Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Evet haklısın adalet her zaman doğru olandır benim için ama adalet olmadığı için de adaletsizlik bence kişinin kendi bakış açısına göre adalet sayılır. maalesef çoğu insan adalet ile intikamı karıştırıyorlar. yani adalet haksızlıkları düzeltmek için kullanılan yasal bir kavram olur. Adalet, toplumun düzenli işleyişi için gerekli olan bir kavramdır ve yasal sistem tarafından korunur. bunun için de kuralları esas alırız. ama intikam ise kişinin bencilce karşısında ki kişiyi cezalandırmak istemesidir. ben de intikamı seviyorum çünkü adalet olmadığı için dünyada bir kişi kötülük yapıyorsa onun hak ettiğini bulmasını isterdim.. ama bunu kendi karakterimi bozarak yapmazdım yani hak ettiği gibi davranırdım sadece herkese karşı.
Adalet neden yanlışı savunsun ki? Maalesef oluyor nice cinayetler oldu faili olanlar elini kolunu sallayarak çıktı dışarı. Ama olması gereken bu değil. Doğru olanı savunmak lazım. Bu kişisel adalet duygusu için de geçerli. Kişi benim düşmanım da olsa eğer doğruyu savunuyorsa onun yanında olurum
Adalet bizi diğerlerinden farklı kılan bir kavramdır. Her ne kadar inançlı bir insan olmasam da. Yaratıcının birinci önceliklerinden birisi yarattığının adil olmasıdır. Bana göre herkes adaleti hak eder. Belirleyici kurallar zaten kişinin yaptıklarının bedelini ödetecektir.
O adaletsizlik bir gün canını yaktığında sesini çıkarmadan durabilecekmisin? Hayat bir empatidir. Adalet kavramı oyle keskin ve kusursuz olmalıdır Kı en ufak bir tolerans ya da nuans kaymasına musaade etmemek lazımdır.
Sizin modlardan arkadaşlarına torpil geçen işgüzarlardan arada çıkıyor mesela. Hakkaniyetli ve adaleti eşit dağıtan modlar olmasa, onların açtığı gedikleri kapatmasalar burası çekilmez mesela.