İnsan oğlunun yönelimi hep kötüye midir? İyi ve kötü iki arkadaşı ele alalım. İnsanlar ikisinin de kötü olduğunu varsayarlar. Ama bu denklemde iyi olan da kötü olanın arkadaşı olmuş oluyo aynı zamanda. Neden ikisinin de iyi olduğu düşünülmez? İnsanlar mı fesat yoksa kişi kötüye dönüşmeye mi meyilli?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Misal Benim birkaç tane arkadaşım var kendileri bildiğin at hırsız. Fakat ben onlardan değilim. Burada önemli olan insanın kendi karakterini yansıtabilmesi gidip başkasına özenmene hiçbir anlamı yok.
her telden arkadaşım var.. ben onlara benzemem :) yüzde yüz beni yansıtmaz arkadaşlarım
Kesinlikle katılıyorum.. İnsanlar kendilerini gizleyebilirler ama çevresindekileri gizleyemezler.. Atla mı itle mi beraber, ona göre..
Ben bu söze ne katılıyorum ne katılmıyorum söyle ki şu acıdan bakıyorum takıldığımız her insanın huyununu suyunu illa yapıcaz diye bir kaide yok ama bunun yanı sıra şunu da düşünüyorum ki hepimiz genelde kendimize benzer bizimle uyumlu kafa dengi ortak hobilere sahip arkadaşlıklar kurarız deli deliyi tekke de hacı hacıyı mekke de misali yanı nerden nasıl baktığımıza bağlı üzüm üzüm bakıp kararadabiliyor yani bu tez cift yönlü🎀🦋
Üzüm üzüme baka baka kararır sözü bile kötülüğe karşı insanlardaki gereksiz ön yargıyı belli ediyor. Sanılanın aksine kötü alışkanlıklar ya da kötü arkadaşlar sadece etkilemez, etkilenir de.
Yani zararlı alışkanlıkları ya da kötü karakteristik özellikleri varsa arkadaşı sayesinde bunları törpüleyebilir. Tıpkı kötü diye nitelendirilen kişinin, iyi olan insanı değiştirebileceği gibi
Kesinlikle doğru bir söz. İnsan kiminle yakınlık kurarsa mutlaka ondan bir şeyler kapar, ortak paydada buluşmadan arkadaş olmaları mümkün değil. Bir insan arkadaşının kötülük yaptığını bile bile onunla beraber oluyorsa işlenen suçta onun da payı vardır. Çok doğru bir söz
Katılmıyorum. Arkadaşımın arkadaşını sevmek veya sevmemek zorunda değilim. Arkadaşımın arkadaşı iyi veya kötü beni ilgilendirmez, ben arkadaşıma bakarım...
Evet kesinlikle çok doğru bir söz. insanın arkadaşları da o insan hakkında bilgi verir yani etrafına bakmak yeterlidir bazıları karaktersiz olur
Bana göre bu tez yanlış çok yanlış yapan arkadaslarimda oldu ben kendimi bozmadim o yüzden bence kişi kendini bilmeli arkadaşı kim olursa olsun biraz toplum ön yargıları diyebilirz
Doğrudur, lakin arkadaşını da tanıması gerek.
Oldukça dolaylı bir önermedir. Bu sebeple, tek başına anlam ifade etmez.
Katılmıyorum kişilikleri tamamıyla farklı arkadaşlarımın
Çoğunluk katılırım ama bazen tersi de olabiliyor
Kişi değişime açık.
Katılıyorum herkes dengi ile takılıyor
İnsanoğlunu bitişik yazarsan sevinirim:)
sen yazmışsın ya bana gerek kalmamış
Anlam bozuluyor, yoksa sorun değil:)
Tamamen katılmıyorum