- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim en kötü yanım yok bana göre. çünkü ben her zaman kendini seven bir insan oldum bu yüzden de kendimde kötü bulduğum özelliklerim yok. yani hatalarım var tabi ki de ben karakter özelliği olarak söyledim. dışarıdan bakan insanlar kötü yanlarımı daha kolay görebilir ama ben kendini sevdiğim için kötü bir yanım olduğunu düşünmüyorum Olumsuz düşünceler bizi üzgün, şüpheci ve karamsar hissettirir. Düşüncelerimiz olumsuzluklara odaklandığında aslında somut olarak o kadar da kötü olmayan durumlarda bile kendimizi en kötüsünü düşünürken bulabiliriz. Kendimizi kötü durumlardan koruyabilmek için en kötüsünü düşünme eğilimine gireriz. Benim en kötü yanım yok bana göre. çünkü ben her zaman kendini seven bir insan oldum bu yüzden de kendimde kötü bulduğum özelliklerim yok. yani hatalarım var tabi ki de ben karakter özelliği olarak söyledim. dışarıdan bakan insanlar kötü yanlarımı daha kolay görebilir ama ben kendini sevdiğim için kötü bir yanım olduğunu düşünmüyorum Olumsuz düşünceler bizi üzgün, şüpheci ve karamsar hissettirir. Düşüncelerimiz olumsuzluklara odaklandığında aslında somut olarak o kadar da kötü olmayan durumlarda bile kendimizi en kötüsünü düşünürken bulabiliriz. Kendimizi kötü durumlardan koruyabilmek için en kötüsünü düşünme eğilimine gireriz.
Olumsuz düşüncelerle siz de mücadele ediyorsanız, bilin ki yalnız değilsiniz. Aslında hepimizde bir olumsuzluk önyargısı vardır. Olumsuzluk önyargısı, olumsuz şeyleri olumlu şeylerden daha yoğun bir şekilde fark etmemiz ve hissetmemiz anlamına gelir. Bu durum olumsuz şeylerin zihinsel sağlığımız üzerinde daha büyük bir etkisi olduğunu gösterir. Bir sürü olumlu şey deneyimlesek bile tek bir olumsuz şey tüm günümüzü mahvedebilir.
Peki, bu kadar çok olumsuz düşünmeyi nasıl bırakabiliriz? İlk olarak, kendinize çok yüklenmeyin. Unutmayın, bazen hepimiz olumsuz hislere ve düşüncelere sahip oluruz ve bu durum normaldir. Olumsuz düşüncelerinizi değiştirmeye çalışırken kendinize şefkat göstermeyi unutmayın. Bu sırada beyinlerimizin alışık olduğunu yapmayı sevdiğini bilmek de faydalı olacaktır. Uzun zamandır olumsuz düşüncelerin etkisinde kaldıysak duygularımızı düzenlemek ve daha olumlu düşüncelere geçmek biraz daha zor ve daha yavaş olabilir. Zaman içinde gelişmeyi görmek için aşağıdaki stratejilerden faydalanabilirsiniz. Beynimiz aşina olduğunu arar çünkü bu daha kolay, daha hızlı ve daha az enerji gerektirir. Dolayısıyla, olumsuzluğu bırakabilmek için olumlu kavramları beyinde daha tanıdık ve erişilebilir hale getirmek gerekir. Örneğin, her gün için “olumlu bir sözcük" seçebilirsiniz. Ya da her sabah bir dizi olumlu kelimeyi ezberleyip her gece bunları hatırlayabilirsiniz. Araştırmalar beynin olumlu şeyler için özel bölgeleri olduğunu göstermemiş olsa da olumlu düşünceler, kelimeler ve duygular üretme yeteneğinizi güçlendirmenin, yani olumlu kavramlar arasındaki bağlantıları daha sık kullanmanın gelecekte bunu tekrar yapabilmeyi kolaylaştırdığını gösteriyor. Bu konuda yardım almak için Positivity Workbook serisinin Train Your Brain to Make Positive Memories kitabına bakabilirsiniz. Olumsuz hissettiğimizde, negatif duygularımızın dışsal nedenlerini görmek kolay olabilir ama içsel nedenlerini görmek o kadar kolay değildir. Gerçek olan şu ki, içinde bulunduğumuz durumlardan daha çok (veya belki daha fazla) hislerimiz düşüncelerimizin kendisi ile ilgilidir. Kendi gerçekliğimizi bizler yaratıyoruz. Bu durumu tersine çevirmek için kendinize aşağıdaki maddelerden herhangi birini yapıp yapmadığınızı sorarak başlayabilirsiniz.
1. Bu durum nasıl beklediğimden daha iyi sonuçlanabilir? 2. Bu durumun olumlu yönleri nelerdir? 3. Bu durumda olumlu şeyler neden önemli veya değerlidir? Zihninizi yeni bir yöne zorlamak duygularınızı da değiştirmenize yardımcı olabilir. Yaptıklarınızın önemli olmadığını ve tüm sıkıntılarınızın başkalarından kaynaklandığını mı düşünüyorsunuz? Elbette bu bazen doğru olabilir, ancak bu "dışa yönelik atıf" hayatımızın kontrolünden vazgeçtiğimiz anlamına gelir ve bu bizi daha kötü hissettirebilir. Bu düşünceyi değiştirmek için kontrolünüzün olduğu şeyleri düşünmeye çalışın. Hepimizin hayatın bazı yönleri üzerinde kontrolü vardır.
Yoksa tüm dertleriniz için hep kendinizi mi suçluyorsunuz? Kötü şeyler için kendimizi suçladığımız bu "içe yönelik atıf" tarzı, özgüvenimize ve ruh sağlığımıza zarar verebilir. Bu düşünceyi değiştirmek için her şeyin kontrolünüzde olmadığını kabul edin. Hepimiz kötü şeyler yaptık, o şartlarda elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı fark edersek onları geride bırakabiliriz. Bu ilişkilendirme tarzlarından herhangi biri kontrol edilmediklerinde sorun yaratabilirler. Öyleyse bu atıf tarzlarına karşı dikkatli olmakta yarar var. Bitkin düşene kadar olumsuz şeyler üzerinde mi düşünüyorsunuz? Bunu hepimiz zaman zaman yapıyoruz, ancak bu bize pek de yardımcı olmuyor. Ayrıca sağlığımız için oldukça zararlı. Durmadan aynı şeyleri düşünmeye saplandıysak bu durumu durdurmak zor olabilir. Aslında bir şeyi düşünmemeye çalışmak çoğu zaman onu daha da fazla düşünmemizi sağlayabilir. Bunun yerine olumsuz düşünceleri durdurmak için vücudunuzu harekete geçirin. Örneğin, koşuya çıkabilir veya soğuk duş alabilirsiniz. Vücutla yapılan bu fiziksel aktiviteler enerji kaynaklarınızı başka bir yere yönlendirir ve olumsuz düşüncelerin zihninizden uzaklaşmasına yardımcı olur. Minnettarlık uygulaması, iyi şeylere odaklanmayı ve olumsuz şeyleri kabul etmeyi kolaylaştırır. Böylece olayların göründüğü kadar kötü olmadığını fark ederiz. Bu farkındalık olumsuz düşüncelerimizi durdurmamıza yardımcı olur. Minnettarlık uygulaması yapmak için teşekkür notları, teşekkür listeleri veya minnettarlığınızı ifade eden mektuplar yazmayı deneyebilirsiniz. Bu güzel şeyleri fark etmek bile daha iyi hissetmemizi sağlar. Belki anneniz merak ettiği için sizi aramıştır ve sizi rahatsız eden şeylere odaklanmak yerine o anda kendinize onun umurunda olduğu için aradığını hatırlatabilir ve o önemsenme hissinin tadını çıkarabilirsiniz. Sizin için neyin işe yaradığını bulana kadar denemeye devam edin. Daha az olumsuz hissetmenin en kolay yollarından biri, sizi daha az olumsuz hissettiren şeyler yapmaktır. Kendinizi iyi hissettiren aktivitelere katılın. Mesela arkadaşlarınızla zaman geçirin, yürüyüşe çıkın, el işi yapın ya da dans edin. Size ne iyi geliyorsa onu yapın. Diğer taraftan, kendinizi olumsuz hissetmenize neden olan aktivitelerden uzak durmaya çalışın. Örneğin, telefonunuzda veya sosyal medyada ne kadar zaman geçirdiğinizi takip edin. Bu aktiviteler o anda iyi hissettirebilir ancak dikkatli olmazsak olumsuz duygu ve düşünceleri artırabilir. Sağlığınıza zarar vermek yerine yardımcı olacak şekilde teknolojyii kullanmak için akıllı telefonunuzu nasıl bilinçli olarak kullanacağınızı öğrenin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAşırı sinirli olmak, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından olumsuz etkilere sahip olabilir.
Öncelikle, aşırı sinirli olmak stres seviyelerinizi artırabilir ve bu da vücudunuzun kronik stresin neden olduğu sağlık sorunlarına karşı daha duyarlı hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca, sürekli olarak sinirli olmak zihinsel sağlığınızı da etkileyebilir ve depresyon veya anksiyete gibi psikolojik sorunlara neden olabilir.
Aşırı sinirli olmak ayrıca kişisel ilişkilerinizi de etkileyebilir. Sinirlendiğinizde, diğer insanlarla çatışmaya girme veya onlara zarar verme eğiliminde olabilirsiniz. Bu da sizi yalnızlaştırabilir ve sosyal ilişkilerinizi bozabilir.
Sonuç olarak, aşırı sinirli olmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından olumsuz etkilere sahip olabilir ve kişisel ilişkilerinizi etkileyebilir. Sinirli olduğunuzda, kendinizi rahatlatmak için birkaç derin nefes almayı, egzersiz yapmayı veya meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, sinirlendiğinizde, biraz zaman alarak durumu düşünmek ve kendinizi sakinleştirmek için birkaç dakika ayırabilirsiniz. Eğer aşırı sinirli olma durumunuz devam ediyorsa, profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz.
02 Yorumla- +1 yıl
Seans ücreti vereyim mi
- +1 yıl
Yardımcı olduysam ne mutlu
Kendi açımdan kötü bir huyum yok ama çevremden duyduğum maddeler;
1. Keskin fikirli ve tavırlı,
2. Otoriter ruhlu (yönetmeyi seviyorum),
3. Acımasız ve geri vitesi olmayan biri olduğum için çok eleştirilirim.
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılTakıntılıyım, sürekli aynı sözleri söylüyorum, kararlarımın ardında durmuyorum/duramıyorum, kararsızım, miskinim, çabuk kırılıyorum lakin bunu belli etmiyorum , misafir sevmiyorum, hizmet etmeyi sevmiyorum, misafir ağırlamayı sevmiyorum lakin uğurlamayı seviyorum 😅 Hiç misafir gelmesin bana, kapımın zili çalınca kalbim yerinden firlayacakmış gibi oluyor, rahatıma çok düşkünüm.
Bir insanı silmişsem tekrar hayatıma almıyorum, hakkımı helal etmiyorum diyorsam helal etmiyorum (ki bence bu kısım oldukça olumlu bir özelliğim lakin kimisine göre kindarlık olumsuz bir özellik lakin bana göre çok olumlu bir özellik, affetmiyorum , kolay kolay kin tutmam lakin bazı şeyleri affetmem, canım çok yanarsa intikam alırım, yakarım, bence intikam almak kötü bir şey değil , niye canımı yakana bunun bedelini ödetip rahatlamayayım? İntikam almak da lazım , herkes haddini bilsin diye )
Birisini sildiğimde onu takip etmeyi bırakırım, çünkü tüm duygum biter, ona olan merak duygum biter , ne b ok yerse yesin derim (bu iyi bir özellik bence) O s alak da kendi kendine havlar 😅😂😂😂
Görüyorsun ya sen sadece kötü özelliklerimizi sordun, ben araya iyileri de iliştirdim 😂
Kafam atarsa küfür ederim lakin başkalarının yanında değil, birilerinin yüzüne karşı değil, çok kötü beddualar etmişimdir. Rabbim beni affetsin o ettiğim beddulardan ötürü , ben hangi ara bu kadar kötü oldum da öyle beddua ettim lakin beni delirttiler, bana hak vermeyen annemin ilk kez duygularını gizleyemediğini gördüm, uzunca bir süre delirdim de sinirden,4 yıl kadar delirdim hemen hemen, daha kısa sürmüştür delirmem lakin o kişinin de ağzından burnundan getirdim, kan kusturdum ona, iyi de yaptım, ben hiçbir zaman bu denli ileri gitmemişimdir, aslında ben hiç ileri gitmedim , herkes bana çullandı, ben de o günlerin öfkepatlamasını yaşadım 4 yıl boyunca , şimdi çok şükür baharı görüyorum. Annemi de anlıyorum, aslında bana hep sen haksızsın derken, içten içe bana hak veriyor, beni doldurmak istemiyormuş.
Bazen laf kalabalığı yapıyorum, boş boş konuşuyorum , alakasız konuşuyorum, saçma sapan konuşuyorum, çok saçmalıyorum, bazen s alak s alak davranışlarım oluyor, ne yapalım beni de böyle kabul etmek gerek, evvelden çok kasardım kendimi, daha da boş boş konuşurdum lakin şimdi rahat bıraktım kendimi, mükemmel olmak zorunda değilsin dedim kendime , şimdi daha az boş konuşuyorum , belki birgün hiç boş konuşmam.
Biri beni sevince ödüm kopuyor, nasılsa sevmeyecek, gidecek diye, eee bünye alışık değil tabi ondan.
İnsanları kendimden büyük görüyorum, eskiden daha çoktu bu yanım ve bu yüzden tüm hataları affettim s alak gibi lakin artık eskisi kadar öyle değilim , şimdi affetmiyorum , şimdi insanları ara ara kendimden büyük görsem de , onlar senden üstün değil, onlar da bir kul, kendi değerini unutma diyip sahip çıkıyorum kendime. Geçmişe dair her ne kadar yıksamda yine de ufak tefek kalmış tortularım var zihnimde
Dışlanmaktan, kabul görmemekten korktuğum için kimseyle arkadaşlık yapmıyorum, beceremiyorum da zaten, istemiyorum da. İnsanların beni sevmesine şaşırdığım zamanlar yaşadım, yeni yeni öğreniyorum kendimi sevmeyi, kendime sahip çıkmayı, kendime haksızlık yapmamayı, bundan evvel hayatı zehir ediyormuşum kendime, şimdi yaşadığımı anladım , nefes aldığımı anladım, bir fincan kahvede buldum huzuru, kitablarımda buldum, Barış Manço şarkılarında, eski şarkılarda buldum huzuru.
Anlamsız, saçma s*lak davranışlarım oluyor bazen, sanki karşıdaki kendisine, yürüdüğümü, ne yapmaya çalıştığımı anlamıyor :D Sağolsunlar bugüne dek kendilerine yürüdüğüm herkes beni (güya ben bunu belli etmiyorum , daha doğrusu öyle sanıyorum ) çok nazik ağırladılar beni, kırmadılar , incitmediler (halbuki niyetim yürümek falan da değildi hani, iki kelime konuşmak falan, özlediğim için konuşmaya çalışmak, ne aptalca şeyler bunlar demi? İlgilenmeyi de bilmem ki ben , ne kadar asosyal olsam da kalbim aşka muhtaç, sevdiğim kişi bir gülümsese bana bu bana bir hafta yeter :D Sevindirin garibi 😂😂😂)
Karşımdakine değer veririm, o bana aynı şekilde değer vermediği için kırılırım, kendi kendime incinirim, halbuki o kişinin de suçu yok , hiç kabahati yok, kendi kendime incinme gibi garip garip huylarım var.
Bana bir sürü güzel söz söyle , sadece bir tane kötü söz söyle, o kötü sözü takarım kafama ya da şöyle söyleyim bana öyle güzel sözler söylersin ki sen, ben o söylediğin tüm güzel sözlerin içinde kötü bir söz ayıklarım, mutlaka da bulurum, daha doğrusu kendi kendime icat ederim, haaa bunu da fesatlığımdan yapmam , kendimi güzelliklere layık göremediğimden yaparım, bak işte burada da geçmişten kalan ufak tefek tortular etkisini gösterir, eskisi kadar olmasa da.
Çok komik şiir yazarım, en son şiir yazdığımdan beridir şiir yazmama kararı aldım 😅 lakin bu kötü özellik olmuyordu değil mi 😂
İşte büyüyoruz, yaralarımızı onarıyoruz, çiçek açıyoruz, kendimizle alay ediyoruz, had bildiriyoruz, kendimizi dışardan bir gözle görüyoruz, büyümek böyle bir şey
Biraz da fesadım (keşke herkes benim kadar fesat olsa !)
Bazen en yakınlarıma kırılıyorum, mesela anneme anlatıyorum derdimi, sıkılıyor benden, sıkılmakla haklı lakin sarılsa, şefkat gösterse bana yaaa bu kadar basit , ben bu kadar geveze olmazdım lakin o kaçıyor, beni bana bırakıp kaçıyor, neyse canı sağolsun, ben bununla da başa çıkmayı öğrendim.
Gururluyum lakin fazla gururluyum , başka da aklıma gelmiyor.
Allah'tan gelmiyor yoksa iyice gömerdim kendimi 😅11 Yorumla- +1 yıl
En kötü yanın ne diyorsun, bir tane soruyorsun? Ben o kadar yazmışım, işte o kadar kötü bir insanım ben 😂😂😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. Aşksızlık krizini kafama takmak. Hal böyle olunca tek başıma arabayla bir yere giderken bomboş yollarda aşırı hız yapıyorum. Aşksızlık krizi beni aşırı hız bağımlısı yaptı. Kurtulamıyorum.
00 YorumlaBenim inadım en kötü huyum galiba bir şeyi inat ettim mi illa yaparım zarar dahi olsa, akrep burcu olmak çok zor 😄
05 Yorumla- +1 yıl
Yaw her şeyi burçlara bağlamayın artık yeter
- +1 yıl
Öyleyim şu an artı iki kat daha sinirliyim
- +1 yıl
Yaw Hayır
- Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılAçık sözlü olmak.
Karşımdakinin duymak istediklerini değil doğruları işitmesini sağlamak.
Bence yanlız olamamın tek sebebi ve sonucu.00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes karamsar olduğumu söyler oysa ben sadece yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeleri paylaşıyorum.
00 Yorumla
+1 yılAşırı gamsızım, anında silerim, kendimden başkasını düşünmem. İnsanların üzerimde en şikayet ettikleri huylarım ama ben rahatsız değilim.
00 YorumlaBende shdjsjs hemen sinirleniyorum birde dolduruşa geliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Onu anladım hshsjsjsh
Fazlasıyla dengesiz bir insanım
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılsaman alevi gibiyim anında sinirlenip hemen sakinleşiyorum
00 Yorumla
+1 yılBence yok ya bazen asiri anlayıslı saf olabiliyorum kendimi kandırmak gıbı
00 Yorumla
+1 yılİnsanlara çabuk kanan birisiyim bu huyumdan nefret ediyorum.
00 Yorumla
+1 yılDers çalışma konusunda plansız programsiz düzensiz olmam
00 Yorumlaeskiden aşırı sinirli takıntılı gözü kapalı biriydim şu an sakin davranmaya çalışıyorum
00 Yorumla
+1 yılŞakayı bazen kaçırmam veya üzücü olan şeylerde aksine tepki vermem.
00 Yorumla
+1 yılLibidom çok yüksek aklımı bazen ele geçiriyo onun harici 5 numara 10 yıldızım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. inatçı yapım ve ani tepkiler vermem. Fazla yardim sever olmam Hepsini törpilemek isterim
00 Yorumla
+1 yılÇabuk sinirleniyorum
Aşırı inatçıyım
Kinciyim (herkese tutmam)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer insani bir sanmam o kadar cok karektersiz varki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok erkeklerle arkadan ilişkiye girdim.200 fazla erkek yaragi bana girdi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir anlık sinirle parlıyorum ve insanların kalbini kırıyorum hiç istemesemde
00 Yorumla
+1 yılGayet anlayışlı biriyim normalde. Sınırlarımı asani hemen hemen paramparça ediyorum yalandan haz almıyorum hemen siliyorum yalancilari.
00 Yorumla
+1 yılben terbiyesizlik haksızlığı sevmiyorum. ama aknunlar sıkıntı verici. paralı ama zayıfı koruyor.
00 Yorumla
+1 yılİki nedeni olur birisi için yeni imaj gerektiği incin ikincisi depresyon 🌅
00 Yorumla
+1 yılYol tarifi ni yolları bilmem anlamam anlatsalarda kavrayamiyorum
00 YorumlaSinirliyim ve ani kararlar alıyorum önüne geçmek istiyorum
00 YorumlaDuygusal kararlar verip sonra mantık çerçevesinde düşünmeye çalışıyorum :d
00 YorumlaÇok iyiyim asla kimseyi üzmem.:)
02 Yorumla- +1 yıl
İnanılmaz yalancı vibe verdin üzgünüm hsjsjsksks
+1 yılonu sevmek cifkin erkehi
01 Yorumla- +1 yıl
Hshsjsjsjshw
Kırılgan ve çok ince fikirli olmak
Yorucu01 Yorumla- +1 yıl
Oooo harcarlar
+1 yılKötü bir yanım yok mükemmelim
01 Yorumla- +1 yıl
Özgüvenimden beklediğim performans
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılFikirlerimden vazgecememek, ertelemek.
00 Yorumla Çabuk sinirleniyorum.
00 Yorumla
+1 yılKararsızım
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSinirliyim , inatçıyım
00 Yorumla
+1 yılfil hafızam
asla unutmam00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı. Arsızım biten bitmiştir deyip önüme bakamıyorum.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok detaycı ve dengesiz bir hatunum.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılEn kötü yanım çok iyi bir insan olmam
00 Yorumla
+1 yıldusundum de yok
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇok egoist olmak severim
00 Yorumla Sinirli ve tahammülsüzüm
00 YorumlaUmursamaz ve üşengecim 😆
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılTavizsiz ve kimseye güvenmemem
00 Yorumla
+1 yılSinirli ve asabiyim biraz
00 Yorumla
+1 yılÇabuk parlıyorum biraz
00 YorumlaSinir küpüyüm, bu erdoğan beni çok yordu be kralım
00 Yorumla
+1 yılÖfkem kontrol altına alamıyorum bazen
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılFazla umursamadım bazen...
00 Yorumla
+1 yılani kararlar veriyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. Kararlı olusum
02 Yorumla- +1 yıl
Bu kötü bir şey değil?
Gizli Üye(18-24)+1 yılDeve kinimevcuttur bende
02 Yorumla- +1 yıl
Ben de çok kinciyim
Cevap sahibi+1 yılAslında iyi degil ama mizac işte huylu huyundan vazgecmiyor🤷♀️
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. İyi niyetim...
00 Yorumla
+1 yılBir anda yırtıp atabiliyorum
00 Yorumla
+1 yılÇayı bardağa doldurduktan sonra limon atmak
00 YorumlaHaklı çıkmak.
10 YorumlaAşırı korkaklık
00 Yorumla
+1 yıl
Sevdiklerimin yaninda cocuklasmak çok konusmsk00 Yorumla
+1 yılMerhametim
00 YorumlaDetaylarda boğulmak
00 Yorumla