Her insanın belli başlı dertleri vardır elbet. Ama her insan dayanamayacağını düşünür bu dertlere, intiharı sadece bir kurtuluş olarak görür belki. Peki sizce intihar bir kurtuluş mudur?
Kişilik & Karakter konusunda 203,6b cevap paylaştı.
Benim için kurtuluştur. çünkü acıların ya da üzüntülerin sona ermesidir. bazıları aslında öleceği için bunun kurtuluş değil sadece hayattan çıkmak olduğunu söylüyor ama benim için çözüm
İntahar edenlerin çoğu başka birini cezalandırmak için yapılıyormuş genelde. ( ne kadar doğru bilmiyorum, bir yerde okumuştum bende ) ama birini cezalandırmak için güzel yöntem.
Benim için kurtuluş değil maalesef. Ben mümkünse 15 sene falan sonra öleyim öleceksem de.
Yaş değil yaşantı derler ya o kişinin ben olduğumu düşünüyorum. Yaşıma göre bu kadar karamsar olmamalıydım bence yaşadıklarımdan bende bir kalıntı olarak bu şekilde kaldığını düşünüyorum
Kısaca şöyle anlatayım, en sevdiklerimin ölümlerini gördüm kazalar geçirdim ölümlerden döndüm. Sevdiklerimin ihanetlerine uğradım, sevdiklerimi teker teker kaybettim. Bu yaşta bu kadar dert bana çok fazla 😕
Öncelikle başın sağ olsun, bunları yaşadın diye ölmeyi istemen hiç doğru değil. Hayat bu her şey bir şeyler yaşıyor, keşke olmasa ama oluyor. Bu durumlarda her zaman kabullenip önüne bakman gerekiyor, ben her zaman öyle yapıyorum. İyi veya kötü ne olursa olsun kabullenip hayatıma bakıyorum, bir şekilde kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. Sende denemelisin işe yarıyor 👍🏻
Mecbur yaşıyoruz abla, ama o gün yüreğim öyle sıkıştı ki nefes alamadım kalktım gittim tamam dedim bu yolun sonu cesaret edemedim, korktum onu bile beceremedim yani.
Ama şimdi elhamdülillah herşeyin farkındayım. Allah'a şükür hayattayım herşeye göğüs geriyorum Rabbimin izniyle tabi ki. Öyle işte Teşekkür Ederim Ayrıca Allah Razı Olsun
Bunu yakın zamanda daha iyi anladım abla. Kullandığım araç takla attı, Elhamdülillah burnum bile kanamadan kurtuldum koca araçtan ama ölümün tadını aldım sanırım olurda beyaz ışığı gördüm. Ölmek bile o kadar kolay değil. Evet senin de dediğin gibi artık öncelikle kendi canıma kıymet vermeliyim daha sonra aile sonra vs vs. Artık insanlar onu demiş bunu demiş inan hiç takmıyorum haklısın doğrudur diyip sallıyorum.