Bir teselli veya seni anlıyorum cümlesi kurulduğunda karşındaki kişinin seni gerçekten anladığını düşünebilmen için aynı şeyleri yaşamış olması gerekir mi?

Bir teselli veya seni anlıyorum cümlesi kurulduğunda karşındaki kişinin seni gerçekten anladığını düşünebilmen için aynı şeyleri yaşamış olması gerekir mi?

Aynı şeyleri değilse bile empati kurabilmelerini sağlayacak şeyleri yaşamış olmaları gerekir. Hayat her hatayı yapıp da ders alacağımız kadar uzun değil. Başkalarının tecrübelerinden de yararlanmayı öğrenmeliyiz.
Üniversitede bir hocamız bir arkadaşınız üzgün ve dertli olduğunda sadece anlatmasını ve rahatlamasinı sağlayın. Çünkü o ne vereceğiniz akla ihtiyacı vardır ne de onu anlayabileceğinize inanır. Samimiyetsiz bir yaklaşım olur, düz duvara konuşur gibi olursunuz. Bunun yerine sadece yanında olduğunuzu hissettirin yeterli derdi.
Bunun gibi ben de bir sorunum olduğunda bu sorunu yaşayan birinden fikir alabilirim, dertleşebilirim. Bir baskası aynı durumu yaşasa akıl da vermem, seni anlıyorum gibi büyük sözler de etmem. Çünkü evinden cenaze çıkmayan insan ölüsü olanın üzüntüsünü aynı hislerle paylaşamaz...
Aynı şeyleri yaşamış olsa bile herkesin eşiği farklıdır. Beni birinin anlamasına gerek yok. Anlayışlı olsun, yanımda oldugunu hissettirsin, beni incitmesin yeter.
Anlıyor gibi yapıp, hiç anlamaması daha kötü hissettirir.
Beni bi sen anladın. Sende yanlış anladın demeyelim sonunda 😀
Teşekkür ederim 😊
Kimsenin beni anlamasına gerek yok. Bu hayatta tek başınayız, yanımızda kim olursa olsun ya da biz kimin yanında olursak olalım. Bir yerden sonra yolu yalnız tamamlıyoruz gibi geliyor bana açıkçası 😂
Cevap
6Cevap
Evet beni anlayabilmeleri için yaşadıklarımı yaşamaları lâzım diğer türlü anlıyormuş gibi yapıyorlar sahte sahte...
Hiçte sevmem haklı olmayı..😄
Kim olursa olsun, zaten hiç kimse yaşamadığı bir şeyi tam olarak anlayamaz. Sadece yanında olarak üzüntüsünü paylaşabilir.
Bazı insanlar aynı şeyleri yaşasa bile anlaşamazlar, bazıları yaşamasa da anlayabilir.. Tamamen karşıdaki insanın hassasiyeti, empati duygusu ve yakınlığı ile alakalı bence.. Keyifli geceler..
Evet aynı şeyleri yaşamaları gerekiyor yoksa verdikleri teselli boş olur. ama bazı insanlar vardır ki yaşamasa bile empati yeteneği çok gelişmiştir ama herkes de bu yetenek yoktur maalesef bu yüzden de anlamadan dinlemeden konuşurlar :))
:D :D
:D :D
Evet bana göre yaşamadan anlaşılmaz.. Bazen için acır ya da canın yanar.. Sen de sanarsin ki o da öyle hissediyor, dersin seni çok iyi anlıyorum falan.. Ama palavra o işler.. Ateş düştüğü yeri yakıyor.. Gerçekten yaşayan insanın yasadigiyla kıyaslanamaz yaşamayanin anlaması..
"Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü, acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gibi. Ancak ondan sonra beni yargılayabilirsin."
"Beni anlamak için, ben olmak lazım arkadaş..."
Benzer şeyler yaşamış olması belki daha iyi anlamasını sağlar ama empati kurabilen bir insansa, dinlemeyi bilen bir insansa gayet aynı şeyleri yaşamadan da anlayabilir. Kişinin kendinde biter bence..
Ben, bana "seni anlıyorum" diyen bazı insanların beni gerçekten anladığına inanıyorum. Fakat kimisinin de anladığınızı düşünmüyorum. Özellikle de kaygı yaşadığım bazı konuları dile getirsem, yakın çevrem de dahil pek çok kişi saçmaladığımı düşünür. Zaten nasıl düşünmesinler ki, ben bile öyle düşünüyorum. Oysaki benim yerimde olan herkes aynı kaygılara sahip olurdu.
Tabii ki.. Bazı g. zekalılar başka türlü anlayamıyor çünkü.. İlla aynı b*ku o da yiyecek.. 😄
Doğru söylüyorsun kardeş
Bazen aynı şeyleri yaşayan insanların bile anladığını düşünmüyorum.
Aynen öyle.
Belki bir empattır ya da çok iyi gözlem yapar diyerek inanırım. Çünkü her hatayı yaşayarak öğrenemeyiz. Bazen izleyerek, bazen hissederek tecrübe kazanırız ‽
Valla ünlü düşünür Recep İvedik in dediği gibi,
' Beni anlamak için ben olmak lazım arkadaş '
Yok gerekmez empati bunun için var anlamaz anlamaya çalışır zaten yanımda olması da yeter
Hayır. Sadece beni dinleyip empati yapmaları yeter.
Bazı şeyler için evet ama anlatarak ta anlayabileceğim şeyler var
Mümkünse anlamasınlar reis bu hastalığı Rabbim düşmanımın başına vermesin
Yani bence aynı şeyi yaşayan daha samimi olur ama empati duygusunu bilen birisi de bu samimiyeti sağlar
aynı yaşaması demek hissetmesi derinden anlamasıdır.
yoksa yaşamadn kim anlasın
benim yürüdüğüm o yolları yürümeleri lazım
Aynı şeyleri yaşaması gerekmez.
Aynı şeyleri yaşamadan empati kurmak zor bence
Hayır empati yapabilmeleri yeter bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?