Var mıdır "bir insanı en iyi şu zamanda tanırsın" dediğiniz bir tespit? 💫

Var mıdır "bir insanı en iyi şu zamanda tanırsın" dediğiniz bir tespit? 💫

O kadar isterdim ki insanları gerçek anlamda tanımayı, sanırım bu sefer oldu artık insanları tanıdım dediğim yerde bambaşka bir kişilikle karşılaşıyorum. O yüzden genelleme yapılamayacak kadar çetrefilli bir konu...
Ama bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla menfaatine zarar verildiğinde, nefsine ağır giden bir şeyler olduğunda, verdiği sözlerin altını doldurmasını istediğinde, köşeye sıkıştığında, yaptığın iyilikleri bir görev gibi gördükleri için bunu yapmadığında, "sen çok değişmişsin" dediklerinde, sorumluluk verdiğinde herkesin gerçek yüzü ortaya çıkıyor...
Her insanın içinde duygusallık düşünce vardır, kimisi bunu yansıtabilir ama bir çoğu bunu belli edemez ve dışarıdan acımasız gözükür. Bir insanı en iyi tanıyacağınız nokta en üzgün olduğunuz zaman sizin için aradığı çözüm ve benimserlik yaklaşımını görmektir. Her insan arkadaşının ya da sevdiğini insanın üzüntüsünü görünce onunla birlikte ağlayabilir ama aynı duyguyu yaşamadığı için aynı acıyı yaşayamaz. Bu dünya da öyle insanlar vardır ki, o acıyı onunla birlikte yaşamak için kendini boşluğa bırakır, karşısında ki insanı anlar ve onu boşluktan çıkarmak için aklı ve kalbi ile savaşır. Siz düştüğünüzde yanınızda olan olmayan herkesi tanırsınız, ak’ın beyaz olduğunu anlamak için geceyi beklemenize gerek kalmaz
Çok iyi açıklamışsınız...
Bir insanı en iyi kötü anlarımda tanırım. yani kötü bir gün geçiriyorsam o kişinin bana olan davranışlarına bakarım gerçekten destek mi oluyor yoksa kötülüğümü mü istiyor o zaman görürdüm ben. yani aslında bir insanı tanımanın birden çok yolu olabilir. ama genel de zor zamanlarda daha iyi anlaşılır ya da gerçek yüzlerini görürsünüz birde sinirliyken tanıyabilirsiniz bir insanı en iyi şekilde. veya tartışırken de tanıyabilirsiniz
Bir kişinin hayata karşı bakış açısı, onu tanımaya yardımcı olur, mesela sürekli şikayet eden biriyse, muhtemelen en başta kendini sevmiyor ve şikayet ettikleriyle besleniyordur, dolayısıyla hayatının her yerinde her zaman şikayet etmeye devam edecektir. Tam tersi olumsuzlukları olumluya çevirebiliyorsa bir insan, bu onun mutlu olma çabasını ve iyimserliğini gösterir.
Rica ederim, çok mantıklı bir yaklaşımdı. 👌
Cevap
36Cevap
Bir insanı iyice tanımanın yolu onu sinirlendirmektir. Bizden ne çıkar sağlıyorsa bunu elinden almak ta çok işe yarayan bir yöntemdir. Bir insanın işine yaramıyorsanız size artık farklı davranmasına gerek kalmaz kendi gibi davranacaktır.
Ayrılınca, menfaati bitince, beraber yolculuk yaptığında veya yaşamaya başladığında
Bir tartışma tüm her şeyi ortaya döker.
Canım ciğerim akrabalarımı onların desteğine en muhtaç olduğum zamanda tanıdım. Annemin vefat ettiğinde. Salı günü vefat etti annem. Ve o günün akşamında kimsecikler yoktu evimizde. Gerekçeleri ise şuydu. "Babam artık bekar sayıldığı için, evde durmaları doğru olmazmış, laf çıkarmış..."
Bir insanı en iyi düştüğünde tanırsın. El uzattıktan sonra da tanırsın başa kakacak mı diye. Ve en refah zamanında da tanırsın. Yaranmaya çalışacak mı diye.
Bazen unutamıyorum o zamanları, hırslanıyorum ama galiba merhamet daha ağır basıyor. Hepsi yerinde sağolsun diyorum.
Ne güzel ifade etmişsin... Bu zamanlar gerçekten de bir insanı tanımak için çok yerinde zamanlar... Nurlar içinde uyusun inşallah anneciğin...💐
Ondan biraz uzaklaşınca..
Ne olduğu, nasıl olduğu, içindekilerin dışa yansıması hemen fark ettiriyor kendini..
Bir ilişiğiniz varsa, mutlaka kendini perdeliyordur.. O ilişkiyi kesince perdeleri kaldırıyor ve her şey meydana çıkıyor..
hiçbir insanı tamamen tanıyamazsın çünkü herkes karsısındakine kendini nasıl tanıtmak istiyorsa öyle tanıtır. karsımızdakine kendimizi tanıttığımız kadarızdır o ilişki içerisinde. bu yüzden a kişinin bizim hakkımızdaki düşünceleri ona verdiklerimizle bağlantılı olabilir
Öfkeli olduğunda ve düştüğümde tanırım bir insanı, düştüğümde yüzündeki yılanlığı gördüğüm de tanırım, beni itmeye çalışısından tanırım, gücünün yettiğine havlarken, gücünün yetmediğine sus pus oluşundan tanırım.
Ve böylesi şeytanları hayatımda barındırmam
Tartışırken , birlikte vakit geçirirken , yüzyüze ya da mesajda nasıl davrandığından ve en önemli söyledikleri ve yaptıkları aynı mi yoksa farklı mı , hissettirdikleri ve düşünceleri aynı mi farklı mı gibi etmenlerden analiz edip, tamam mı devam mı olacağına karar verirsin
Öyle belli başlı kalıplaşan bir düşüncem yok zaten gözlem yeteneği yüksek, çoğu insanın nasıl bir karakter olduğunu kendim anlayabiliyorum. Onun haricinde galiba sinirlendiği an diyebilirim, öfkesi mantıklı düşünmesinin önüne geçtiği zaman kimse kimseyi umursamaz, düşüncelerini, duygularını açık açık ifade eder.
İnsanları en iyi şekilde tanımak için;1-Söylemlerden çok davranışlarına bakınız. 2-Kendisine, ailesine, çevresine bakış açısını gözlemleyin. 3-Hayalini sorunuz. Hayaller insanın ruhuna açılan kapılardır.
Hayaller... Çok mantıklı bir seçenek aslında. 👌
Mantıklı bulduğunuz için teşekkürler 🙏
Bir insanı kavga etmeden, tartışmadan tam anlamıyla tanıyamazsın.
Çünkü gerçek karakterini ortaya koyar o anda, ne kadar saklamış olursa olsun
Bir kadın vardı hanımefendi demiyorum çünkü değil. Aşırı havalı sosyetik olduğu izlenimi vermeye çalışıyor etrafına sürekli, bir tartışma oldu ağzından çıkan. Küfürler hakaretler ağzım açık kaldı
Ne mal olduğunu da ortaya koymuş oldu
kötü zamanında tanırsın sana verdiği değer o zaman ortaya çıkar, tartistiginda tanırsın içinde biriktirdiği ne varsa kusar, parasıyla hizmet gördüğünde tanırsın, tek bir kötülük yaptığında tanırsın, yol verdiğinde kapılarını kapattıginda tanirsin
Kavga anında tanırsın en iyi. Çünkü birini kavga ederken yani sinirliyken olduğu halinden daha gerçek asla göremezsin. Ve tabii sadece sana değil, etrafındakilere karşı davranışlarından da tanıyabiliriz. Mesela garsona, hizmetliye, komiye ya da kağıt toplayıcılara ☯️
Alışverişte, başkalarına olan davranışlarında, zorda kaldığındaki tavrında. Bir de o kişiyle aran biraz kötü olunca çok iyi tanırsın. Sadece arkasından konuşup konuşmaması değil, tavırları bile kendini ele verir.
Sana karşı sinirli olduğu zaman tavrı söyledikleri daha çok belli ediyor kendini.. her şey gülük gülüstanlık iyiyken, herkes iyi güzeldir zaten, mühüm olan kötü durumlarda nasıl duruş sergilediğimiz, neler yaptığımızz
Aranız bozulduğunda incilerini dökünce çok guzel tanırsın 😊
Eteklerindeki taşları dökme meselesi diyorsun ha, bunu not alayım zihnime 😄
Aynen 😅😅
Yani şöyle söyliyim bir insanı en iyi şekilde nasıl tanırsın biliyor musun onu evine Çağırdığın zaman oturmasını kalkmasına bakarsın davranışların nasıl o evde nasıl davranıyor ya da onun evinde kalırsanız daha iyi olur daha güzel tespit yaparsınız o kendi evinde daha çok rahat olacak çünkü
Bir insanı en güzel kavga ederken tanırız diye düşünüyorum. Rol yapıyorsa bile kavganın en şiddetli anında kendini tutamaz içinde biriktirdiği tüm kin ve nefreti kusar
Bir insanı zamanla vakit geçirdikce tanıyorsun 1 gece de tanıyamazsın farkli durumlarda analiz etmen lazımm 10 15 yil sonra Herseyi ortaya çıkar sabırlı olursan 😂
Eline güç geçtiğinde tanırsın bir de yabancılara davranışlarına dikkat edersen gerçekten tanıyabilirsin
Kötü zamanımda. İyi günümde herkes yanımda ama önemli olan kötü zamandır. O dönemde yanımdaysa bilirim ki o kişi bana gerçekten değer verip seviyor
Öfkelendiğinde çünkü o anlık öfkeyle beraber içinde ne varsa kusar ordan sizle alakalı neler düşündüğünü anlarsınız
Psikolojide bir insan ilk 3 ay sonrasında gerçek duruşunu ortaya koyuyor. O yüzden 3 aydan sonra bence taninmaya başlıyor
En iyi tanıma enlerinde olur. En kızgın, en mutlu, en üzgün anlarında sana nasıl davrandığı her şeyi belirtir.
Asla bi insani taniyorum diyemeyiz, cünkü yasama bağli daima değise bilir.. ama kalabalikta, yolculukta ve ailesiyle sohbeti cok sey anlatir
Onu dinlemeyi ve onaylamayi bıraktığında. Hangi arkadaşın olursa olsun onu dinlemeye ve onaylamaya verdiğin özveriyi bırak 3. Gün aramaz
Bir mekana otur bir simit al 2 çay al. Birak karsi taraf şimidi paylastirsin. Küçük parçayı sana verirse onunla yol arkadasligi yapilmaz dediler buyuklerim
Yalnız bu çok iyi taktikmiş gerçekten...
Damarına basınca, kendimden örnek vereyim aşırı çirkefleşebilirim o cool görüntüme aldanan insanlar şok olur beklemezler benden
Bir insan en iyi öfkeli olduğu zaman tanınır. Çünkü öfke anında söylenen her şey aslında sakince düşünülmüş şeylerdir.
Kesinlikle tartışınca. O anda bütün pislik tarafları ortaya çıkıyo
Arkadaşın çok olur zor gününde yok olur benden sana bir akıl aklın varsa tek takıl!!!
Yapılması gereken bir şey olduğunda ondan yardım isteyerek
Zamanla tanımaya gerek yok 30 dakika da çözerim ne olduğunu..
Para konularında, alış verişte, zor zamanlar geçirirken, hastalıkta
Sinir anında tabi ki... o an aslında gerçek düşüncelerini söylediklerinden.
Zor günde tanıtır. ya da kendilerin aleyhinde bişey olursa tanırım
Kadını yoklukta, adamı toklukta, evladı yaşlılıkta, kardeşi mirasta derler.
Yolculukta, aynı evde yaşarken, kavga sırasında vs.
Bir insanı alışverişte yolculukta ve kötü gününde tanırsın
Beraber yola çıkarsan ya da makam mevki verirsen net olarak ne olduğunu anlarsın
Kötü günün de yanında olmayıp seninle ilgilenmiyosa napabilriz demiyosa veya of hit başımdan seni sürekli erteliyosa buluşmamak için sürekli bahane buluyo o insandan hayır gelmez. (İhanet de edebilir bu tur insanlardan herseyi bekle)
kavgada ya da menfaat çatışmasında.. bu iş hayatında da böyledir, evlilikte de. ve kendinden güçsüze davranırken de iyi gözlemlersen tanırsın
%100 tanımak için bir süre aynı evde yaşamak gerekiyor. Harici kimseyi %100 tanıyamayız.(İstisnalar hariç)
Soruları internetten alip alip yazma özgün ol biraz 😂
Sorduğum sorular, her insanın aklına gelebilecek sorular. İnternette de keza bulunabilir. 👌
Ayrıldığımız da , yolculuk esnasında , hastalandığınizda
Zor zamanımda aradığımda sorgu sual etmeyip yanıma geldiğinde
Bence başardığın zaman o da kendi yüzünü belli eder.
Yay koç aslan ya da kova burcuysa çıkarı bitince tanırsın
Bir insanı en iyi öfkeli iken tanırım..
Ayrılınca, seninle işi bittiğinde
Yolculukta ve bir tatilde…
Herhangi bir tatile giderek.
Kavga ettiğinde, ondan uzaklaştığında...
Zor gününde ve sinirli zamanlarinda.
Her an her saniye her salise
Ayrılırken ve sonrasında 🙂
Aynı evde yaşarsam ve rakı ile birlikte.
Alışverişte ve yolculukta.
Ona ipi veririm.. kuyuya inmeye başlarım..
ticarette ve rakı masasında
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?