İstediğini aldığında ya da alamadığında ilgi alaka değer kıymet bitiyor mu? Bu kadar basit mi gerçekten?

İstediğini aldığında ya da alamadığında ilgi alaka değer kıymet bitiyor mu? Bu kadar basit mi gerçekten?

Menfaat ile ilgi alaka birbirine orantılı durumlardır. İnsan birinden ne çıkarı varsa ona göre yaklaşır ve yanında kalır. Vaktini ve emeğini ona adar çünkü ondan ona gelen bir menfaat vardır.. gün gelir ve o menfaat son bulursa, kişi de gerçek yüzünü göstermekten çekinmeyecektir. Çünkü artık olduğu gibi de olsa eskisi gibi de olsa bir çıkarı yoktur o kişiden
İlgiyi, alakayı, sevgiyi, aşkı menfaat ya da başka bir şey karşılığında verenler ya da verdim sananlar tefecilerdir.
Tefecilerde de ilk öncelik getirisi yüksek olmasıdır. Getiri yoksa hiç bir şey vermezler. Hal böyle olunca da 3 gün geçse çirkefleşir işi rezilliğe vururlar. Ondan sonrası giden gider kalan kaldım sanır. Bide tefecilerin bi özelliği onlar hep haklıdırlar, hep zeytinyağı gibidirler. Ayrıca ne yaparsan yap olmaz ve hiç borcun hiç bitmez.
Evet maalesef günümüzde ki ilişkilerin özeti zaten bu yani menfaat üzerine kurulu bu yüzden de insanlar birbirini gerçekten sevmez gerçekten istemez mutlaka bir şeyi istedikleri için yani bir çıkarı oldukları için aşık olurlar ya da severler e bu çıkar da bittiği zaman giderler ya da aldatırlar her zaman. bu yüzden de kimseye güvenmek gelmiyor benim içinden
Almak istediğini aldığında ya da alamayacağını anladığında bazı insanlar böyle davranır evet. Herkes için aynı şey geçerli değil kesinlikle ama geneli böyle.. Keyifli akşamlar..
Cevap
13Cevap
Bazıları için evet o kadar basit, sonra bakıyorlar bundan bize bişi çıkmaz yol alıp giderler bir bahaneyle...
Ondan sonra yallah arabistana diyoruz...😄
Aman hangi cehenneme giderlerse gitsinler, bizden uzak cehenneme direk olasıcalar...😄
Sevginin iki biçimi var: "Seni seviyorum, çünkü sana ihtiyacım var" ve "sana ihtiyacım var çünkü seni seviyorum". "Bazı insanlar size sadık değildir, ihtiyaçlarına sadıktır. İhtiyaçları değişince sadakatleri de değişir." diye güzel bir söz var.
🥺 çok doğru gerçekten
Birebir yaşadım çünkü bunu...
Evet anlatmıştın yorumlarında

Mehmet Akif Ersoy
bir kişiye karşı duygusal bir his beslemiyorsam o kişiye karşı menfaatçi bir ilişkim olur en fazla
Menfaat varsa o zaten ticari ilişkidir her ticri ilişki biter
Sığ karakterler için evet menfaatinin bittiği/karşılanmadığı noktada özüne döner, vitrin iner, oyun biter.. 😅
Menfaatin başladığı yerde vicdanlar susar
Üzerinde düşünüce hakikaten durum böyle.
Bazıları için öyle basit evet
En sevmediğim şey menfaat ilişkisi
Bu kadar basit çünkü reellesme kalmadı
Gerçekten de öyle bu kadar basit...
Aynen öyle o kadar basit
bıter
Çok basit her şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?