Çevrende arkadaş ya da yakınlarının kötü olaylar sonucunda yanında olan ve teselli veren genelde sen mi olursun ve bu konuda iyi olduğunu düşünür müsün yoksa onlar mı teselli eder seni sürekli? 👀
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
en arkadaşlarımı teselli ediyorum genelde ihtiyaçları olduğu zaman ama kimsenin beni teselli etmesini istemiyorum istemedim de. çünkü sorunlar ile kendi başımın çaresine bakmayı öğrendim uzun yıllardır bu yüzden de benim için aslında insanın hatalarını kabul etmesi ve bu süreci olduğunda yalnız bir şekilde atlatmasıdır tabi ki de çok çok kötü durumda ise değer verdiğimiz insanın yanında oluruz ama her sorununda bana geleni de dinlemem.
Ne teselli ederim ne de edilirim. Sıkıntım varsa paylaşmam. Böylece kimse teselli edemez. Bunu yapana ayar oluyorum. Sırf kendi vicdanını rahatlatmak için saçma sapan cümleler kuruyor. Karşıdakine faydadan çok zarar var.
Bu yüzden kimseyi teselli etmem. Acısını kendi başına yaşaması için fırsat tanırım.
Merhaba. Lakin bu sizin için böyle. Karşınızdaki kişi ya da canı sıkkın olan herhangi bir kişi buna ihtiyaç duyuyor olabilir neticede. Karakter yapılarımız bir değil değil mi?
Merhaba. Karşı tarafın hissettiklerini anlayamayız. O yüzden verilen her teselli boşa. Söylenen her cümle ona daha da zarar verir. O yüzden acısını kendi başına çekmesi daha iyi olur. ~Karakter yapısı herkesin farklıdır
Sizi anlıyorum. Düşüncenize de saygı duyuyorum, misalen ben dediğiniz gibi bir insanım, o an bana kimsenin bir şey söylemesini istemem yani, boş gelir ama bazı insanlar böyle değil. Kendi kendilerine kaldıkları zaman daha dara düştükleri bile olur hatta. Neden zarar versin ki? Pek çok kişi zor zamanında yanında birini ister, sadece dinleyecek ya da anlatacak birini. Sizi de yargılamıyorum elbet. Yorumunuz dikkatimi çekti, yazmak istedim. Uzun etmek değil niyetim.
@hepimizbirvedia Karşı tarafı da kendi yerime koyarak görüş paylaştım. Her kişi farklı tabi. Kimi teselli edilmek ister kimisi isremez. Estağfurullah bu arada.
İlk yorumumun sonunda karakterlerlerimizin bir olup olmadığını sormuştum bu yüzden. Genel düşünmek lazım. İkimiz de kendimizce haklıyız ve kendimizce mantıklıyız. Teşekkür ederim nazik bir şekilde yorumuma cevap verdiğiniz için. Hayırlı geceler dilerim.
Hayatımın hiçbir evresinde teselliye ihtiyaç duyan bir insan olmadım. Oldum olası kendi başımın çaresine bakan bir insanım. Zaten çok fazla dert anlatmayı da seven bir yapım yok. Fakat teselli verme konusunda oldukça iyi olduğumu düşünüyorum.
Teselli eden. Ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyorum. 😅 Ben genelde derdimi anlatmayı falan sevmem, kendim çözerim. Ama iyi bir dinleyiciyimdir.
Valla daha çok tesselli ederim sinirli olanı kavga edecek olanı tartışacak olanı hep ben teselli ederim kendi halimde olduğum için kimse tesselli etmez beni