Bir şey almak için kapıdan içeri girip de niye girdiğini unutmak “kapı etkisi” olarak adlandırıyor. Psikologlar bunun insan hafızasının güçlü yönlerinin yanı sıra zayıf yanlarını da ele verdiğini söylüyor. Günde bilmem kaç kere yaşıyorum, size de çok oluyor mu bu peki?
Aslında şöylesini yaşıyorum. Bir an aklımda olan şeyi saniyeler içinde unutabiliyorum. Daha son ise ben ne yapacaktım ya? diye kendi kendime soruyorum. Tabi eve girip de, o evdeki amacımı unuttuğum anlarda olmuyor değil.
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Evet ben bunu sık sık yaşıyorum, zaten bilime göre açıkçası dejavu gibi konulara da ilgim var mesela daha önce yaşamışım hissi. veya bir şey almaya giderken asıl almama gerekeni unutup başka konuya odaklanmak. bu açıkçası bence güzel bir şey olsa da bazen sorunlara yol açabiliyor. insan sürekli başka şeyler düşünüyor aynı anda çok şey düşününce de bir yerden sonra beynimiz yorulur. İnsan beyni, bazen bilinçaltı olarak işlem yapar ve belirli bir anda dikkat edilmeyen bilgileri depolar. Bu nedenle, bir şey almak için bir odaya girdikten sonra, odaya giriş nedeninizi unutabilirsiniz.
Bir kere dışarı çıktım ve gitmem gereken yeri unutmuştum. "Ben nereye gideceğim" demiştim. Bu sanırım daha ileri bir model :) çok sık oluyor ama ben bunu çok düşünmeye bağlıyorum. Çünkü zihin çalışırken ekstra birşeyler daha ekleyince sapıtabiliyor.
Bendeki tek kapı etkisi, hiperaktif olduğum için hızlı ve ani dönüşler ile kapı yanına toslamam. Bu yüzden kaburgamı incitmişligim bile var wowow inanilir gibi değilim 😄