"Ben böyleyim değişemem" diyen insanla anlaşabilir misiniz?

"Ben böyleyim değişemem" diyen insanla anlaşabilir misiniz?

Onu ya öyle kabul ederim ya da hayatımdan sınırlarım. Ben de böyleyim cümlesini çok fazla kurarım. Genelde aşırı yanlış olduğunu düşünmediğim sürece yaptığım her sıkıntılı hareketi karakterimden bir parça gibi yorumlarım.. Bana göre aşırı yorgun ve insanlara tahammülü olmayan insanlar bu cümleyi daha sık kuruyor. Çünkü biliyorlar ki birileri için kendilerinden verdikleri zaman zor durumda ilk vazgeçilen şey kendileri oluyor
Nasıl bir karakterde olduğuna bağlı.
Tasrif etmediğim hareketleri beni rahatsız ediyorsa söylerim.
Çekinmem.
Buna tahammül edebildiği halde yaninda olabilirim.
Sonuç olarak ben onu olduğu gibi kabul etmemi istiyorsa , o da beni olduğum gibi kabul etmesi insanca bir istek olabilir.
Ne ekersen onu biçerdin.
Emek harcadığınız kadar topraktan meyve alırsınız.
Örnek vermem gerekirse 1 TL yatırım karşılığı 1milyon TL olamaz.
Beklemek bedava.
Herşeyi bekleyebilirsiniz sınırsız.
Fakat gerçek olan başka.
Lisedeki matematik dersine giren hocam bir gün hayat bir matematik tır dedi bütün sınıf güldük.
Hadi ordan dedik.
Meğer ne kadar haklıymış.
Tabi bunu hala göremeyenler var mı elbette.
Her insan birbirinin aynısı değildir , elbette bunun öyle olmasını beklemek hayal kurmaktan öteye geçemez.
Doğanın kanununa aykırı bir durum olur.
Fakat bir ayrıntıyı unutmayın "ortak payda" da bulusabiliriz.
Neden olmasın.
En sevmediğim insan tipidir ve nedense çevrem hep böyle insanlarla dolu. Kişisel özelliklerini kendilerine yapışık görüyorlar ve asla kurtulma çabasına girmiyorlar. Bu tip insanlar hatalar yapıp bahanesi olarak kişilik özelliklerini öne sürebiliyorlar.
Ben böyleyim yapacak bir şey yok 🤣
Hiç kimse biri için değişmemeli, karşısındakini olduğu gibi kabul edip sevmeli.
Çiftlerin karşılıklı istemedikleri, hoslanmadiklari ne varsa buna dikkat etmeleri yeterli olacaktır
soru aşk üzerine değildi genel bir soruydu beyefendi :D
Genelde de değişmemesi hanimefendi
Cevap
24Cevap
Anlaşamam, ben böyleyim değişemem diyen birinin ben sana karşı böyleyim demesidir aslında...
Tam tersini savunanlar da var. İnsan karşısındakini zaten olduğu gibi kabullenmeli diyorlar 🤔
Kabullenildiği için demek onca şikayetlenmeler...
Bakma insanlar seni sen yapan şeylere aşık olup sonra bunlardan vazgeçmeni ister fedakarlıklar olur illa ki 🙃
Hepimizin değişebilecek yönleri var, sabit kalan yönleri var. Karşımdaki insanı olduğu gibi seviyorsam zaten özel ve anlamlıdır benim için. Tabi ki karşılıklı fedakarlık yapılır o ayrı konu. Keyifli geceler..
Evet anlaşabilirim zaten ben bir kızı sevdiysem o şekilde sevmişimdir yani olduğu hali ile sevmişimdir zaten bu yüzden de değiştirmeye çalışmam o kadını olduğu gibi severim bende sevdiğim için değişmek istemem beni bu şekilde sevmeli. insanlar sevdiği için değiştiği zaman aşkın anlamı kalmıyor benim için. bu yüzden de herkes herkesi olduğu gibi kabul etmelidir
Konuya bağlı. Kabullenmeye çalışırım değiştirmeye çalışmam kimseyi. Ama hiç kabullenilmeyecek birşeyse eğer hayatimdan cikaririm. Kız arkadaşlarına mesafesini ayarlayamamasi mesela en kabullenmeyeceğim şey olur. Bu konuda değişmem derse hayatimdakini değiştiririm😂
Çocuğun senden çekeceği var gibi 🤣
Heh şöyle 🤣 itiraf et öyle bir durumda çocuğu baldırından pıçaklarım de 🤣
İnsanları değiştirmeye çalışmam, baştan kabul ederim veya etmem. Bu noktaya getirmem kimseyi yani.
tamam beyefendi niye kızıyorsunuz :o
Ben şunu öğrendim ben buyum diyen adam ya da kadın ancak çok severse değişiyor ya da o kurallardan kırmızı çizgileri yumuşatıyor böyle biriyle yapabilirmisin dersen yaparım çünkü inatciyim zor seviyorumx😂
Sen inadından vazgeçecek misin acep 🤣
"Ben böyleyim değişemem" diyorsun yani :D
Bence gene inat edersin ben senden o vibe ı aldım :D
çocuğu getir ona soralım müdürüm :D
Anlaşamam, insan sürekli değişen ve gelişen varlıktır. Kendi uzerimden de düşünecek olursam varsa bir yanlışım düzeltmeye çalışırım.
Ben böyleyim diyen insan her yönden kendini dışarı kapatmış sığ biridir. Fazla vakit harcamaya değmez diye düşünüyorum...
Anlaşamam kimse mukemmel değildir ve birbirimizin değişmesi gereken huylarımızı anlasabilmek adına en azindan azaltmaya çabalamak gerekir. Düşunsene çok kavgacı birisi ve asla kendini düzeltmek icin adim atmıyor. Hayatımdan cıkarmayı tercih ederim.
Hayır.
Değişim, insanın tabiatında olan bir şey. Genlerine kodlanmış bir özellik.
"Değişemem" demek, "ben tabiatımı reddediyorum" demekle aynı şey.
Henüz kendiyle anlaşamamış olan bir insanla kim anlaşabilir ki?
"Ben böyleyim" deyip kişiliğini ortaya koyduğunu sanar. “Ben böyleyim” diyerek kenara çekilen insanlar; kendi farkedemediği mutsuzluklarından kaçma bahanesiyle çevresindeki insanların mutsuzluğundan beslenir. Geçinmeye niyeti olmayan, işine geldiği gibi davranmaya alışmış, ödün vermeyi hep karşı taraftan bekleyen insanlardır.
Çekilmez
Her ilişki küçük veya büyük fedakarlıklar ister. Bazı huyları aramızı bozacak raddedeyse ve bu şekilde yapıcı değilde yıkıcı davranıyorsa ortada ilişki kalmamış demektir. Devam etmesi boşa zaman kaybından ibaret olur.
Soru aşk ilişkileri etiketinde değil dikkatini cezbederim 🤣
Her ilişkiyi kapsadım😂
Kıvır kıvır 🤣
Nerden kurtarırsam o kar xoskxmnx
Bakma Öyle Dediğine
Hep Değişir O
Bazen Akan Su Bile Farklı Yöne Akar
Hayat Hep Gitiği Gitmez
İnsan da Hep Gitiği Gibi Gitmez
Güya 7 de Neyse 77 de de Olurmuş Derler
Yok Öyle Bişey
her şey Herkes Günden Güne Değişir
Şahsen Ben Akıl Mantık Beyin Olarak
Değişirim
1 Tek Kalp Ve Fizik Olarak Değişemedim
Kafadan yanlış bi tez vatandaşın "ben böyleyim değişmem" demesi.. her alışkanlık, her duygu ve her düşünce değişmeye, gelişmeye ya da yok olmaya müsaittir.. bunu idrak edemeyecek bi zekayla da varsin olmayiversin.. 😅
Çok felsefik yaklaştın bunu diyenlerin beynini yakmana gerek yok 🤣 sonra beynim yandı böyle oldum diyecekler 😱
Yani anlaşırım. Çünkü bende böyleyim asla değişmem 😄 Kimsede benim için değişmesin olduğu gibi anlaşamadığım birinden zaten değişmesini beklemem
ooo gizli hanım :D evet kimse değişmesin herkesi olduğu gibi kabul etmemiz lazım ama bu onları hayatımızda tutacağımız anlamına gelmez.
Herkesi olduğu gibi kabul etmemiz gerekmiyor öyle olsa hayatımızda tutardık zaten. Kabul edememiş oluyoruz ki hayatımızda tutmuyoruz 😄
Öyle olduğunu ve değişmeyeceğini kabul etmişiz ki hayatımızdan çıkarmışız değişeceğini düşünsek ya da değiştirmeye çalışacak olsak hayatımızda tutardık :D
Anlaşamam ve ağzının ortasına çarparım. Kendini değiştirmekten, kusurlarını görmekten kaçan insanlar.. deli ediyor beni. Kibrinde boğul diyesim geliyor da.. neyse
Şiddete karşıyız 🤣
https://youtu.be/Y_hTMI5C26Y
Djjdjd
Hahaha 🤣
Anlaşmakla da uğraşmam kimsenin kahrını çekemem ben de rest olayı var her an her şeye rest çekebiliyorum. Hee öyle mi peki der irtibatı keserim
o bende de var :))) kestirip atıyorum
Değişemem diyen net yalan söyle değişmeyen tek bir kişi bile görmedim, isteyen istediğinde çok güzel değişiyor.
Değişesi yok demek ki 🤔
Ben böyleyim dedigi özelliğinin olabilirlik durumuna gore degisir 😀
Mesela 🤣
Şu son iftar dakikaları içerisinde yorma lutfen beni 😂
Hahaha anlatması o kadar yorucu şeyler mi 🤪 uyumuşum iftara 5 dk önce zile uyandım kapıda kimse yoktu 🤣
Bak halen uzatiyor 😂Davulculari gondermistim sana onlardir 😛
Merak etmek suç mu :P hahaha davulcu mu kaldı müzik sistemi kurup son ses açıp davul sesini araçla geziyorlar :D nerede o eski mani söyleyen davulcular :P
Bazen suç olabilir 😀
Gerçekten mi 😂 son güncel haliyle davulcularr 😀 Sahurda bi davulcu sesine denk gelmesemde bugun kapiya gelip para istediler 😀
Bence değil :P
Daha ramazan bitmeden istiyor bir de :D bazen de davulcu gibi gelip para istiyorlar :D valla ben Ankara 'da yaşıyorum sahura kadar uyanık olduğum zamanlarda duyuyorum ama uyuyan kişiyi uyandıracak kadar bir ses gelmiyor bana göre :D
Pöfff 😏Hani müzik sistemiyle davul sesleri diyordun ben de yurtdisinda filan yasadigini dusunmustüm çıka çıka Ankara çıktı 😀😀
Değişmesini istemem ki, onu o olduğu için severim zaten.
Soru aşk ilişkileri için değil genel bir soruydu yani sevgili olmak zorunda değil bir arkadaşın da olabilir.
Hee ok bazı kişiler bunu özel olarak algılamış da o yüzden dedim sen de öyle anladın sandım. Orası öyle tabi ben de öyleyim az olsun öz olsun
İnsanlar değişmiyor zaten değiştim adı altında gözümüzü boyuyorlar
Evet buna katılıyorum insanlar değişmez ☺️
Kimse değişmez Zaten. Değiştirmeye çalışmak ahmaklık olur
Bence de değişmez ama ahmaklık demeyelim ağır olur biraz :D
İçinde yaşadığımız evren bile değişim içinde kendini bir çivi gibi görenler de maalesef yanılırlar..
ilginç bir yaklaşım olmuş ama insanlar değişmez bence değişselerdi aynı hataları tekrar tekrar yapmazlardı
Öğrenmenin tanımı hatanın minimize edilmesi demektir yani yanlış yaparak doğruyu bulmaktır. Baktığın zaman bir kez aldatan bir kişi hep aldatır bu değişmez tabi bu benim kendi bakış açım
30 yıllık gözlemlerime dayanarak :))) elbette hepimiz aynı dünyada yaşasak da algı dünyamız farklıdır. Doğan Cüceloğlu Savaşçı kitabında bunu fenomen olarak adlandırır. Senin gördüğün algıladığınla benim gördüğüm algıladığım aynı olmayabilir. Amacım fikrimi empoze etmek değil fikrimi söylemekti zaten :)))
Kimseyi değiştirme gibi bir niyetim yok değişmesinler de. eğer kafam uyarsa anlaşırız.
siz öyle diyorsanız öyledir beyefendi :D
Beyefendi mi?😅
uygulamadan mı giriyorsun sen :D
Evet de neden?
siteden bir gir bakayım :D
😂😂
Sitenin klasik şakası 1 nisannn
Evet :D artık yeni bir şey bulsalar iyi olacak herkesi admin yapsınlar mesela :P
1 günlüğüne admin koltuğuna oturtsunlar bizi
adminler de normal üye olsun hahah :D
Bir günlüğüne herkes admin olsa siteyi düşünemiyorum 😂😂
bütün sorular süper soru :D hesaplar dondurulmuş hızlı olan kazanır :D
Aynen öyle 😅
Böyle insanlar ile anlaşmak zordur ama genel yapım itibari ile neredeyse herkesle anlaşırım
Ben de öyleyim kişiligi bozuk değilse gayet iyi anlasirik
Her konuda yaparsa ben de böyleyim değişemem derim 😬
Aman ne derse sen de onu de olur mu 🤣
Aynısını dedin 🤔
Kime göre 😱
hangi kanunlara göre :o
sus erkek dediğin bu kadar konuşmaz :D
Uygulamadan giriyorsun demek ki :D webden gir :D
girersen anlarsın :D
Bunu bana en son söyleyen insana çok ağır küfür etmiştim
Küfür ağır olmamış mı 🤣
Ne hakettiyse o, ne eksik ne fazla 😂
Peki 🤣
Ben de değişemem diyen insanlarla muhattap olamıyorum böyleyim der engellerim
Aferin 🤣
Tşklr
Anlaşmak için insan üstü bir çaba sarf ediyorum. Aslında fark ettim ki ' ben böyleyim değişmem ' diyen adam korkuyor ve ben onu korkutmadan , hissettirmeden yavaş yavaş değiştirip törpülüyorum.
Ben böyleyim değişemem diyen insan dürüsttür.. ve hiç kimse bir başkasını değiştirmeye çalışmamali.. yapamaz da zaten.. karşında oynayacağın.. ona kendine göre şekil vereceğin bir hamur yok..
Bir insan öyle diyorsa öyledir birileri inatla değiştirmeye çalışıyorsa istediğini birini arayıp bula bilir hiç bu kadar uğraşıp insanların hayatlarını zehir etmeye gerek yok
Böyle olması beni rahatsız ediyorsa neden onunla kalayım ki? Dünyadaki tek insan o değil sonuçta. Mutsuzsam gerek yok.
Böyle insanların bana katacağı bir şey olmadığını düşündüğümden, anlaşırım ama çok yüz göz olmamaya çalışırım.
Anlaşamıyorum ve bunu değersizlik olarak algılıyorum. Çünkü insan karşısındaki kişiye azıcık değer veriyorsa kendine çekidüzen verebilir.
Sana 1,5 yıllık deneyimime dayanarak söylüyorum hadi ordan çek yoksa üzülen sen olursun
İsteyen içinden gelen istediği her konuda kendini %100 değiştirmesede törpüler
Soru benle alakalı değil :))) ama tavsiye için teşekkürler
Ben insanları olduğu gibi kabul ediyorum. Oturmuş kişilik karakter değişmez, değişiyorsa sorun vardır zaten.
Değişmek istemeyenlerin bahanesidir o. Anlaşamam bu tarz dik kafalı insanlarla.
ota bka ben böyleyim diyrn insan zerre değer vermiyordur yazın bi kenara
Anlaşabilirim Çünkü ben de böyleyim
hayır.
genelde bunu diyen insanlar narsist bencillerdir. ve anlaşılmaz
Kendini geliştirmeyi birakmiş insandir... yolu acik olsun demek düser bana
Hayır..
Ben böyleyime getirmeden önce kendi kimliğini ortaya açıkça koysun ki ilerde bu cümleye gerek kalmasın. Ona göre insanlar neyin ne olduğunu bilsin
Birini olduğu gibi kabul etmiyorsak zaten anlaşılmaz
Kim degisir ki? Herkes oldugu gibidir. Degisilmez de degistirilmez de.😇
Hayır. Kimse mükemmel değildir ama eğer ortada bir hata varsa bunun düzeltilmesi için canlanması gerekir. Narsistçe ben böyleyim beni böyle kabul et diyip karşı tarafa egemenlik kurmak fazlasıyla bencil geliyor bana.
Ay bide şeyler var, kötü bir özelliğini söyleyince bunu burcuna bağlayıp bir şey yapamayacağını söyleyenler🤣🤣🤣🤣 götümle gülüyorum aynen kanka venüs biraz hız yapmış yörğngede şu aralar iki yüzlü olmandan daha normal bir şey yok
Bi insanı çok değiştirmek istiyorsam hiç bulaşmam. Herkes değişir ama o kadar büyük çaplı olmaz. Sorunlar alır başını gider onun yerine biraz daha uyumlu ya da uyumlu olmaya niyetli birini bulmak daha iyi bence bazı şeylerin sonu belli çünkü
Anlaşamam efendim kusura bakmayın
Tamam bakmayız 😏
Tanışma aşamasından sonra karar verilmeli, bir insanı zaten değiştiremezsiniz huy karakter neyse asla değişmez 🤷🏼♀️
Değiştirmek istediğin insanı sevme zaten.
Anlaşabilirim diyorsun yani :)))
Ben soruyu "anlaşabilir miyim" diye okumuşum🙃
Öyle anladığın aklımızın ucuna bile gelmemişti :D
😅😅
anlaşamam insan kendinden ödün vermeli bazen
siz erkekler ödün verin hep biz mi vereceğiz :P
İlk başta demem o ki bunu diyen insandan olmaz:) eminim yani senin için sen onun için biseyler yapman gerek gerekirse değişeceksin
hayır asla. Hatasını anladıktan sonra düzeltmeye bile uğraşmıyorlar böyleleri. Eğer hatan varsa ve insanları rahatsız ediyorsa düzeltmek zorundasın.
Hayatta anlaşamam bazı konularda ben değişiyosam iyiliği mutluluğu için oda değişmeli bazı şeyler alttan almalı bence
Değişmem diye bişey yoktur bence işine gelmiyordur değişmek ya da katlısındaki kişiye değer vermediği için değişmem diyordur.
Ben çabaladım uzun süre ama en son ehhh be dedim ve bitti olmuyo yani öyleyse o şekilde tek başına takılsın
Değişemez ama seviyorsa törpüleyebilir.
O da değişmek olmuyor mu 🤔
Azaltmak da değişimdir teknik olarak eskiye nazaran az içiyor içmek istiyor belki ama içmiyor 🤔
Bakış açısı diyelim ☺️
Hayır anlaşamam..
neden anlaşamam ki sizin için değişmesimi gerek
Denerim ve denedim de ama olmuyor yani şunu fark ettim elalemin delisi ile uğraşmak zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?