Bir insanın psikolojik sorunları olması yaptığı dengesiz davranışları ve terbiyesizlikleri haklı çıkarır mı?

Bir insanın psikolojik sorunları olması yaptığı dengesiz davranışları ve terbiyesizlikleri haklı çıkarır mı?

Elbette hayır, haklı çıkarmaz. Herkes hata yapar ve bu hataların ardında psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Bunu anlarım ama bunun için bir şeyler yapmaya çalışmayıp, sorununu görmezden gelerek; terbiyesizlik, saygısızlık yapanları anlamam. Anlayış göstermem.
Hayır çıkartmaz tabi ki de. yani bu aç bir insanın bir şey çalmasını haklı çıkartmak gibidir evet çok üzücü ve kötü bir durumdur ama bunun için yardım etmek daha doğru olabilir. eğer durum çok çok ciddi ise zaten bence uzak durmak daha doğru olacaktır mesela resimde Joker karakteri ve 2019 da çıkan filmi benim en sevdiğim karakter ve film. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. ve filmin sonunda kötü birine dönüşür. suç kendisinin mi? hayır değil ama bu yaptıklarını görmezden gelmeye ya da haklı çıkartmaya neden olmaz. o zaman herkes delirir ve kötülük yapabilir gibi bir mantık ortaya çıkıyor bu benim bakış açıma göre oldukça yanlıştır. bu yüzden de psikoloji bozuk olan insan bence zor kullanılmadan. kendi iradesi ile destek alması daha sağlıklı olacaktır.
Çoğu durumda, evet. Yaşadıklarıyla başa çıkamayan insanlar denge tutamaz. Ondan sonrası zaten rus ruleti gibi, kime patlayacağı şans.
Tabi kişinin kendi kanısından bahsetmiyorum. Klinik bir muayne sonucu, raporlu depresifse örneğin, ozaman haklı çıkarır. Ama onun haklı çıkması, benim bunu tolere etmek zorunda olduğum anlamına gelmez. İlişkimi keserim, bitti gitti.
Zor bir soru. Beynimi zorlayan soruları seviyem.
Büyük ölçüde o insanın normal olmadığının bilincinde olacağımız için, biz sallamayız belki. Adı üstünde, dengesiz. Kuramıyor dengeyi.
Sen ben tepki koyacağız ki dengeyi ayarlasin
Sağlıklı bir bünyesi de beyni de yok. Eğer ilerlememiş de bu hastalığı kullanan bir kişilikse evet dediğiniz olabilir belki. Lakin hastaysa ve ciddi anlamda kendinden geçiyorsa o durumda sallamamak en doğrusu.
O kadar ileriyse zaten yeri sağlık kuruluşları olur herkesin psikolojik sorunları vardır ayrıca bu bir bahane değil bence 🙃
Bahane olduğunu savunmadım. Kimisi anlayışı hak eder kimisi etmez zatenç
Ben biraz sert mizaçlı biriyim maalesef 🙃
Onu anlamak güç değil. Lakin anlayış hak edene verilmeli zaten. Gerisi insanın kendine zulmü olur aksi halde.
Aynen öyle 🙃
👍🖐️
Cevap
9Cevap
Psikolojik sorunlari olmasi ile psikolojik bir tanısının olmasi durumunda reaksiyonum farkli olur.. sorunu olan kişi hala tüm duygu ve dusuncelerinden, tavirlarindan sorumludur benim gözümde, aksi halde zaten "hastalik" seviyesinde oldugundan her turlu olumsuzluğa karsi toleranslı olmayi denerim..
Aklı çıkarmaz. Tedavi olması gerekir. Etrafımızda aklı dengesi bozuk çok insanlarımız var. Bunlardan çok çekiyoruz. Adalet yerini bulmuyor maalesef.
Haklı* olacaktı.
Anladım ben sen merak etme ☺️
Psikolojik sorunları olsa bile mücadele etmekte kendi elinde. Dolayısıyla tutarsız davranışlar göz ardı edilemez.
Bence de edilmemeli göz ardı edersen o insanlar senin enerjini sömürmekten başka bir şey yapmaz
Mesela;Manevi teyzemin ayrılmak üzere olduğu eşi bipolar hastası idi. Atakları olduğu için yok sayıyordum..
Ben kendime önem veririm etrafımdakilere önem veririm gelipte olay çıkaran biri varsa gereğini belirtirim madem hasta tepkisiz kalarak onu cesaretlendirmek yerine tepkimi koyarak kendini düzeltme fırsatı veriyorum kendi psikolojimi de koruyorum olarak görüyorum ben 🙃
Saldırgan atakları olduğı için teşekkür ederim 😊
Saldırgan atakları olduğu için teşekkür ederim derken 🤔
Cevaplar için teşekkür ederim 😊
asıl ben teşekkür ederim sorumda görüşünüzü paylaştığınız için hanımefendi ;)))
Eğer sorunu varsa gitsin tedavi olsun biz niye çekelim ki yani?
İşte aradığım cevap 🤣
Gitsin tedavi olsun. Haksız desek de kanunen suçlu bulunmuyor.
işte aradığım cevap :D
Bence çıkarmaz öyle birini tanıyorum sürekli yapmasi da hoş değil yani benim tanıdığım insan öyle yapıyordu ne kadar ilaç alsa da yaptığı hatanın farkına varıyor muydu bilmuyorjm ama sürekli özür diliyoru ama yine yapıyordu. Şahsen haklı çıkarmaz.
İlk zamanlar ufak tefek şeyler görmezden gelinebilir ancak durumunun iyi olmadığının farkında olmasına rağmen tedavi olmayı reddediyorsa, işte o zaman ortamın tadı kaçar.
Dengesiz davranışı haklı çıkarabilir lâkin terbiyesizlik farklı bir kategori bence ve o konuda haklı değildir.
Psikolojik sorun yerine travmalar desen haklı çıkarmaz derdim ama psikolojik sorun işte sen hasta olunca hiç öksürmüyor musun? O da öyle bir şey.
Yoo, her şeyi ona bağlayamaz. Sonuçta bir beyni var yani gayette kişinin isteğiyle işine gelip gelmemesiyle alakalı bi durum bence.
Bence sadece kendini kucuk dusuren, normlari anlayamaması dolayisiyla cevresine ufak tefek zararlari olanlar hoş gorulmeli, yardim edilmeli
Kimseyi hakli çıkarmaz, böyle tiplerden uzak durmalı..
Evet çıkarır adı üstünde aklı yerinde değil uzak durmak lazım öyle insanlardan
Dengesizlik ve terbiyesizlik farklı şeyler.
Ne yapsa haklidir bence
Sorunlari olan insan tam insan degildir yarim insan gibi
Aynennn
Git DELİLİK NEDİR? Adlı kitabı oku çok iyi anlatıyor
bakarım bir ara :)))
Peki😊
Cikarmaz da, bazıları hakim olamıyor kendisine.. bu da bir gerçek
Hayır tabii ki kendini bilen bir insan tedavi olması gerekiyor
Herkes o bahanenin arkasına sığınıyor aslına bakarsan. Inan ki bende bilmiyorum.
ustune kasıtlı gıtmıyorlarsa haklı cıkarmaz... lakın bazen ınsanlar psıkolojısı bozuk olan bırının ustune sırf pı. clıgıne daha cok gıdıyor... oylelerıne neyapsa haklı
Sadece bir yere kadar tolere edilebilir..
Yok ya edilemiyor
Sabır meselesi. Çok yakınımsa elimden gelen sabrı gösteririm, ama sınırları zorlarsa o zaman uğraşmam..
Bugün olan memleketteydim bahcede misafirlerim varken gelip aile yemeğinde arıza cikardi olay çıkarıyordum engel oldular
Sonuçta bilinçli yapmıyorlar, biraz daha anlayışlı olup destek olmakta fayda var..
Bence bilinçli yapıyorlar kendi psikolojimi bozamam
Hepsini değil, hastalığı çerçevesinde bazı yaptıkları mazur görülebilir
Kanunen suç sayılmadığı için yapacak bişi yok
Hayır çıkartmaz tabi..
Hayır anca bahane olur
Hayır gidip tedavi görebilir
Oyle insanları umursamam
Biraz ama çok da değil
Hayır haklı çıkartmaz ama dikkate de alınmaz
Yok ya saygı duymak gerekir
Hayır asla çıkarmaz.
Çıkartmaz.