Empat eksikliği de en büyük düşmanlardan biri olabilir. Empat dağarcığınız yüksek olsun 😊

Empat eksikliği de en büyük düşmanlardan biri olabilir. Empat dağarcığınız yüksek olsun 😊
Evet. Önyargılı olmak, zanda bulunmak çok tehlikeli. Hatta bu bir kul hakkıdır bana göre. Dediğin gibi karşımızdaki kişiye ve kendimize biraz daha zaman verip, empati ile yaklaşarak daha güzel ve daha doğru kararlar verebilir, o kişiyi daha doğru anlayabiliriz. 😎
Bir nevi kendi karakterine de kötü özellik ön yargı.. Empatli kişilerin nice olması dileğiyle 😊
😊🌹Melek kardeşinin bugün anlık bir sürü arkadaşı oldu ve yine farkındalıklar abi
Evet kesinlikle katılıyorum aslında ön yargı öyle bir şeydir ki hayatımızı kötü yöne etkileyebilir. yani bazı kişileri ya da bazı olayları dinlemeden yargılamak sadece insanın kendisine zarar verir diye düşünüyorum. bu yüzden de ön yargılı olmamalıyız nasıl bir kitabı kapağına göre değil içeriğine göre alıyorsak ön yargı da aynısıdır
Hatta toplumsal bir tabudur bazen. Bize on yargi yaşarken de aşılıyorlar.
Merci bu ilk oldu bana ve hayırlı bayramlar olsun😊🤝
Teşekkür ederim bilmukabele 😊
Merci
Cevap
16Cevap
ön yargı bence bütün her şeyi düşmanıdır geçmişte olan bitenle kıyaslanmakta nefret edici bir şey..
Böyle kişiler genellikle acı çekmiş kişiler olabiliyor
geçmişin acısını şu anki kişilere çektirmeleri çok saçma ve aptalca
Kendilerini geliştirseler belki de böyle şeyler olmaz.
Öyle. Bazen bir soru soruyorsun bize diyecek söz kalmıyor. Çünkü en güzel cevap açıklamanda gizli oluyor. Bu da öyle sorularından ‽
Teşekkür ederim 😊😊sizin düşünceleriniz de önemli olduğu için
Çok güzel bir konuya degindiniz biliyormusunuz insanın başına gelenlerin sorumlusu belkide bu onuargılar
Teşekkür ederim. Empat eksikliği de sayılabilir 😊
Evet aynı şekilde çok onemlidir
Sosyal yaşamı ve insan ilişkilerini çok derinden etkileyen bir şey ve eskisi gibi insanlar bir araya gelmiyor fark ettiyseniz
Toplumdan izole oluyor kimisi. Pandemi sonrası alışkanlık bazılarından
Evet pandemide bunlardan biri ama oncesinde de bu vardı
Ciddi bir durum degilmi sizce de
Bu durumda birbirimize daha baglı kalmalıyız ve güvenmeliyiz ve iyi geçinmeliyiz bence
Kimileri geçim eri olmadığı için. Teşekkür ederim 😊
Sanırım haklısın.
Empati gerçekten muhteşem bir şey ve bunun hakkında kıtaplar var sanırım okumak gerek.
Biraz da insanların okumaya olan yaklaşımı ile alakalı olabilir sanırım
Bilgiye ve ogrenmeye
Kesinlikle hocam gerçi günümüzde savunma mekanızması oldu
Birgün savunma mekanizması yapan kişilerin tabuları da yıkılır 😊
bir kısım insan kendini beğenmişliğinden bir kısım insanlar ise ön sezi ile önyargıyı karıştırdığından sıkça karşılaşılan miğde bulandıran bir durum
Önyargıdan kurtuldum. Herkese 0 noktasından başlıyorum hiçbir değerlendirme yapmadan
Einstein bile “Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur” demiş... Elbette öyle
Ön yargıyi bir şey değil kesinlikle
Evet. Ama bazılarında bu durum mevcut olduğu için
Teşekkür ederim duyarlı olduğunuz için 😊
Hak etmeyen insanlara , bir kazanç kapisi goruyor. Bu ne büyük acizliktir.
Ama ülkemizde olmuyor.
Biraz çabayla ön yargısız toplum olunabilir 🇹🇷
Evet ön yargı her şeyi mahvedebilir
Evet öyle gerçekten.
Maalesef öyle..
Aynen o tip insanlar uğraşmak çok zordur
Öyle olanı anın da silerim.
On yargılı olmamak gerekir.
Değil
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?