Sizden alamayacakları tek şey odur. •Eğer hata yapıyorsanız henüz yolun başındayken vazgeçin. •Okulu diploma almak için bitirmeyin. •Asla yalan söylemeyin. Aksi takdirde karşınızdaki kişinin güvenini zedelersiniz.
Geçmişi değiştiremezsin geçmişe takılıp kendini harap etme geleceği de bilmiyorsun onun üzerine çok plan yapıp kafayı yorma.. bu günü yaşa iyisiyse kötüsüyle içinden gelen sese kulak ver çünkü hayat kısa.. geçmiş değişmez gelecek muallak..
Hayatta bazen bencil olmayı bilin, Kimsenin karşılıksız size gelmediğini bilin, Hayatta hep bir hedefiniz olsun, Mutsuz olduğun hiç bir yerde durma, İnsandan çok minik dostlar ve bitkilere yaklaşın, Eli Açık olun ama gönlünüzü her muhtaca açmayın, Gülmek ve deniz en iyi terapi, Son olarak, planları çöpe atın, anın hatta yaşadığın her saniyenin tadını çıkarın..😌
Aklımda kalmıyo benim pek. Zaten başına buyruk bi yapım da var. Fakat güzel öğütler duyuyorum. Hatırlamasam da var yiani. Bi tane örnek olarak söyleyeyim ama. Mesela eskilerimiz derdi. Kimseye ilişme kimse de sana ilişmesin. Klasik bu zaten hemen hemen herkes bilir. Benim de insanlara vereceğim bir öğüt var. Kimseyi kendinizden çok sevmeyin. Kendinizin de var oluş sebebini ve amacını unutmayın..
Soru soruyoruz, cevap veriyorsunuz ama cevabınız belirsiz ve bu yorucu. Kısacası, verecekseniz dinleriz ve faydalanmak isteriz, vermezseniz çok kıymetli fikriniz hâlâ sizin kıymetli fikriniz olarak kalmaya devam da edebiliir. Sıkıntı teşkil etmiyor. ☺️