Size göre insanın her zaman aklında bulundurması gereken şey nedir?

Size göre insanın her zaman aklında bulundurması gereken şey nedir?

Ben her zaman için insanın aklında bulundurması gereken şey bence kimsenin aynı olmadığı ve kimseye de güven olmadığıdır. çünkü insan bazen en büyük hayatı başkalarına sürekli güvenerek yapıyor maalesef. bu yüzden de zaten sürekli acı çekiyor insan ya da hayal kırıklıkları yaşıyor. hani bir söz vardır ya dostunu yakın düşmanını daha yakın tut diye bu yüzden de insan bence kimseye güvenmemeli her zaman için o insanın bir kötülük yapacağını aklında bulundurması gerekiyor bence.
Buranın bir evren olduğu ve bu evrende mutlu anlar kadar kederli anların da olabileceği, bunlar yaşanıyor diye de hayattan kendini soyutlamanın zamansız ve yersiz olacağı, bence bu herkesin aklında bulunmalı..
Cevap
1Cevap
Kimse senin gibi düşünmek zorunda değil.. Keyifli geceler..
Kimsenin bizden önemli olmadığı. Her sonunun, derdin geçeceğini tıpkı her gecenin ardından doğan güneş gibi...
vayyyy güzel söyledin eig yi kaptın gene iyisin :D
Teşekkürler efenim cksncnx
tamam şirinlik yapma :D
Bizim oraların bir lafı vardır "Ne umdun bacından , bacın ölmüş acından " 😀 kimseden bir şey beklememek
Sizin ora neresi Corusant mı :D
Yok oradan taşındık 😀
Hiç söylemedin nereye taşındınız :o
Yabancı yer değil ya sizin aranıza geldik 😂
ne zorunuz vardı biz de oraya gelmeyi düşünüyorduk :D
Banka ve kimlik bilgileri olabilir 🤔 şifreler filan 🤔
Evin yolunu da unutmamak gerek. 😂
onların çözümü kolay ikincisi içinse içerken abartmamak lazım :D
Ölüm var azizim
Negatifi düşünmüyoruz pozitif düşünüyoruz :D
Kaç kaç nereye kadar yahu aklımızın bir köşesinde hep bulunmalı
Onu yaşlanınca bulundururuz genç yaşta ölümü düşündürmeye ne gerek var :o
Sadece yaşlılar ölecek diye bir kural mı var? İki günlük bebeklerin bile öldüğü bir dünyada.. bence zamana fazla güveniyoruz
Öyle bir kural yok da ölüm kaygısını yaşamaya da gerek yok bence, ölüp gideceğiz bu kadar basit :))) ölümü kabullenmek lazım
Kaygıdan bahseden kim? Ölümü hatırlamak, buna göre yaşamak yani "bilinçlenmek" lazım diyorum..
ölüm var diye olduğundan farklı mı davransın adam kişiliği bu hırsız ölüm var diye düşündüğünde hırsızlığı yapmayacak mı adam da öyle bir yapı olsa zaten kul hakkına girer başkasının malı ben bunu almayım der
Ölüm var bilincinde olan biri zaten çalsam da, çırpsam da benimle kalmayacak der. Kişiliğine ve hayatına yön verir. Bu yüzden kaygı değil, bilinç diyorum. Sizin de gösterdiğiniz gibi herkeste bulunan bir özellik değil, bilinç.
İşte demeye çalıştığım o bilince sahip biri zaten ölümü düşünmesine gerek yok doğru bildiği şekilde hareket eder. Çalıp çırpan milletin namusuna göz diken adam için zaten o önemli değildir. Ben de bunu demeye çalışıyorum. Bir insanın cehenneme girmeyip cennete girmek için ibadet ya da iyilik yapması da keza öyle bana iki yüzlülk olarak geliyor mesela bir çıkarla iş yapıyorsan bu ticarettir :)))
Cennet ve cehennem apayrı bir olay. Dinden değil, ölümden bahsettim sadece. Her neyse laftan anlamayana kelam israftır.
Ben dinden bahsediyorsun demedim örnek olarak verdim sadece :))) o zaman iyi geceler diliyorum
Aile dışında kimse çıkarsız sevmez
Bugüne sükür etmek ve duaci olmak
Ölüm var...
Varsa var :)))
Pi sayısı
tahmin ettiğim sebepten mi söyledin :D merak ettim :D
Ne düşündün acaba🙂
Doğru tahmin etmişsin🙂
Kimseye körü körüne güvenmemesi gerektiği.
gururu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?