Hep başkaları bazıları ya banane diğerlerinden, başta bunu yaparak beni karşına alıyorsun sonra diyorsun ki yok yeme deme yok şöyle deme böyle deme nasıl deme şimdi :D
Katlanılan zorluk adına saygı duyman gerekiyor ya zaten, hani herhangi bir sağlıksal sorunun olsa eyvallah denir de... Neyse böyle düşünüyorsan masada oturmaya gerek yok zaten
Nerelisin, hangi burçsun sonrası zaten vardır da bilmiyorum. Bir şey görüp kendin mantıkla yorumlama yapamıyor musun diyorum. Hani sinirlenebilmek gibi mesela bunu yapabiliyorsun :D
Şuanı söylemiyorum başlardaki sinirinden bahsediyorum. Din bilgisi verdin de sanırım ölçmeden oldu biraz " Tok açın halinden ne anlar demişler." Aç tokun halinden değil :)
Karşımdakinin beni açlığıma karşı rencide edişine mi bir şey demeye hakkım yok komik olma Allah aşkına oldu bende gidip birinin canına kast eder gibi tuzak kurayım benlik bir şey yok diyeyim sonuçta ben ortaya koydum dimi
Bende önüme gelip bunu yaparsan diyorum zaten farkındaysan. Şimdi soruyu ortaya atıyorsun genel bir kitleye sorulan soruya benim cevap vermem çok normal değil mi? Mübalağa yaptığım konu da geldiğim noktaya bak :D O kadar duvar örerek başlıyorsun ki inanılmaz sanıyorsun ki sadece sen haklısın. Evet umursamayabilirim ama bu toplumsal alan da doğru bir şey yaptığını ispatlamaz. Varlığa saygı duymak ile toplumsal ahlak arasındaki farkı karıştırma
Herkes herkese saygı duymalı sen oruç tutabilirsin gelip karşında yiyen adam tutmayabilir karşımda yemek yeme deme hakkin yok sen başka yere geçeceksin ya da bakmicaksin
Ömrünce her an her yerde yemek yiyebilirsin buna bir şey denmez dediğin gibi ihtiyaç olduğu için, ama tuvalette yemek yemezsin dimi, çünkü ortam ve şekil farklıdır. Keza yılda 1 kere inancına göre insanlara da bu şekilde müsamaha göstermeye saygılı olmak denir. Israrla karşısında yemek yemeyi savunmaya ihtiyaç denmiyor. Benim gibi betimlemeyi git ötede tıkın diyene adabıyla cevap verebilirsin bu da hakkın ama düşüncenin doğru olduğunu göstermez.
Oruç insana yapılan bir ibadet değildir. O yüzden yapılan saçma sapan dayatmalara katlanmak zorunda değildir insan, keza oruçlu olunmasa bile karşına geçip ziyafet çekmek cümlesi bile görgüsüzlük olarak adlandırılmıştır. Zaman ne kadar edepsiz olsa da adabı olan insanlar yok olmuş değil...
Bela okuması doğru bir şey zaten değil... Bunun dışında sakız çiğnemenin de adabı var bunun oruçla alakası da yok, bu biz Trabzonlulara neden sinirlisiniz demek gibi gel o kasvette yaşa sürekli yağmur yağmasına katlan da sinirlenme
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Sen oruç tutmuyon mu baco
Yok bacım tutmam
Kral o zaman az ötede tıkın
Aç insanların önünde her gün diğer unsanlar yemek yiyor onlar ağzını açıp bisey diyor mu
Senin bu yaptığın çok günah
Diğer insanlar dediğin gibi diğerleri ben değilim. Senin ki değil benim ki mi günah :D :D
Oruç tutmanın amacı aç insanları anlamaktır aç insanların karşısında nasıl yemek yiyiliyorsa senin karşında da yemek yiyilir icilir buna aliscan koçum
Herkes iyilik meleğiyse beni alakadar etmez. Ben saygı duyar saygı beklerim aslan parçası git ötede tıkın dediğimde de gocunma
Banane gözünün önünde tikinirim hicbisey de yapamazsın bana
Bir şey yapmam zaten bazen dil ile çözülür meseleler
Hiçte bile çözülmez senin gibilere gıcık oluyorum
Gıcık olmak güzel bir şey anlıyorsun en azından
Anlamıyorum valla yanında olsam gözünün önünde yemek yerim sırf inadımdan
Öfkeli saçma sapan birine dönüşeceğimi falan mı düşünüyorsun :D
Bazılarınız öyle
Hep başkaları bazıları ya banane diğerlerinden, başta bunu yaparak beni karşına alıyorsun sonra diyorsun ki yok yeme deme yok şöyle deme böyle deme nasıl deme şimdi :D
Banane az ötede tikin diyemezsin istediğim yerde tikinrim sana mı soracaktım
Sormazsın tabi ki Laps diye önüme gelirsen ben derim
Diyemezsin😡
Böyle sinirlenir saygı duymazsan daha fazla derim
Desen de umursamam
Sen umursamican asla inanmam
Sen aslen nerelisin
Trabzonliyim
Belli belli
Yalnız bizde umut bitince inat başlıyor senin ki ayrı bir değişik
Nesi değişik mis bacı
Saygı duymak varken değişik bir düşünceye girmek neden
Saygı duymayan sensin
Aç olana gösterilmeyen tevazu değil tok olmak için yapılan faaliyet mi saygı oluyo 😄
Aç insanları anlamak için oruç tutuyorsun zorluklarına da katlanmalisin bence
Katlanılan zorluk adına saygı duyman gerekiyor ya zaten, hani herhangi bir sağlıksal sorunun olsa eyvallah denir de... Neyse böyle düşünüyorsan masada oturmaya gerek yok zaten
Senin burcun ne ya
Yengeç
Kizzz belli oldu senin cazgirligin sebebi🤣🤣🤣
Herşeyi bir olguya dayandırıyorsun kendine özgü bir şeyin var mı 😄
Nası yani
Nerelisin, hangi burçsun sonrası zaten vardır da bilmiyorum. Bir şey görüp kendin mantıkla yorumlama yapamıyor musun diyorum. Hani sinirlenebilmek gibi mesela bunu yapabiliyorsun :D
Yoo ne sinirlenmesi farkındaysan ben sana çok mantikli bilgiler verdim din hakkında ama duvara söylemişim gibi oldu
Şuanı söylemiyorum başlardaki sinirinden bahsediyorum. Din bilgisi verdin de sanırım ölçmeden oldu biraz " Tok açın halinden ne anlar demişler." Aç tokun halinden değil :)
Ya bak anlatamıyorum sana sen kendin oruç tut tamam ama karşındaki senin karşında yemek te yer kahve de içer bisey deme hakkın yok
Karşımdakinin beni açlığıma karşı rencide edişine mi bir şey demeye hakkım yok komik olma Allah aşkına oldu bende gidip birinin canına kast eder gibi tuzak kurayım benlik bir şey yok diyeyim sonuçta ben ortaya koydum dimi
Ya ne alakası var sen iyi misin sen oruç tuttun diye herkes yemek yemicek diye bisey yok edebinle adabinla orucunu tut millete karışma
Bende önüme gelip bunu yaparsan diyorum zaten farkındaysan. Şimdi soruyu ortaya atıyorsun genel bir kitleye sorulan soruya benim cevap vermem çok normal değil mi? Mübalağa yaptığım konu da geldiğim noktaya bak :D O kadar duvar örerek başlıyorsun ki inanılmaz sanıyorsun ki sadece sen haklısın. Evet umursamayabilirim ama bu toplumsal alan da doğru bir şey yaptığını ispatlamaz. Varlığa saygı duymak ile toplumsal ahlak arasındaki farkı karıştırma
Önüne gelip yaparsam da bisey diyemezsin diyorum ben
Toplum içinde bu hürriyet bende de var dimi bunun farkındasındır umarım
Herkes herkese saygı duymalı sen oruç tutabilirsin gelip karşında yiyen adam tutmayabilir karşımda yemek yeme deme hakkin yok sen başka yere geçeceksin ya da bakmicaksin
Sen bana saygı duymayacaksın ama buna saygı bekleyeceksin. :D Zaman kaybı bir düşünce
Bunun neresi saygı duymamak yemek yiyip içmek bi ihtiyaçtır
Ömrünce her an her yerde yemek yiyebilirsin buna bir şey denmez dediğin gibi ihtiyaç olduğu için, ama tuvalette yemek yemezsin dimi, çünkü ortam ve şekil farklıdır. Keza yılda 1 kere inancına göre insanlara da bu şekilde müsamaha göstermeye saygılı olmak denir. Israrla karşısında yemek yemeyi savunmaya ihtiyaç denmiyor. Benim gibi betimlemeyi git ötede tıkın diyene adabıyla cevap verebilirsin bu da hakkın ama düşüncenin doğru olduğunu göstermez.
Oruç tutmak karşında ziyafet cekilse bile bakmamak demektir yoksa herkes kolayca Oruç tutabilir ama zorluğu orada işte
Oruç insana yapılan bir ibadet değildir. O yüzden yapılan saçma sapan dayatmalara katlanmak zorunda değildir insan, keza oruçlu olunmasa bile karşına geçip ziyafet çekmek cümlesi bile görgüsüzlük olarak adlandırılmıştır. Zaman ne kadar edepsiz olsa da adabı olan insanlar yok olmuş değil...
Senin yüzünden halen kahvemi içemedim
Bende normalde asla böyle muhabbeti devam ettirmem de savunduğun şekle inandığını düşünmüyorum komik çünkü
Yoo gayet inanıyorum ramazanda mesela ben kendi halimde sakız çiğniyorum yolda karşıdan gelen adam bana bela okuyor böyle bisy yapmaya hakkı yok yani
Bela okuması doğru bir şey zaten değil... Bunun dışında sakız çiğnemenin de adabı var bunun oruçla alakası da yok, bu biz Trabzonlulara neden sinirlisiniz demek gibi gel o kasvette yaşa sürekli yağmur yağmasına katlan da sinirlenme
Yani biliyorum sakız cignemenin adabını kendi halimde cigniyorum diyorum ağzımın içinde yani
O zaman o kişinin yanlışı oluyor bu senin değil adabıyla yapılan bir şeye karşı artniyet saygısızlıktır.
Haklısın cicim sonunda anlaştık senlen
Anlaşacak gibiydikte çok yokuş yaptın :D
😃😃
Şimdi kahve mi içiyon yemek mi yiyon ne istersen yap :D :D bize de 20 dk civarı kaldı zaten :D
Kahve çikolata karışık 😅😅
Afiyet olsun 😄😄
Saoll😊😄
Şimdi bende Bi kahveni alırım 😄😄
Sade mi şekerli mii😃
orta şekerli :D
Senin kahve iftara kaldı artikkk😃
Olsun da iftara kalsın :D :D
Sstt gel yapimm
Tam zamanı 😄
Ee sen gelmiyorsun kii
Bilmediğim bir yola mı çıkayım
Takip atim mi
Bizde soruya soruyla Cevap vermek adettir 😄 atsan mı?
Bilmemm
At at insan canlısıyım 😄
Ben hayvan miyim 🥺
Hayır ya benden zarar gelmez demek istedim 🤦🏻♂️
Baş ağrısının çaresi belli
Kahve yapmam ama alırım
Dişin ağrıyorsa çektir başın ağrıyorsa s.. r
Ver adres gelip yapıyım gör icrati
Sen kimsin
Kim oluyum mertim gelip sana kahve yapayım ya da başka şeyler
Başka şey ne la
Zevk veren şeyler