Basit bir soru gibi gözükse de üzerinde düşünüldüğü zaman kendimizi de daha iyi tanıyabileceğimiz bir soru.
Sait Faik'in böyle güzel bir tanımlama yapması pekiii... 🌼

Basit bir soru gibi gözükse de üzerinde düşünüldüğü zaman kendimizi de daha iyi tanıyabileceğimiz bir soru.
Sait Faik'in böyle güzel bir tanımlama yapması pekiii... 🌼

Evet soru aslında hem normal saat sorusu hem de felsefi bir soru gibi geldi yani normal olan kısmı telefonum her zaman yanımda olduğu için de bana kim saati sorarsa söylerim çok rahat bir şekilde. felsefi kısmı ise ben şöyle anladım her insanın saati ayni zamanı bilmesi kendini bilmesi ve kendisi hakkında soru sorulduğu zaman cevap vermesi demektir ya da aynı şekilde hayat bizim karşımıza sorunlar çıkarttığı zaman bunları çözebilecek zamanımız var mı? hayatın sorduğu her soruya doğru cevap verebilecek miyiz bu da önemlidir. insanlar her zaman için hayatta saatini yerini ve zamanını bilmelidir diye düşünüyorum ben bunu sadece hayat ile sınırlandırmayın yani kişisel gelişim olabilir ya da kitap okumak olabilir ya da kime nasıl davranacağımızı bilemek olabilir kısaca ZAMAN her şeydir bizde kısaca zamanı yani saati bilirsek kendimizi insanları ve dünyamızı da bilebilir insanlar ve kendimize cevap verip yol gösterebiliriz.
bence güzel açıkladım :D tabi ki da daha basiti söylemek gerekirse insanların yanında her zaman saat olmalıdır hem daha iyi zamanı yönetmek hem de biri sorduğu zaman saati onlara gösterebilmek için :D
0 zamanlarda herkes de saat olmadı. Haliyle de herkese saat soramazsınız. Saatiniz varsa değerli bir insansınız. Saatiniz olduğu için değil,
Ogünlerde saat sahip olmak ne ki, onu taşımak da bir o kadar zordur. Çünkü kurmalı saatler vardır ödemde. Günde bir kez kurmanız gerekiyor. Zamanı doğru ölçmek için. Zira sadece az sayıda insanda vardır ve zamanı doğru bir şekilde ayarlamak lazım.
Neye göre ayarlanıyor o zamanlarda saatler tabii ki, radyo üzerinden. Her saat başı radyo üzerinden saati tekrar kontrol edersiniz. bunun için sürekli radyo dinlemeniz gerekiyor. O zamanlarda radyo dinlemek öyle müzik, şarkı dinlemekten değildi. Bildiğiniz kendinizi geliştirebileceğiniz programlar vardı. Köy kahvesi vardı. çiftçilere genel bilgiler verirlerdi. Arkası yarınlar vardı. Bir çoğu kitaplardan uyarlanan hikayeler.
Yani vesselam; saati sorulacak adam olmak saati koluna takmakla olmazdı. Onun bir ağırlığı bir sorumluluğu vardır. Bütün bunlardan sonra bölgesiniz de sayılı saat takanlardan biriyseniz kültürlü birisiniz demektir.
O yüzden o yıllarda saat sorulacak adam olmak önemli bir şeydir.
Bu kadar detaylı bir bilgim yoktu. Şu an daha anlam kazandı gözümde bu soru. Teşekkürler...
Otomobilden atlayıp vapura doğru seğirten bir adamı tutup sual sorulur mu?
Cıgara yakılmaya, yol sorulmaya ne münasip görülmek, ne de münasip görülmemek iyi bir şeydir. Her iki insanda da bir iki aşırılık vardır.
Biri azametliyse, öteki pek düşkün, biri kılıklıysa, biri kılıksız...
😊😊
Saat sorulur bana, yol da sorulur. Zaten genelde yaylana yaylana yürürüm bir yerlere acele ile yetişmek gibi bir huyum yoktur dakik bir insan olduğum için her zaman erken giderim telaşlı veya agresif görünmem gelip rahatça sorabilirler. Ama ateş istenmez mesela benden, hiç çakmağın var mı sorusuna denk gelmedim mesela tipim insanlara sevimli geliyor muhtemelen hiçbir şey beklemiyorlar benden, sigarayı zaten içmiyorum da alkol aldığımı gören gördüğü halde inanamıyor😂 Kısacası soruya cevabım evet bana saat sorulur durur ilgilenirim, yol da sorulur bilmiyorsam bile açar bakar tarif ederim. :) hayatı acelesiz yaşarım, genel olarak yumuşak görünürüm.
Ne güzel anlatmışsın bee...😄
Teşekkürler 🤭
Cevap
12Cevap
İnsani insan yapan değerlerdir derdi Rahmetli Kore gazisi buyukbabam
2 Kasım 99 da hakka gitmeden önce son saatlerinde son saatler derken kendisi akciğer kanseri sonucu hayatını kaybetti. Bana şu vasiyeti bıraktı
Ey oğul yaptıkların ve yapacaklarinla ananın babanın darda kalmisin fakirin fukaranın güvenini kazanamiyorsan bir insan olarak kendine, kazandığın para ananın babanın darda kalmisin fakirin fukaranın ihtiyacını karsilamiyorsa parana lanet oku, Hayatta koltuklara değil gönüllere sevdalı ol koltuk sevdalıklari gelip geçicidir, düşmanın bile olsa darda kalmis bir insan sana elini uzatmış o eli geri çevirme iyilik iyidir siarini miras bırakmış bir büyük babanın torunuyum 45. yasindayim ve hep iyilik için koşuşturmaca içinde olan bir insanim
O yüzden saat sormak değil bir insana nasıl iyilik yapılacaksa fazlasıyla yapacak bir insanim
Seve seve
Ne güzel öğütler... Nurlar içinde uyusun büyükbabanız...
Teşekkürler sagolun onure ettiniz beni
Elbette. Saatim şu an 18:31 , hatta saati dakikası dakikasına söylerim, bana da o şekilde saati söylemelerinden hoşnut olurum. Sinirli, agresif kişilere hiçbir şey sorulmuyor, çünkü bazıları sinirini çıkaracak insan arıyorlar , çok doğru söylemiş Sait Faik
Gerçekten de öyle... Suratı sirke satanlardan uzak durmak lazım kilometrelerce...
Çok fazla anlam aramadan sorunun cevabını veririm.
Öncelikle bu ince düşünceli marjinal soru için teşekkürler. Ve evet öyle birisi olduğumu düşünüyorum :)
Ne demek... 🌿
Bu durum pozitif insan olmakla alâkalı aslında.
Yolda asabi yüzü asık bir insana sanırım saatiniz kaç diye soramazsınız.
Günümüzde artık insanların saate ihtiyacı yok ama arada bir saati soranlar oluyor bana...
Öyle bir insan olduğumu düşünüyorum daha gün birisi pat diye sordu 🙄
Yol tarifi , saat kaç, gibi insani davranışlara açığım
Saati sorduğu gibi cevap veririm hiç düşünmem niye sorudu hangi amaçla sordu diye pat diye geli verir cevabım..
Sorulur ya öyle sert görünen , sorulmayacak bir insan değilim bence 😂
Jdjdjdjd yani evet bence. Daha bugün biri Nisan kaç gündü ya diye sordu skfksmd
yani dakik biri sayılırım ama bazen hangi yılda olduğumuzu bile unuturum. d
Evet sorulabilir.. durmak üzere saatimm
Durmasın saatinn... pil takarızzz
Sağ salim atlatırsın inşallah o süreci...
Saatim olmadığı için hayır ama zamanında çok sordular.
Evet, dakikası ile birlikte söylerim
Evet kesinlikle..
Saati söyler yoluma bakarım.
Evet 👏🏻
Bu kadarına da cevap veririm
Telefonumu çıkarıp bakarım.
Evet sordukları olmuştu.
Direkt saati söylerim , boş yapmam
Direk cevaplarım tabii
Sorsalar söylerim
Neden olmasın, saat de sorulur adreste...
Ewet
Öyleyim
Yedi
Elbette
Evet,
Bir şey sorucam, biz 2022'ye geçtik değil mi?
Hayır 2023 yılındayız.
tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?