Her şeyden önce sizin özgürlükten anladığınız nedir mesala?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her şeyden önce sizin özgürlükten anladığınız nedir mesala?

Hapis olmadığımız bir gerçek ama sınırsız yaşamak çok farklı bir olay. Herkesin kısmen de olsa sorumlu olduğu şeyler var ve hep olacak. Sorumsuzca yaşamak bana göre özgürlük olamaz. Keyifli günler.
Değiliz. Çünkü yaşamak hayatta kalmak için çalışmak para kazanmak gerekir. Bunu bir şekilde ya okuduğun mesleği yaparsın ya da okumayıp çalışırsın. İkisininde ortak noktası belirli bir para karşılığında hepimiz hayatımızı satarız. Ben asgari ücrete hadi 10 bin liraya sen 20 bin liraya bir daha geri gelmeyecek olan o günleri bu para karşılığında satarız. Meslea senin çalışma saatin sabah 9 akşam 5'se cumartesi pazar tatilin var benim sabah 8 akşam 8 sadece pazar günü tatilim var. Hepimiz harcadığımız parayla kendimizi özgür sanan modern köleleriz =)
Maalesef bence bu dünyada kimse özgür değil. yani kimse kafasına estiği gibi yaşayamıyor çünkü bunun bir sonucu oluyor en basitinden hayalimizi gerçekleştirmek için bile zamanımızı harcıyoruz yani bir şey başarmak için kendimizden ödün olarak zaman veriyoruz bu yüzden de bazen isteklerimiz o kadar çok yoğun olur ki bazen isteklerimizin ya da hayallerimizin esiri oluyoruz
Aile evinde ne kadar özgür olunursa o kadar özgürüm. Zaten toplum olarak tamamen kadınlar özgür de değil bence. Çünkü kadın bir şeyleri yapınca bu ülkede adını or*ospuya çıkarırlar erkek yapınca o erkektir olur. O halde bu toplumun kadınları ne kadar özgürdür? O kısmı bira tartışma konusu. Bence ülke olarak sorunlarımız olduğu sürece özgürlük sadece bir kelime. Bu ülkede daha eşinin çalışmasına karışan, boşanmış kadınlara bile kötü gözle bakan insanlar mevcut iken ne özgürlüğü Allah aşkına?
Teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
38Cevap
Bizim ulkemizde kimse özgür değildir. Çünkü bizde aile kültürü vardır. Bir insan 80 yaşına gelse bile bir şey yapacağı zaman önce çocuklarının torunlarının nasıl etkileneceğini düşünür. Adam havuzlu villa alıyor havuzun etrafına koruma çitleri yapıyor torun düşer diye.
Özgür değilim… Hayattaki tek özgür olduğumu düşündüğüm şey zihnimde yankılanan kelimelerdir.
Genel olarak Evet
ama neye göre özgürüz bu değişir
Tam olarak istediğimizi yapamadiktan sonra gerçek anlamda özgür sayılmayız. Örneğin istemediğimiz halde her gün işe gidiyorsak tam anlamıyla özgür değilizdir ruhen ama yine de şükür fiziken özgürüz
Bilmiyorum. Bazen özgürsün istediğini yap desem de kendime tamamen özgür hissedemiyorum. Kanatlarımın çıktığını hissediyorum ama bir kozada olduğumu unutuyorum ‽
Dinde felsefede bilimde de doğuda ya da batıda özgürlük diye bir şey yoktur.
Özgür iradeden kimse bahsedemedi, özgürüm diyende kendini bilmiyordur.
Özgürlük, her istediğini yapabilmek değil, yapmayı istemediğin şeyleri yapmak zorunda olmamaktır. Böyle bakınca, çoğumuz özgür değil, modern köleleriz.
istediğin her şey yapmak değil, istemediğini yapmamaktır özgürlük. Buna kısmen sahibim diyebilirim.
Özgürlüğü gerçekten çok yanlış tanımlıyoruz. Kurtuluş savaşı dönemlerine denk gelsek özgürlüğü bu kadar hafife indirgemeyiz. Özgürlük bu demek değil!
Değilim. Her gün aynı işe aynı saatte gitmek canımı sıkıyor
Kısaca diyorum ki ;
https://youtu. be/sy13Ebw_4vw
Özgür değiliz elbette. Sınav dünyasında özgürlükten bahsedilemez.
Calismak zorunda olmadan yasantimi surdure bilecek hale geldigim zaman ozgur olucam.
Belli başlı sorumluluklarım var bunları saymazsak elbette özgürüm
Özgürlük sadece benim algımdan ibaretse; ne özgürüm ne de değilim.
Tam değil bu ülkede özgürlük her zaman kısıtlı
Sabah kalkıp işe gidiyorsam ki gidiyorum , hayır değilim
Hiç özgür hissetmiyorum, çalışıyorum çünkü 🤣
Allah beni özgür yarattı. Kimseye köle olmam.
Kul köle demektir. İnancın açısından Allahın kulu (kölesi) olmuyor musun? Yaratılmış olmak belirlenmiş bir yerde belirlenmiş bir biçimde belirlenmiş olan şeylerin dışına çıkamayacak ve kısıtlanmış bir şekilde olmaktır. Yani özgür olmak değildir. (Bu aynı zamanda kendiliğinden varolmak için de geçerlidir.)
En büyük özgürlük olsa olsa var olmamak olurdu. Var olmamak diye bir şey olmadığı için (ki, tanımı gereği böyle bir şey olamaz) özgürlük yoktur.
Zamanı satın almaya başlayana kadar kimse özgür değildir.
Hayır değilim. Hiçbir anlamda.
Istedigimi istediğim zmanda yapabiliyorum
İstemediğim birşeyi yapmiyorsam özgürüm demektir
Eski hayatıma göre özgürüm
İstediğim an istediğimi yapabiliyosam özgürüm.
Özgür değilim sorumluluklarım var.
Özgürüm ama kabullenemiyorum
Ben özgürüm başkasını bilmem aga
Benden özgürü mezarda
Doğadır ve değilim🥺
Degilim
Özgürüm
Özgür değiliz tam
Tabii ki özgürüm 😃
Fazlasıyla özgürüm..
hangi açıdan 🤔
Aslında evet