Selamlar... Dozunu ayarlayamamak, adım atmamak, kibir olarak görülebiliyor. Sizce nasıl?

Selamlar... Dozunu ayarlayamamak, adım atmamak, kibir olarak görülebiliyor. Sizce nasıl?
Gurur hastalıktır..
İnsan, kendinin bile sahibi, hakimi değilken, dünyanın sultanı gibi tavır takınması, kimseye ihtiyacı yokmuş gibi davranması, sağlıklı bir davranış değil..
Oysa insan; aciz, muhtaç.. Havaya, suya, sevgiye bile..
Sağlıklı insanda, gurur, kibir, firavuna ait özellikler bulunmaz..
Yalnız! İzzet ile gurur karıştırılmamalı..
İnsan elbette muhtaçtır ama insana da köle olacak kadar değil.. Bunu engelleyen de insanın izzetidir.. Kime muhtaç olduğunu bilmesi izzettendir..
Bence gururu fazla takan insanlar olabilir aslında. yani her şeye gurur yapmaları gereksiz oluyor. yani aslında bir insan zaten her şeye gurur yapamaz ki çünkü mutlaka zorunda kaldığı durumlarda olacaktır şu an yoksa bile ileride kesinlikle olacağı için ben gereksiz buluyorum. tamam gururlu olmak lazım ama bazı konularda da gurur boş oluyor. mesela aşk konusunda da gurur yapanlar var bazıları öyle ki artık inatçılık boyutunda yapıyorlar
Kompleksli insan davranışıdır. Kendi içinde olmamis biridir. Çünkü kendine saygısı olan biri dışardan gelecek şeylerde tehlike aramaz. Bunları yönetme kabiliyeti yüksektir.
Gurur yapan biri olaylardan çok etkilenen, karşındaki kişiye empati kuramayan kişidir bana göre. Böyle çabucak yara alan, çabuk incinen biri hem karşıdakini yorar, hem hayatı kendine zindan eder.
Cevap
11Cevap
Her şeye gurur yapmam. Özellikle ben suçlu isem yapmam. Lakin karşı tarafın bir davranışı varsa gururumu kıracak, o zaman iş değişir. Keyifli günler.
Dozunu ayarlamak çok önemli. Gerçekten gurur uğruna neler ziyan ediliyor biraz ölçüp tartmak lazım.
Gurur, izzeti nefis anlamında kullanılır. Herşeyi kompleksleri ve ezik algıları ile yanlış anlayanlar her ortamda illaki olacaklardır. Alıngan yaklaşıma maruz kalmanız an meselesi olduğundan o tarz insanlara minimal muhatabiyet en korunaklı yaklaşımdır.
Gururunu da alsın anasının yanına dönsün. “Her şeye” gurur yapılması saçmalık. Gurursuz olunmaz ama her şeye de gurur yapılmaz. Bayıyo
😏
Çok güzel bir şey olduğunu düşünüyorum kendim de öyleyim. Gurur hayat prensibimdir bu ilke doğrultusunda yaşayıp öleceğim.
herşeye gurur yapılmaz, yapıyorsa da her zaman kaybeder
Halk arasında dik kafalı dedikleri kişiler mi 😃 Fazla gurur iyi değil. İnsanı kötülüğe sürüklüyebilir belki
Herkese göre değişir de ben gurur olgusunu zerre umursamam aşırı derecede dalga geçilen bir ortamda da en fazla biraz ağlarım geçer gider
Fazla abartıklarını. Gurur iyidir ama aşırısı kötü cidden.
Fazla gurur totoya vurur der geçerim. Sevmem o tarz insanları
Kibirli olduklarını düşünüyorum fazla gurur iyi değildir
Bir çok konuda ben de gururluyum fakat bazı konularda yenik düşmek gerekir 🥰
Benden uzak dursunlar
Doz mühim
Narsistlik, bencillik görüyorum..
gereksiz bi işe yaramaz bu yani.
gurur şart
Sevmediğim tiplerden
Çekilmiyorlar valla
çok itici bence
Cok gereksiz bir duygu