Hz Ali ye sormuşlar , akıl insanın neresindedir?
Verilen cevap müthiş...
"Akıl insanın kalbindedir. Yani insanda hakikatı bulmak için beyin kafi değil.
Gönüle ışık düşmeli ışık olmazsa göz neye yarar?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hz Ali ye sormuşlar , akıl insanın neresindedir?
Verilen cevap müthiş...
"Akıl insanın kalbindedir. Yani insanda hakikatı bulmak için beyin kafi değil.
Gönüle ışık düşmeli ışık olmazsa göz neye yarar?
Çok kişinin aklı artık bacaklarının arasındayken güzel olmuş. Akılı yönlendiren tüm bedendir, hatta ruh.. Yüreksiz bir insandan aklı başında bir hareket bekleyemeyeceğin gibi, aklı ve bilgisi zayıf olan bir insanında yürekli olması sadece zarar getirir
Kimseyi yargilamayorum dönüp bakıyorum kalpime...
👍Evet ve cidden araştırmalara göre öyle Sadece kalpte de beyindeki gibi nöron iletimi var duygu ve tepkileri iletiyor kap ona göre heycan korku mutluluk durumuna göre şekil alıyor
👍aynen öyle
Evet çok güzel bir söz ancak Hz. Ali olarak tasvir edilen bu adamın onunla alakası yok. Resimdeki adam İranlı bir ressam. Kendi resmini çizerek Hz. Ali diye yutturuyormuş
Doğrudur bilmiyorum resim hakkinda
Bende yeni öğrendim
👍
Akıl insanın sadece kalbinde olmamalı. Çünkü kalple düşünemeyiz. Ama ölçümüze, üslubumuza dikkat edersek aklımızı doğru şekilde kullanabiliriz. Çok hoş bir söz vardı; "ölçünüz daima Allah rızası olsun" ‽
Gönüle ışık düşmeli ışık olmazsa akil neye yarar?
Kalp allahin evidir kalpte olmadıktan sonra akıl neye yarar?
Orası öyle tabi ki. Ama ışık kırık yerlerden geçer. Kırılmamış bir kalp Allah diyemez demek gibi geliyor bana bu söz
Allahin esmasinda geçen zül celali vel ikram
İlk önce celal olacak imtihan olacak
Sonra çekilen celalin ikramı olur
Tabi dediğin gibi kırılmak lazım kalp kırılsınki kime ait olduğunu hatırlasın...
Yani hiç kırılmamış bir kalp Allah'ı hatırlayıp anamaz mı? Ki ben akıl kalpte olmasın demedim. Olmalı ama "sadece" kalbimizle düşünemeyiz bunu kastettim
Bir söz vardı odun yanar kül olur insan yanar kul olur yanmak kırılmak lazım terbiye etmek lazim yunus emre gibi aşka duşmek lazım tabi diye düşünüyorum...
Akıl neden kalpte düşünemeyiz onu anlamadım?
Çünkü beynimizle düşünür, kalbimizle hissederiz. Bu tam tersi olursa beynimizle hissetmek de sorun yaşayabiliriz. Yine ölçülü olmak bakımından kalplerin de bir akla, rehbere ihtiyacı var. Bunu inkar etmiyorum
Farklı bir bakış açısı bilimsel yönden onaylanabilir ama benimde demek istediğim vücudumuzun manevi organları var manevi organı kalp gibi vicdan gibi biliyormusun bilmiyorum ama letaifler gibi Tasavvufta başlıca Letâif noktaları şunlardır: Kalp, Ruh, Sır, Hafi, Ahfa. Ayrıca iki kaş arasında bulunan Nefis, kafanın üst kısmında bulunan Letâif-i Küll.
Bilmiyordum eyw açıklama için
👍
Cevap
1Cevap
HZ ALİ diye bunu simgesel olarak bile paylaşmamak lazım.
o sözü HZ ALİ’mi söylemiş bilmiyorum ama bilinen bir şey Kalp önemlidir.
Foto net bilgim yok
Hz ali söylemiş
HZ ALİ’nin resmî veya fotoğrafı olması imkansız. O veya başka resim, fotoğrafı eve asmak sapkınlık.
Katılıyorum bu söze hakikat sadece akılla bulunmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?