Huzur nedir? Hiç derinlemesine huzurun anlamını düşündünüz mü?

Huzur nedir? Hiç derinlemesine huzurun anlamını düşündünüz mü?

Benim için huzurlu olmak aslında mutlu olmak demektir kişinin hayatını istediği gibi güvende ve sevgi dolu yaşaması demektir. yani geçim derdi olmaması nerede kalacağının derdi olmaması sevdikleri ile arası iyi olması yani kısaca sakin bir yaşam demektir. tabi ki de insanların huzur tanımı değişebilir kimisi para huzur verir der kimisi aşk huzur verir der kimisi kendimi seviyorum bu yeterli der. benim de huzur tanımım bence mutlu bir hayat
aşkın olduğu bir hayat huzudur.
Kafanda bir düşünce yoksa,
Kendini sıkmıyorsan,
Yüreğinde bir sızı yoksa,
İçinde bir rahatlık varsa...
Huzurlusundur...
Teşekkür ederim 🙂
Huzurlu olmak benim açımdan yarını düşünmemek. Anda kalabilmek ve o anın tadını ince ince çıkarabilmek. Huzur her ne kadar kendi içimizde de olsa bazen bunu belirli kişilerde de bulabiliyoruz.
Kafamın rahat olması, gülebiliyor olmam.. Vicdanen rahat hissediyor olmam.. Keyifli günler..
Cevap
16Cevap
Sağlıklı sevgili mutlulukla dolu bir hayat huzurlu hayattır
Huzur bana göre kendi özünü bilmektir. İnsan özünü bilince sınırlarını da iyi bilmiş oluyor. Kiminle muhabbet içinde olup olmayacağını iyi seçip insanları elek ile eler gibi eliyor
Huzur, genellikle içsel bir dinginlik ve sakinlik hali olarak tanımlanır. Bu, stres, kaygı ve endişe gibi olumsuz duyguların eksikliğiyle karakterizedir. Huzurlu bir kişi kendini sakin, mutlu ve dengede hisseder.
Derdinin olmamasıdır sanırım. Kafanı yastığa koyduğunda bir şey düşünmeden hemen uykuya dalmak güzel olsa gerek.
Huzurlu olmak bence hissiz olmaktır. Olumlu hisler de dinginliği, rahatlığı bozabilir. Ve insanın gerçekten hissiz olmaya sık sık ihtiyacı var.
Yaşamdaki tek amacım.
Yaşama sebebim.
Huzurlu olmak ve bunu etrafındakilere sağlama çabam.
ruh akıl beden sağlığının yerinde olması ve yeteri kadar gerekli insan
Vicdanım ruhum benliğim rahatsa sakinse huzurluyum demek benim için
Eve gelip gobek pamugumu sehpaya koyup bacaklarımı uzatıp sigara içmek
O an istediğin yerde istediğin şeyi yapıyorsan veya istediğin kişi yanındaysa bu huzurdur
Gönül rahatlığı benim için. Kimseyi üzmemiş kalp kırmamış olmak
Üzerine düşünmemi gerektirecek ve düşündüğüm zaman beni rahatsız edecek herhangi bir eylem ya da kişi yok ise bu benim için huzurdur..
Huzur bence ait hissettiğin yerdir.
kafamın rahat olması en önemlisi bu
Kendin olabilmek. En büyük huzur.
Mutlu , dertsiz , sıkıntısız bir hayat.
İçsel bir sessizliktir huzur.
Mutluluk sevgiydi, mutluluk emekti :D
Sevdiklerin ile birlikte olmak
Benim icin huzur odamda uzanmak ya seviyorum odamı
Doğa
o an hiçbir kötü şey düşünmemek
Rahatlık mutluluk
Başkalarının düşüncesi umursamamak