Herkes mükemmel sadece kusurlu olan bizmişiz gibi tavır sergileyenleri zamanla görmezden gelmeyi öğrendim..

Peki sizin tavrınız ne oluyor bu insanlara karşı?
Herkes mükemmel sadece kusurlu olan bizmişiz gibi tavır sergileyenleri zamanla görmezden gelmeyi öğrendim..

Peki sizin tavrınız ne oluyor bu insanlara karşı?
İyi ki varlar. Onlar sayesinde her şeye tepkisiz kalmayı öğrendim. Çünkü öyle insanlar var ki kendinde olan kusuru başkasında yakalayıp saatlerce bunu söylerler oysa bir kere bile kendilerine bakma gereği görmezler. Bu yüzden sadece sessiz kalıp başımı sallıyorum. Çünkü tek istedikleri onaylanmak ‽
Bazı insanlar hatalarınızı sürekli hatırlatarak sizi aşağılamaya veya eleştirmeye çalışabilirler. Bu tür davranışlar çok yıkıcı olabilir ve özgüveninizi zedeleyebilir. Ancak, bu durumda yapabileceğiniz bazı şeyler vardır:
1-) Kendinize güvenin: Kendinize olan güveniniz yüksek olduğunda, başkalarının eleştirileri veya negatif tutumları sizi etkilemez. Kendinize güvenmek, hatalarınızın normal olduğunu ve herkesin zaman zaman hata yaptığını kabul etmeniz için size yardımcı olabilir.
2-) Empati kurun: Eleştiren kişinin neden böyle bir tutum sergilediğini anlamak için empati kurmaya çalışın. Belki de kendi hayatında benzer bir deneyim yaşamıştır ya da kendisi de hata yapmaktan korkuyordur.
3-) İletişim kurun: Eleştirilerden rahatsız olduğunuzu belirten dürüst bir konuşma yapmak, eleştiren kişinin sizin duygularınızı anlamasına yardımcı olabilir. Belki de o kişi farkında olmadan sizi incitiyor veya yardım etmek istiyor olabilir.
4-) Sınır belirleyin: Sürekli eleştirilmek mantıklı değildir ve bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Eğer birisi sizi kötü hissettiriyorsa, sınır belirleyip bu tür davranışları kabul etmeyeceğinizi açıkça ifade edebilirsiniz.
Sonuç olarak, insanların yaptıkları hataları sürekli hatırlatmaları çok yıkıcı olabilir. Kendinize güvenin, empati kurun ve dürüst bir şekilde iletişim kurarak bu durumla başa çıkmaya çalışın. Sınır belirlemek de size yardımcı olabilir.
Ben hiç değilse çabalıyorum.
Peki o ne yapıyor.
Sadece hiç.
İnsanız hepimiz hata yapıcaz.
Ben hatasizim diyen zaten hatanın kralını yapmıştır.
İnsanın doğasında var hata yapmak fakat hata ile yanlışı ayırt etmek de insana mahsus bir harekettir.
İkisinin arasındaki farkı ayırt etmeye başladığınızda her şey başlıyor işte.
Tabi bunu kabul etmediğiniz zaman her seferinde aynı şeyi yaşamaya kusura bakmayin mahkumsunuz.
Çoğu insanın söylediği cümle var.
Kimi sitem ederken , kimi ise cevabını bulamadigi da söyler bunu.
Nerede hata yapıyorum.
Yanlış bir soru cümlesi.
Hatani gerçekten bulmak istiyorsan sorulması gereken soru bu değil.
Nerede yanlış yapıyorum demek zorundasın.
Ben bu insanları tamamen hayatımdan çıkartıyorum yani tamam hatalarımı ben biliyorum zaten bir kez demesi yere sürekli söylüyorsa ben kıskandığını ya da sevmediğini düşünürüm bu yüzden de böyle bir insanı doğal olarak çevremde ya da hayatımda bulundurmazdım. aynı şekilde ben de kimsenin hatasını sürekli yüzüne vurmam yani anlamasını beklerdim sadece
Cevap
2Cevap
Uygun bir üslup ile bidaha yapmamam için uyarsa en azından kendini toplamaya çalışırsın ama dalga geçer gibi iste sürekli sen hatalisin falan filan derse o insandan soğurum uzak dururum mümkünse yan yana bile gelmemeye çalışırım her insan hata yapabilir önemli olan bu hatayı üslup düzgün bir şekilde karşıdakini de kırmadan aktarmak olduğunu düşünmekteyim
En yakınından biri olunca bu, diğer dış kapının dış mandalıvari insanları takmamak kadar kolayca görmezden, duymazdan, umursamazdan gelemiyor insan.
Sanırım ben o insanlardanım istemsiz yapıyorum bu davranışı ama düzeltme lazım toksik bir insan davranışı...
Elimden geldiğince sakin kalmaya ve duymamaya çalışıyorum ama yakınında biri ise çok zor oluyor bu durum bazen.
Kusur, görenindir.. Mesafe koyar, muhatap olmam..
Bu güzel bir şey..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?