Macera romanlarında genelde baş karakter erkek olur. Yolculuk boyunca başlarına birçok olay gelir.. peki bu baş karakter erkek değil de bir kadın olsa ne olur
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Zor bir soru. Günümüze değin gelen tüm mit ve efsaneler bizlere ataerkil yapıyı empoze edip dürtüsel arzuların ortaya döküldüğü yerler olsa da edebi anlamda da yaşayışımıza temel olmuşlardır. Erkeğin her türlü belaya karşın gidip düşmanı altetmesi ve kadınına dönmesi ya da onu kurtarması gerektiği "kalıbı" aşılanmış bilinçaltımıza.
Bu tarihsel mirasın dışında kadın temelli kahraman fikri zor bir seçim. Elbette denenmiş hikaye ve filmler mevcut. Fakat kadın kahraman da erkek kahramana göre bazı değişkenlerin evrimesi zorunluluğu doğmuş gibi; erkekte ki kaba kuvvete karşın kadında büyülü güç ya da çeviklik, cesur nobran erkeğe karşın kurnaz ve çekici kadın, şiddetten gelen çözüm arayışı arayan erkeğe karşın ikna ve cinsel çekicilikle çözüme ulaşma gibi sayılacak birçok davranışta değişimler yoluna gidilmiş. Sissoylu Fantastik üçlemesin de yazar bu dengeyi güzel işlemiş.
Kadın ne kadar güçlü olursa olsun sanki kırılması çok çok zor olan o ataerkil yapının derin izlerini yok edemiyor. İlla sevdiği kişi üzerinden toplum karşısında gücü bir erkekle paylaşmak zorundaymış hissi mevcut. Tüm hikayelere, mitolojilere gerçek tarihe bakın kadın yöneticilerin kahramanların dönemin de herkes lideri alkışlasa da derinden derine de bir erkeğin koltuğunu işgal ettiğini ima eden fısıltılar espiriler hakaretler varetmiş insanlık.
Yapılabilir mi tabiki de. Bana göre de bir kadının başına gelen olaylarla erkeğin ki bambaşka yönlerde olacağından kahramanla özdeşleştirme okura ya da seyredene farklı tatlar verecektir.
Romanimda kadın ve ağabeyi si var. Hikâye kadin karakterden başlıyor. Ağabeyi sini bulup bir işe kalkışıyorlar tabi yardımcı olan bir çok dostları ile beraber. Kadın karakter aralarında en sabırlı en akıllısı ve zekisidir. Hikâye başarılı bir şekilde biterken kadın karakter ağabeyi sini kaybediyor. Yani ağabeyisi öldürülüyor. Birinci kitap bu. Eğer begenilirse ikinci kitap da bu alt yapı daha büyük hikayelere sebep olacak. Bunun için ağabeyisi ölmesi gerekiyor. Ve kadın karakter tek kalacak
Fantastik alanda hayal gücün ne aşamada bilemiyorum tabi. Paylaştığın kadarıyla yeni yeni sanayileşen Avrupa ülkelerinin karanlık sokaklarında yitik ailelerin, parçalanmış ilişkilerin yumağında bir hikaye örgüsü gibi görünüyor. Daha fazla mistizim ve kendine özgü renkler de katman şart ya da ben en azından bunu denerdim.
Hayır. Ülke içinde bir parazit gibi büyüyen örgütlenmenin iç karışıklık yaratarak devirdiği kralın iki çocuğu bunlar
Denenebilir. Fakat kadın kahramanın kendini arayışı ve insanları kurtarısından daha başka gayesi olmadıgından pek çekici gelemeyebiliyor. Zira erkek o kadın için ejderha ile yüzleşip cehennemin en diplerine cesurca inebiliyor ve onu kurtarıyorda. İşte bu yolculuğu okuyan kadın okur o kadınla empati kuruyor ve ona bu çekici geliyor. Ama kadın kahramnda pek erkeği kurtaracak unsurlar peşinde koşturamassın. Yani kadın kahraman daha baştan belirli bir kitleyle sınırlanmış oluyor gibi geliyor bana. Tabi burada senin yaratıcılığın devreye giriyor. Belki de hiç umulmadık bir kurgu sağlar ve daha büyük kitleler yakalarsın kimbilir. Yazmalısın,, vazgeçmemelisin.
İkiz kardeş. Bir erkek Bir kadın. Kadın akılcıl erkek savascıl.
Ejderha konuları bana masalsı gelir.. benim yazdığım daha çok Tolkien Orta Dünya. Ama konuş tamamen farklı. Krallıklar var. Yönetim şekilleri var.
Tolkien'in orta dünyasında Smaug ve Glaurung gibi kanatlı kanatsız ejderler varolmuşken o figürleri masalsı bulman şaşırtıcı. Ama sanırım sen daha çok gerçek dünya tarihinin ortaçağa denk gelen dönemine benzer bir yaşayışı kurgulamak istiyor gibisin. Barut çağından önce saf kılıç mızrak dönemleri.
Tolkien evrenini kesinlikle masalsı bulmam. silmarillion u bende okudum. Hatta Gondolin de yapılan savaş da bir efsanedir. Masalsı gelir derken Tolkien ayrı tutulmalı. Sadece ejderha konulu bana özgün gelmez. Ben ortaçağ dönemlerinde geçen bir hikaye. Çünkü ortaçağa çok şey yakışıyor
Benim favorim Fingolfin'in km ler ce düşman ordusunu atıyla geçerken tek bir rakibin karşısına çıkamaması ve bir tanrıyı tahtından cenge çağırtacak kadar cesurca hiddetle hareket etme sahnesiydi. Müthiş bir kurgu.
Umarım senin kitabını da okuma fırsatı buluruz birgün.
Evet fingolfin nin açtığı yara ile de Melkor da hep durmuştur.
Hayır, tam tersine, kadınların da maceraperest ve cesaretli olabileceğini göstermek için oldukça önemli bir adım olabilir. Kadınların güçlü karakterler olarak tasvir edilmesi ve hikayelerin içinde yer almaları, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında da farkındalık yaratabilir. Bu nedenle, bir fantastik macera romanında bir kadın kahramanın yer alması okuyuculara farklı bir bakış açısı sunabilir ve hikayeye daha fazla renk ve zenginlik katabilir.
Kadın okuyucu kitlesini arttırır mı sence. Benim. hikayemde kadın karakter üstünden anlatıyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!