Baskı yüzünden hiç sevgilim istediğim hayat olmadı hayatı yaşama sevincim azalıyor burada
Sadece fikir almak istiyorum belki tecrübesi olan birinden
Baskı yüzünden hiç sevgilim istediğim hayat olmadı hayatı yaşama sevincim azalıyor burada
Sadece fikir almak istiyorum belki tecrübesi olan birinden
Baskı derken ailenin sana kurduğu baskıdan mı bahsediyorsun yoksa çevrendeki insanların sana kurduğu baskıdan mı o kısmı tam olarak anlayamadım ancak ben aile olarak düşünüp bir cevap vermek istiyorum
Maalesef günümüz gençlerinde yaşanılan en büyük sorunlardan bir tanesi aile baskısı açıkçası başlarda tabii ki ben de şu an bir genç olduğum için isyan ediyordum bu durumu ancak şöyle bir bakınca etrafa ailelere de biraz hak vermiyor değilim ancak yine de insanın evladı bile olsa kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlamamalı en azından bunaltacak derecede
Ailen nasıl insanlar bilmiyorum ancak onların güvenini kazanmaya çalışabilirsin bir şekilde muhtemelen klasik olan sana değil çevreye güvenmiyorum lafını falan diyeceklerdir sana ki ben de böyle düşünüyorum gerçekten çevre insana çok fazla zarar veriyor en kötü yolda yürürken yüzüne bir şey atılabiliyor veya sevgilim dediğin insan tarafından öldürülebiliyorsun
Maalesef aile evinden uzaklaşmadan bu baskıdan kurtulman biraz imkansız görünüyor. En azından birkaç sene daha sabretmeye çalış. Eğer sabredemiyorum diyorsan bir şekilde özgürlüğünü kazanmaya çalış gerekirse ailenle konuş gerekirse kavga et tartış artık bilmiyorum nasıl yaparsın
Annemin baskısı var babam bizimle değil bazen arıyor genelde ise şantaj eder gibi annemden para istiyor bunca senelik emegimin hakki diye ama o parayla annem bizi gecindirmeye calisiyor veya bana ben evlenirsem sizinle birdaha konusamicam diyerek kiriyor beni
Annem ise manipulatif bir kadın evde konuşmak aglamak kahkaha atmak yasak seviyesinde para üni vs konusunda umut veriyor söz veriyor ama yapmiyor sürekli siz bana yuksunuz diyor asagiliyor bazen s*ktirin gidin diyor artık sık sık
Ne sevgilim ne de arkadaşım oldu doğru dürüst param da yok ve korkuyla buyuttuler 1 2 sene üni için evden ayrı kaldigimda birey olmanın rahatligini ucundan gördüm üniyi birakicam çünkü yapamıyorum kursla falan birseyler yapmak istiyorum buna belki para verir ama yine de baskı altındayim
O kadar haklısın ki gerçekten seni anlıyorum kendini baskı altında hissediyorsan kendini kötü hissediyorsan seni bu duruma getiren kişileri hayatından çıkarmalısın ya da mesafe koymalisin çünkü senden 1 tane var kendine iyi bakmalısın kendini sevmelisin iç sesin kötü diyorsa sen ona uymamalisın kendini iyi hissedecek şeylere yönel bazı aktivitelerle uğraş kitap oku gez dolaş namazlarını kıl dua et kuran oku hayatta senden değerli kimse yok unutma ve derslere gelince tabiii çalış geleceğini düşün şimdi sıkılabilirsn ama zaman geçecek iyi ki okumuşum mesleğim var diyeceksin insan bunu sonradan daha iyi anlıyor pişman olacağın şeyler yapma asla eğer çalışmıyorsun dua et kesinlikle başka çaren yok canım
Sevgili işini hayatını yaşamayı üniversite zamanında yapamazsın kimsenin kafasını karıştırmasına izin verme okul bitince rahat olacaksın buna inan sadece
Sen sadece bunalmışsın bu zamanlarda her şey üstüne geliyor gibi olur ama geçecek
Şimdi durum öyle ki üniyi birakmayi düşünüyorum kursla devam edicem eğer olursa biryandan sagligimla da ilgilenmeliyim burada tedavisi yok sanırım kendim bilmiyorum yapabilecek miyim yapamicak miyim skolyoz var bende
Diğer o dediklerin için aile baskısı olmaması gerekiyor zaten çık gez hobinle ilgilen diyorsun nasıl ama
İlk başta sağlığını düşün aileninde dediğini yapma pek takma onlara bir şey söyle yoksa üstüne gelirler
Hem niye uğraşıyorlar ki senle hiç sevmiyorum böyle şeyleri sen lafını verirsen hiç bisey diyemezler
Bazen insan kendi eliyle yapıyor her şeyi kimsenin seni psikolojik zan atında bırakmasına izin verme etkilenen sen oluyorsun
Nedeni para sadece
Paran mı yok vermeleri lazım
Vermiyor bazen işte ben jendim hiç salismadim mesela calismami da biryandan istemiyor kadın ne istediğini bilmiyor
Allah yardımcın olsun ne diyebilirim ki herkesin sıkıntısı derdi büyük sana önerim dua etmen kalpten başka çare yok
Şöyle düşün; üzerindeki baskı sonsuza dek sürmeyecek. Kendi ekonomik bağımsızlığı kazandığında tüm prangalarından kurtulup dileğin hayatı yaşayabileceksin. Bunun için çok çalış ve hayallerinden asla vazgeçme.
Peki o zamana kadar hiç arkadassiz sevgilisiz nasıl yasicam
Kendini oyalayacak bir meşgale bul.
Eskiden ben de senin gibiydim. Stres yapıyordum ama üniversite derslerini aştım ve mezun oldum. Şimdi de iş arama konusunda sorun yaşıyorum ve şu an KPSS'ye hazırlık yapıyorum. Derslerden bir şekilde mezun olursun dersleri kötü olanlar bile mezun oldu. Yeter ki kariyerin olsun. Abin olarak seni her zaman dinlemeye hazırım.
Cevap
7Cevap
Aile baskısı her yerde var İnanki. Bende de var. Ben de aynı sekile üniversite derslerine odaklanamiyorum, üstelik online sınavlarım başlıyor ve berbat sekildeyim. Yapacak bir şey yok. Maalesef kendi ayaklarimizin üzerinde durmaya calisicaz. Yorumlarda ayrı eve çıkmak özgür olmak istiyorum demişsin. Bunu herkes istiyor işte bunun için asla pes etmeden okuyup kendi paranı , mesleğini kazanman gerekiyor.
36 yasindayim, ben de birebir istedigim yasami yasamiyorum, uni 2 den beri calisiyorum. hayatta kalma ve yasama baskisi ile mucadele ediyorum. herkes boyle, yasin cok genc daha simdiden tekeri patlak araba gibi saga sola cekme
15-16 yaşlarındasın diye tahmin ediyorum sen de aile baskınını kendi dünya görüşlerini oluşturmada kullan neylerinden memun değilsin vesaire kendini geliştir psikoloji felsefe gibi dalları araştır ilgin olabilir avantaja çevir kendi ekonomik özgürlüğünü alınca da istediğini yaparsın her yaşın güzelliği var takma aileni zamanını değerlendir
15-16 yazmışım 18-19 yazacaktım
20 olucam kanka
Psikoloğa gittim 3 4 ay 2 psikolog degistim
Annem baskı yapıyor kendi sağlığım para okul jurslar hedefler hepsi şu an sorun ya
Bence psikiyatrist dene
Ailen ne gibi konularda baskı yaptı
Psiko terapi aldım şu an para yok o kadar ki tekrar alayım
Ne gibi derken ailevi geçmiş şimdiki problemler söz verip umut verip bir şey yapmamasi asagilamasi baskısı hersey iste
Psikoloji hakkında bilgiye sahibim istersen konuşabiliriz hem profesyonel açıdan hem de arkadaş gözüyle sohbet edebiliriz istersen
Kaç yaşındasın
19 oluyorum Mayıs'ta
Bensenden buyugum askim
O sancılı süreçleri bilirim kanki sabret gelecek o diploma
Bende senin gibiyim üni bile yollanmadım 2 yıllık diye şehir desen bildiğim yer nereyi gezeyim hep aynı yer uzağı gitmem yasak 1 saat disarda olsam eve gel deniliyor cidden yaşam sevincim kalmadı
Bende öyle değil durum daha farkli
Maalesef kendi işini kazanmaktan başka çare yok.
Hiç çalışmadığım için korkuyorum nasıl oluyor bu mesela
Hayatı kabullenmek zaman alabilir zamana yay
Yaşım geçiyor artık boş boş beklemek istemiyorum
Haklısın dışarıda herkesin yaşadığı hayat sana yasatilmiyorsa sorun büyük empati yaptım keşke daha detaylı konuşabilmek xper yeterli değil bende
Konusalim
bende baski altindayim okulda hep lötü not alirdim odaklanamamistim yasamaya sevincim kalmadi zaten
Acele etme olur. zamanla. her sey
Aynı durumu yasiyorum. Birde çalış işe gir o zaman görürsün
Aile baskisimi var
Evet
Universitede daha rahat edersin ne yapmak istiyorsun
Ayrı eve çıkıp kendi paramı kazanmak
bence daha farklı dusuncelerınde var ama dıllendırmıyorsun ozgurce takılmak gıbı
Kendi paramı kazanirsam özgür olucam zaten
dılersen anlatabılırım
kapalı msn
Hayir
ben kapalıyım en azından sen açıksın saçlarını sevebiliyorsun varsın baskı olsun, bizimkilerde gezmeye bir şey demez ama giyime karışır
Bizde öyle değil
ne güzel asko
Toparlanman lazım
Haklısın
Ama sürekli bu evde kaldığım için sabah akşam oglen ağzıma hedeflerime s*ciyor bu kadın hayattan bıktım valla onun yüzünden arkadaşım olmadı sevgilim olmadı ben de kendim olamadim
Annen mi
Evet babam zaten yok ortalikta bazen beliriyor o da biraz bezdirdikten sonra annemden para almaya çalışıyor
Kaç gel bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?