Doğum ve ölüm dışında her şeyin insanın iradesine bırakıldığına inanıyorum. Kendi seçimlerimiz sonucunda başarılı olunca bunu kendimizden bilip övünürken yanlış seçimler sonrasını kadere bağlamak pekte akıl işi değil
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Hayır ben kadere inanmıyorum. çünkü kader diye bir şey yok. eğer önceden yazıldıysa zaten insanlar boşuna dua ediyor o zaman. veya aynı şekilde önceden yazıldıysa benim suçum ne de iyi olduğum halde acı çekiyorum? bu tür şeyleri yıllar önce sorgulamayı bile bıraktım. kader denilen şey önümüze çıkan yolda verdiğimiz kararlardır bunu da biz belirleriz. sadece doğduğunuz yer veya aile yapınız gibi şeyler biraz kader sayılıyor ama onu da insan kendisi bir noktaya kadar değiştirebiliyor. ama tabi ki de herkesin inancı farklıdır saygı duyuyorum. ben başıma gelen olaylarda mantık ararım kendi hatama bakarım neyi yanlış yapıyorum diye..
Kadere değil bazen de iyi insan seçemiyorum ben galiba diyorum zaman zaman. insanlar çok yanıltıyor İki yüzlüler. Menfaati bitenin muhabbeti de bitiyor
Kendi seçimimden olduğunu bilirim. Kendine laf dedirtmeyen kişi kadere suçu atar. Kaderi, ona dayatılan yanlış seçimi yapıyor sanan çok kişi var. Klasik cahil davranışı.